ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 1-0: Γιατί έπαψες Παναθηναϊκό του Δώνη να θυμίζεις

Ο made in Greece Παναθηναϊκός των Ιωαννίνων, με δύο αναγκαστικές αλλαγές στο πρώτο 20λεπτο, δεν μπόρεσε να απειλήσει τον ΠΑΣ του Στέφανου Αθανασιάδη, ο οποίος βρήκε ξανά το δρόμο προς τα δίχτυα.

SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ /  EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Οι 10 Έλληνες στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού θα ήταν κάτι το αξιοσημείωτο και άξιο αναφοράς για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου αν δεν έμπαιναν αστερίσκοι. Βλέπετε, οι 'πράσινοι' βρέθηκαν να χάνουν τις δύο από τις τρεις αλλαγές τους στο ματς των Ζωσιμάδων στο πρώτο εικοσάλεπτο λόγω τραυματισμών του Κουλιμπαλί και του Ινσούα. Ο πρώτος μάλιστα εγκατέλειψε τον αγωνιστικό χώρο μόλις στο 6ο λεπτό.

Οι 8 Έλληνες της αρχικής ενδεκάδας έγιναν 10 με την είσοδο των Παντελάκη και Χατζηθεοδωρίδη και επί της ουσίας αυτή η διαφοροποίηση στα αρχικά πλάνα του Δώνη επηρέασαν τον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν τη δύναμή τους από τα άκρα και τη δυνατότητα να βγαίνουν τα μπακ στην επίθεση προωθώντας την μπάλα και αυτομάτως ο ΠΑΣ Γιάννινα απέκτησε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Η ευκαιρία του 34ου λεπτού θα μπορούσε να τον βάλει μπροστά στο σκορ αν ο Διούδης δεν προλάβαινε προ της τελικής γραμμής στην καρφωτή κεφαλιά του Στέφανου Αθανασιάδη.

Το ημίχρονο έμοιαζε λυτρωτικό για τον Παναθηναϊκό που είχε χάσει την ταυτότητά του στο χορτάρι και περιοριζόταν σε παθητικό ρόλο. Όχι πως άλλαξε κάτι στο δεύτερο μέρος. Ο ΠΑΣ, με το πλεονέκτημα των δύο επιθετικών μπροστά (ο Μάνος πλαισίωνε τον Αθανασιάδη στη γραμμή κρούσης), έμοιαζε πιο επικίνδυνος παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός είχε ανακτήσει την κατοχή της μπάλας.

Για του γραπτού το αληθές, την ώρα που η ομάδα του Πετράκη βρήκε το πολυπόθητο γκολ στο 73', με τον Αθανασιάδη να παίρνει εκδίκηση για τη χαμένη ευκαιρία, ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά στο παιχνίδι στο 87'! Ναι, καλά διαβάσατε. Κι αν κάτι πρέπει να κρατήσουν οι 'πράσινοι' από το συγκεκριμένο ματς και τη γενικότερη εικόνα που παρουσιάζουν τον τελευταίο μήνα, είναι ακριβώς αυτό: το πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων.

Μοναδικό άλλοθι; Η απουσία του τιμωρημένου Μακέντα και ο διαιτητής Γιώργος Κομίνης, ο οποίος ήρθε να προστεθεί στους λόγους που είναι η επιτακτική η ανάγκη χρήσης του VAR στην Ελλάδα.

Όσον αφορά στην ομάδα των Ιωαννίνων, φαίνεται πως βρίσκει τον παλιό καλό Αθανασιάδη στο καλύτερο χρονικό σημείο, την ώρα που 'φουντώνει' η μάχη στις τελευταίες θέσεις. Σε συνδυασμό με την παρουσία του Δημήτρη Μάνου, ο Γιάννης Πετράκης αποκτά σημαντικές λύσεις έναντι των ανταγωνιστών.

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK