Πάει η πρώτη (κόκκινη) "γραμμή"!

Ο εκνευρισμός του Αλαφούζου για τη εικόνα του ΠΑΟ που δεν έδειξε το παραμικρό σημάδι βελτίωσης στο Άμστερνταμ, η διατήρηση της στήριξης προς τον Στραματσόνι και το πρώτο "αλλά" της κρίσης του Ιταλού, αγώνα με τον αγώνα. Το Contra.gr καταγράφει τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στο "τριφύλλι".

Πάει η πρώτη (κόκκινη) "γραμμή"!

Για τον Γιάννη Αλαφούζο η στήριξή του προς τον Αντρέα Στραματσόνι έπειτα απ' τον “καταστροφικό” μήνα που προηγήθηκε της διακοπής, δεν ήταν “επιλογή ανάγκης”, αλλά απόφαση βασισμένη πάνω στα “πιστεύω” και τη φιλοσοφία που έχει σταθερά στο θέμα “προπονητής”.

Δεν μπαίνει στη νοοτροπία της εν θερμώ απόφασης και της πολύ “εύκολης” επιλογής της απόλυσης, αλλά ακολουθεί το δικό του δρόμο και τη δική του λογική, εξαντλώντας τα περιθώρια μέχρι... τελικής πτώσεως. Κι έχει δεχθεί κριτική πολλάκις επ' αυτού.

Δεν είναι ζήτημα “χρημάτων” ή “αποζημίωσης”. Αντίστοιχα υψηλότατες απολαβές με αυτές που έχει σήμερα ο Στραματσόνι έγραφε το συμβόλαιο του Ζεσουάλδο Φερέιρα, ενώ ο Γιάννης Αναστασίου λίγους μήνες πριν αποχωρήσει είχε υπογράψει νέα σύμβαση ως το '18. Το θέμα δεν είναι “οικονομικό”, αλλά η πίστη που είχε κάθε φορά στον εκάστοτε προπονητή, δίνοντας χρόνο (περισσότερο από κάθε άλλον πρόεδρο στο ελληνικό ποδόσφαιρο) για να αλλάξει την κατάσταση. Κι ας μην τον δικαίωναν εντέλει τα αποτελέσματα, ο Mr. ΣΚΑΪ έμεινε σταθερός στις απόψεις του τόσο με τον Πορτογάλο “προφεσόρε”, όσο και με τον “Ολλανδό”, οι οποίοι έφυγαν μόνο όταν η κατάσταση έφτασε δεδομένα στο... μη παρέκει.

Η ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ

Αυτό ακολούθησε και στην περίπτωση του Στραματσόνι, επιλέγοντας μάλιστα έναν ακόμη πιο “δύσκολο” δρόμο, σε μια περίοδο που ειδικά μετά το 3-0 απ' τον Ολυμπιακό, οι πάντες του ζητούσαν να τον απολύσει. Πήγε δε, μέχρι και στο “Γ. Καλαφάτης” για να προσπαθήσει να κατευνάσει την οργή των φίλων του Παναθηναϊκού, βάζοντας διαρκώς “πλάτη” προς τον Ιταλό τεχνικό σ' όλη την τρίωρη κουβέντα με τους οπαδούς.

Έκανε υπομονή και περίμενε πως μετά τη διακοπή θα έβλεπε μια “αντίδραση”, μια στοιχειώδη βελτίωση στον αγώνα με τον Αγιαξ. Δεν το είδε. Αντιθέτως παρακολούθησε και πάλι έναν Παναθηναϊκό που μετά το 1-0 “παρέδωσε” πνεύμα. Κι αυτό τον ενόχλησε έντονα. Τον εκνεύρισε σε μεγάλο βαθμό το βράδυ της Πέμπτης (24/11). Αυτή η “μηδενική αντίδραση” ήταν και το κυριότερο “γιατί;” που απηύθυνε προς τον “Στράμα” στις επικοινωνίες που είχαν στο 24ωρο που ακολούθησε τη νέα “σβηστή” ήττα του Παναθηναϊκού στο Άμστερνταμ.

ΤΟ GAME BY GAME...

Η “ψήφος εμπιστοσύνης” προς τον Ιταλό τεχνικό δεν έχει αρθεί απ' την πλευρά του Αλαφούζου. Ωστόσο, για πρώτη φορά επί εποχής του Στραματσόνι στον “πράσινο” πάγκο, ο πρόεδρος των “πράσινων” πέρασε την πρώτη “κόκκινη” γραμμή του στο θέμα προπονητής.

Σαφώς και θέλει να εξαντλήσει κι εδώ τα περιθώρια που υπάρχουν, όμως πλέον ο Αλαφούζος άρχισε να μπαίνει για πρώτη φορά στη λογική του “ο προπονητής κρίνεται πλέον αγώνα με τον αγώνα”. Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης αυτό δεν υπήρχε στο μυαλό του.

Πλέον υπάρχει. Και για ορισμένους αυτό είναι ίσως ένα πρώτο “σημάδι” πως η κλεψύδρα έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα για τον Ιταλό τεχνικό, ο οποίος έχει μπροστά του ένα... βουνό να διαβεί για να “γυρίσει” τα σε βάρος του δεδομένα.

Η προεδρική στήριξη υπάρχει ακόμη, όμως κι ο ίδιος ο Αλαφούζος γνωρίζει πλέον καλά, πως σε ενδεχόμενο νέο "αρνητικό αποτέλεσμα στη Ν. Σμύρνη το βράδυ της Κυριακής (27/11), η όλη κατάσταση για τον Στραματσόνι θα γίνει πλέον “ασφυκτικά” μη αναστρέψιμη.

Κι ο ίδιος θα πρέπει να πάρει την πιο δύσκολη απόφασή της τελευταίας διετίας. Πιο δύσκολη, ενδεχομένως κι από την απομάκρυνση του Αναστασίου τον Νοέμβριο του '15. Τότε ο “κύκλος” έκλεινε και φαινόταν πως δεν είχε κάτι άλλο να “δώσει” (σ' εκείνη τη φάση) ο Ελληνας τεχνικός. Τώρα το νέο πρότζεκτ έχει μόλις ξεκινήσει και, αν δεν αρχίσει μια σειρά θετικών αποτελεσμάτων, θα μπει στον “πάγο”.

ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΚΑΙ... ΔΩΝΗΣ

Όσο για την πιθανή “επόμενη μέρα”, εάν ο Παναθηναϊκός δεν νικήσει στη Νέα Σμύρνη; Τον βαθμό ετοιμότητας των “πράσινων” για τη “διάδοχη” κατάσταση είναι πολύ δύσκολο να την προσεγγίσει κανείς από τώρα. Ίσως διότι κι ο ίδιος ο Αλαφούζος δεν είχε μπει -ως τώρα- σ' αυτή τη διαδικασία. Ωστόσο, γνωρίζοντας πως πλέον χρόνος δεν υπάρχει, ούτε άλλη διακοπή ως τα Χριστούγεννα, είναι ξεκάθαρο πως θα ξανασκεφτεί καλά τις “ελληνικές λύσεις”, που θα έχουν πολύ πιο άμεση προσαρμογή στις απαιτήσεις της στιγμής.

Και σ' αυτή την περίπτωση το όνομα του Μαρίνου Ουζουνίδη θα είναι το πρώτο που θα τεθεί επί τάπητος. Εκτός αν γίνει η... έκπληξη με πολύ πιο άμεση “απεμπλοκή” του Γιώργου Δώνη απ' τη Σαρζάχ των Η.Α.Ε.

Όλα αυτά όμως αφορούν (προς το παρόν) τη Δευτέρα που θα “ξημερώσει” αν ο Παναθηναϊκός συνεχίσει το αρνητικό σερί του (και) στη Ν. Σμύρνη. Διότι προς το παρόν, το ζητούμενο είναι η άμεση “αντίδραση” απ' το νυν προπονητικό τιμ, στην πιο δύσκολη περίοδό του απ' την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία του “τριφυλλιού”. Το αν θα το καταφέρει να κάνει ένα πρώτο βήμα... ανατροπής θα φανεί σε λίγες ώρες στο χορτάρι του γηπέδου της Ν. Σμύρνης...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Γι' αυτό την (ξανά)παθε ο Στιλ

News 24/7

24MEDIA NETWORK