Πήγε να "χαλάσει", αλλά πάει Λισαβόνα τη Δευτέρα!

Το Contra.gr αποκαλύπτει όλο παρασκήνιο γύρω απ’ την υπόθεση της μεταγραφής του Βλαχοδήμου: τι "φρέναρε" την υπόθεση τα τελευταία 24ωρα, γιατί "μπλόκαραν" προσωρινά τη διαδικασία οι μάνατζέρ του, πότε θα γίνει το καθοριστικό ραντεβού με τον ΠΑΟ, πότε θα αποφασίσει η Μπενφίκα για το χρόνο ένταξής του στο ρόστερ της και ποια θα είναι τα έξτρα μπόνους του.

Πήγε να "χαλάσει", αλλά πάει Λισαβόνα τη Δευτέρα!

Νο1 "νόμος" των μεταγραφών, ακόμη κι εκείνων που γίνονται "off season", δηλαδή μπαίνουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης εκτός μεταγραφικής περιόδου, όπως αυτή του Οδυσσέα Βλαχοδήμου στη Μπενφίκα: " Καμία μεταγραφή δεν θεωρείται “κλεισμένη”, μέχρι να πέσουν οι υπογραφές…".

Στην προκειμένη περίπτωση η μετακίνηση του ομογενούς γκολκίπερ στους "αετούς" πέρασε από πολλά στάδια και μολονότι είχε "κλείσει" σε προφορικό στάδιο στο κομμάτι της διαπραγμάτευσης μεταξύ Παναθηναϊκού, Μπενφίκα και ποδοσφαιριστή (στο 1,7 εκατ. ευρώ "cash" συν ποσοστό μεταπώλησης 15%), τα τελευταία 24ωρα λίγο έλειψε να "χαλάσει".

Η αιτία δεν είχε να κάνει με κάποιο "αγκάθι" στις συζητήσεις ή κάποιον έξτρα όρο, στην κουβέντα των δύο πλευρών, αλλά με τα δεδουλευμένα του πρώτου τριμήνου της σεζόν και οφειλές που υπάρχουν ακόμη απ’ τον Παναθηναϊκό τόσο προς τον "Odi" (όπως και στον αδερφό του Παναγιώτη που πήγε το καλοκαίρι στη Νιμ), όσο και προς τους ατζέντηδες που έχουν τα δικαιώματα των δύο αδελφών.

Οι επικεφαλής του γραφείου μάνατζερ, με τους οποίους συνεργάζονται απ' το ξεκίνημα της καριέρας τους οι αφοί Βλαχοδήμοι, έχοντας μεγάλη ανησυχία για την κάκιστη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, ζήτησαν να πληρωθούν τώρα όλα τα οφειλόμενα που υπάρχουν απ’ τις προμήθειες τους, αλλά και να εξοφληθούν "ντούκου" οι πελάτες τους, προτού τελειώσει η μεταγραφή του Οδυσσέα στη Μπενφίκα.

ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ

Ειδικά οι agents των δύο παικτών, ήταν εδώ και αρκετές μέρες σε… αναμμένα κάρβουνα, διότι στον διακανονισμό που υπέγραψαν οι ίδιοι το περασμένο καλοκαίρι (όταν έγινε η μετακίνηση του Παναγιώτη στη Νιμ), δεν υπήρχε πλέον στα νέα έγγραφα η υπογραφή του Γιάννη Αλαφούζου, αλλά του... Μάνου Μαυροκουκουλάκη, ο οποίος έχει πλέον παραιτηθεί. Κοινώς φοβήθηκαν ότι θα είχαν μεγάλο κίνδυνο να χάσουν τα λεφτά τους και γι' αυτό φρέναραν τις εξελίξεις, μέχρι να βρεθεί η άκρη.

Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, ο θείος και εκ των μάνατζερ των αδερφών Βλαχοδήμου, Νίκος Χατζής μαζί με έναν δικηγόρο της εταιρίας μάνατζερ "NC-SPORTCONSULTING" ήρθαν το βράδυ της Κυριακής (8/10) στην Αθήνα και το πρωί της Δευτέρας (9/1) θα συναντηθούν με τα διοικητικά στελέχη που έχουν απομείνει στην ομάδα, προκειμένου να καταλήξουν σε μία λύση και να διασφαλίσουν τα χρήματά τους.

Και το πιο πιθανό είναι πως όντως θα βρεθεί η… χρυσή τομή, καθώς η Μπενφίκα έχει δώσει "τελεσίγραφο" να τελειώνει άμεσα η μεταγραφή, ειδάλλως απ' την Τρίτη (10/10) θ' αποσυρθεί. Κάτι που σε κάθε περίπτωση θα είναι… καταστροφικό για τον Παναθηναϊκό, καθώς με τα χρήματα της πώλησης του "Odi", περιμένουν στο "τριφύλλι" να πάρουν… ανάσα και να βγει το επόμενο δίμηνο με μεγαλύτερη ηρεμία.

Εάν υπάρξει συμφωνία μεταξύ του Παναθηναϊκού και των μάνατζερ του Βλαχοδήμου, ο 23χρονος άσος θ' αναχωρήσει το βράδυ της Δευτέρας (9/10) για τη Λισαβόνα, με την απευθείας πτήση που υπάρχει (έψαχναν εισιτήρια οι δύο πλευρές χθες) και το πρωί της Τρίτης, θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις, υπογράφοντας για 4,5 χρόνια στη Μπενφίκα.

ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ

Όσο για το μεγάλο ερώτημα που υπάρχει, ως προς το αν ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει να τον κρατήσει ως το τέλος της σεζόν; Στο "τριφύλλι" θέλουν πολύ να παραμείνει ο Οδυσσέας ως δανεικός μέχρι το καλοκαίρι, όμως τον τελευταίο λόγο στο θέμα τον έχει η Μπενφίκα, η οποία θα αποφασίσει μέσα στον Δεκέμβρη για το πότε θα τον εντάξει στο ρόστερ της.

ΤΑ ΜΠΟΝΟΥΣ ΤΟΥ "ODI"

Σε ό,τι αφορά τέλος τις απολαβές του Βλαχοδήμου, το νέο οικονομικό status του θα είναι πλήρως… αναβαθμισμένο, αφού απ' τις 120.000 ευρώ που παίρνει ετησίως στον Παναθηναϊκό, θα φτάσει πλέον στο νέο συμβόλαιό του τις 200.000 ευρώ, ενώ θα έχει μπόνους 50.000 ευρώ για κάθε 10 επίσημες συμμετοχές που θα κάνει με τους Λουζιτανούς. Καθόλου, μα καθόλου άσχημα…

News 24/7

24MEDIA NETWORK