Πίσω θα είναι μια… χαρά ο Παναθηναϊκός, μπροστά θέλει ποιότητα

Η εξαιρετική μεσοαμυντική συνοχή και συμπεριφορά του Παναθηναϊκού και το δεδομένο ζήτημα σε δημιουργία και εκτέλεση που "φωνάζει" για άμεση ενίσχυση. Ο πρώτος έλεγχος» για Άλτμαν, Κολοβέτσιο και ο θρασύς Εμμανουηλίδης. Ο Κώστας Γουλής καταγράφει όσα είδαμε στο πρώτο καλοκαιρινό φιλικό του «τριφυλλιού» με την Ολεκσάντρια.

Πίσω θα είναι μια… χαρά ο Παναθηναϊκός, μπροστά θέλει ποιότητα

Δεν ήταν απ' τα φιλικά που σε κάνουν κατά πολύ... σοφότερο αυτό κόντρα στην ουκρανική Ολεκσάντρια. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το πρώτο της καλοκαιρινής προετοιμασίας του Παναθηναϊκού, όταν το "πράσινο" ρόστερ απ' τη μέση και μπροστά είναι επί του παρόντος αποψιλωμένο από λύσεις και βασικές επιλογές.

Ό,τι και αν λένε, ό,τι και αν γράφουν οι δημοσιογράφοι, αυτοί οι αγώνες είναι για τους προπονητές και ΜΟΝΟ, προκειμένου να δουν καλύτερα απ' όλους (μας) τα επί μέρους "κομμάτια", τις συνεργασίες και τις λεπτομέρειες στο παιχνίδι της ομάδας τους, αλλά και κάποια βασικά στοιχεία που οι ίδιοι δουλεύουν στις προπονήσεις.

Το πρώτο δείγμα γραφής του νέου Παναθηναϊκού, έστω και με όλες αυτές τις δεδομένες ελλείψεις, ήταν αρκετά θετικό σε δύο βασικά σημεία:

1. Στη μεσοαμυντική συνοχή: Ο Παναθηναϊκός ήταν από τη μέση και πίσω "ομάδα Ουζουνίδη". Με καλές αλληλοκαλύψεις, σωστή τακτική συμπεριφορά, ελάχιστους χώρους στον αντίπαλο για να φτιάξει ευκαιρίες/συνεργασίες και μηδενικά ρίσκα στα μετόπισθεν. Απέναντι σε μία ομάδα (5η πέρσι στην Ουκρανία) που -σύμφωνοι δεν είναι και καμιά πρώτη… δύναμη- αλλά σε λίγες μέρες ξεκινάει τα δικά της επίσημα παιχνίδια και είναι πολύ πιο αξιόλογη μεσοεπιθετικά, απ' αυτό που της επέτρεψε να παρουσιάσει ο Παναθηναϊκός.

Οι "πράσινοι" θα είναι μια… χαρά ΚΑΙ φέτος στο δικό τους μισό. Ειδικά όταν στην εξίσωση θα προστεθούν ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος και ο Μολέδο και στην πορεία αποκτηθούν και οι δύο επιπλέον μπακ (δεξιά και αριστερά), ο Παναθηναϊκός θα έχει ένα πολύ σταθερό σχηματισμό στα μετόπισθεν και η χημεία (απ' τη στιγμή που δεν έγιναν αλλαγές) θα είναι ακόμη καλύτερη.

2. Στο επίπεδο της φυσικής κατάστασης: Ναι, είναι ακόμη πάρα πολύ νωρίς, ναι το επίπεδο της έντασης δεν έχει φτάσει ακόμη στα… κόκκινα, ωστόσο για πρώτο παιχνίδι, η φυσική κατάσταση των "πράσινων" ήταν πολύ ικανοποιητική. Ο Παναθηναϊκός έβγαλε καλά τρεξίματά σ' όλο το 90λεπτο, όπως έκανε στο τελευταίο τρίμηνο της περσινής σεζόν (χάρη στη δουλειά των Ουζουνίδη-Γιάγκου) κι αυτό αναμένεται να είναι και φέτος ένα απ’ τα δυνατά "όπλα" του.

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ

Το θέμα λοιπόν για τον Παναθηναϊκό είναι το τι θα κάνει από τη μέση και μπροστά, εκεί που οι λύσεις του μέχρι στιγμής είναι λιγοστές και το εύρος της ποιότητας των παικτών που υπάρχουν πολύ περιορισμένο. Κι απολύτως λογικά σ' αυτό το κομμάτι έχει στρέψει όλη την προσοχή του και ο Μαρίνος Ουζουνίδης περιμένοντας άμεσα εξελίξεις τόσο στην υπόθεση του περιφερειακού επιθετικού (όπου ο Βραζιλιάνος Λουτσιάνο είναι η πρώτη επιλογή και πολύ κοντά όπως παραδέχθηκε ο 48χρονος τεχνικός μετά το ματς), όσο και στον βασικό στράικερ, τον αντί-Λέτο (Απόστολος Γιάννου) και τους winger που πρέπει να αποκτηθούν για τη θέση του Εμποκού, αλλά και για να υπάρξει μεγαλύτερο βάθος στο ροτέισον (αντί των Μπουμάλ. Π. Βλαχοδήμου).

Το κακό για τον Ουζουνίδη είναι πως ο χρόνος πλέον αρχίζει να πιέζει πολύ. Σε 18 μέρες ο Παναθηναϊκός μπαίνει στη μάχη του γ' προκριματικού του Europa και πρέπει κάποια στιγμή να προχωρήσει στο τελικό μοντάρισμα της ενδεκάδας του. Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει αν δεν μπουν άμεσα στην εξίσωση τα κατάλληλα "εργαλεία". Τουλάχιστον στο φινάλε του φιλικού με την Ολεκσάντρια το "τριφύλλι" βρήκε ένα μικρό σημείο αναφοράς, στο πρόσωπο του 17χρονου Εμμανουηλίδη, που κατάφερε μέσα σε ένα τέταρτο να… αναστατώσει τρεις φορές την ουκρανική άμυνα. Ο μικρός έχει θράσος και -σε πρώτο βαθμό- επιβεβαιώνει τα πολύ καλά λόγια που τον ακολουθούν απ' την "πράσινη" Ακαδημία.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ "ΝΕΩΝ"

ΟΜΡΙ ΑΛΤΜΑΝ: Ο Ισραηλινός ξέρει μπαλίτσα και δεν φοβάται να πάρει πάνω του ευθύνες. Είναι ξεκάθαρο ωστόσο, πως ακόμη δεν έχει την απαιτούμενη χημεία και δεν γνωρίζει το παιχνίδι των συμπαικτών του. Υπήρξαν δύο-τρεις περιπτώσεις στο πρώτο ημίχρονο, στις οποίες χάλασαν καλές επιθέσεις των "πράσινων", ακριβώς επειδή δεν υπήρχε η κατάλληλη αντίληψη της τελικής πάσας του Άλτμαν απ' τους υπόλοιπους μεσοεπιθετικούς. Έχει πάντως καλά στοιχεία και το ζητούμενο είναι να προσαρμοστεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στα "θέλω" της θέσης του παίκτη πίσω απ’ τον στράικερ κι όλων όσων του ζητάει ο Ουζουνίδης.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΟΒΕΤΣΙΟΣ: Ο Λαρισαίος αμυντικός είναι πολύ σοβαρός ποδοσφαιριστής. Και στα χέρια του Μαρίνου Ουζουνίδη είναι δεδομένο πως θα γίνει ακόμη καλύτερος. Ανταποκρίθηκε πολύ καλά στα μετόπισθεν, αν και μετράει ελάχιστες προπονήσεις με το "τριφύλλι", είχε καλή συνεργασία με τον Κουτρουμπή και ήταν σταθερός σ' όλες τις επεμβάσεις του και στο "διάβασμα" των φάσεων. Στο φινάλε κλήθηκε να αγωνιστεί κι ως αριστερός μπακ και δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα και σ’ αυτό το ρόλο…

Παναθηναϊκός: Στιλ (60' Κότσαρης), Κουλιμπαλί (60' Βέμερ), Κουτρουμπής (60' Τελάντερ), Ευαγγέλου (46' Κολοβέτσιος), Χουλτ (74' Ευαγγέλου), Ρέις (60' Ζέκα), Κουρμπέλης (60' Δώνης), Λουντ (60' Στάικος), Άλτμαν (54' Ρινάλντι), Χατζηγιοβάνης (74' Εμμανουηλίδης), Πίσπας (60' Μπουζούκης).

News 24/7

24MEDIA NETWORK