Πληρωμή 140.000 ευρώ σε Πανιώνιο!

Το ποσό που έδωσε ο Παναθηναϊκός στον Πανιώνιο για να τακτοποιήσει την ανοικτή εκκρεμότητα για τη μεταγραφή του Ολιβιέ Μπουμάλ και οι κινήσεις προς τον Πλατανιά και τον Εσιέν. Ποιος Ισπανός χαφ προτάθηκε στο «τριφύλλι» ως ελεύθερος, γιατί "κόπηκε" ο Βάσκεθ. Γράφει ο Κώστας Γουλής.

Πληρωμή 140.000 ευρώ σε Πανιώνιο!
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να βάλει (ξανά) σε μια σειρά τα οικονομικά του, έπειτα από ενάμισι χρόνο απόλυτα λανθασμένης στόχευσης στις μεταγραφές και στη φιλοσοφία του, που μεγάλωσαν εκ νέου το «άνοιγμα» της ΠΑΕ. Τα ανοικτά «μέτωπα» είναι πλέον πάρα πολλά και οι «πράσινοι» προσπαθούν να (συμ)μαζέψουν το μπάτζετ τους και παράλληλα να αρχίσουν να τακτοποιούν τις οικονομικές «εκκρεμότητές» τους, εν όψει (και) της αδειοδότησης και του πολύ δύσκολου διμήνου που ακολουθεί, μέχρι την κατάθεση του «πράσινου» φακέλου.

Ένα απ’ τα «μέτωπα» που είχαν να αντιμετωπίσουν στο «τριφύλλι» είχε να κάνει με την πολύ σημαντική οφειλή που υπήρχε προς τον Πανιώνιο απ’ τη μεταγραφή του Μπουμάλ τον Ιανουάριο του ’16. Οι «πράσινοι» είχαν καθυστερήσει κατά πολύ την πλήρη αποπληρωμή της μεταγραφής, έχοντας αφήσει ένα υπόλοιπο 170.000 ευρώ. Πριν από 4-5 μέρες ωστόσο, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, καταβλήθηκε από τους «πράσινους» προς τους «κυανέρυθρους» ένα ποσό 140.000 ευρώ, με ταυτόχρονη δέσμευση πως μέσα στον Φεβρουάριο θα δοθούν και οι υπόλοιπες 30.000 ευρώ, για να «κλείσει» η οφειλή του Παναθηναϊκού προς τον Πανιώνιο. Δεν ήταν άλλωστε, για να… ανοίγει κι άλλα μέτωπα σε δικαστικές διαμάχες το «τριφύλλι», μετά τους Εσιέν, Ταυλαρίδη και Πλατανιά…

Αντίστοιχες κινήσεις προσανατολίζονται να κάνουν οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» και στην υπόθεση του Ουσμάν Κουλιμπαλί (όπου ο Πλατανιάς έχει καταθέσει προσφυγή, αξιώνοντας μαζί με τις ρήτρες 155.000 ευρώ), ενώ θα γίνει μια προσπάθεια να υπάρξει εξωδικαστικός συμβιβασμός με την πλευρά του Εσιέν, πριν την εκδίκαση της προσφυγής του την προσεχή Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου.

ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ Ο ΧΑΒΙ ΜΑΡΚΕΘ

Στο μεταγραφικό σκέλος, ο Παναθηναϊκός έχει αρχίσει πλέον να «τσεκάρει» πολύ «ζεστά» την (ανοικτή) αγορά των ελεύθερων ως τις 10 Φλεβάρη, αναζητώντας (τουλάχιστον) δύο παίκτες για να ενισχύσει το ρόστερ του. Οι προτάσεις πλέον είναι… σερί και μέσα σ’ αυτές που έχουν ξεχωρίσει απ’ το «τριφύλλι» είναι κι αυτή του Ισπανού κεντρικού μέσου, Χάβι Μαρκεθ.

Ο 30χρονος μέσος (πιο πολύ «8άρι») έμεινε ελεύθερος το απόγευμα της Τρίτης (31/1) απ’ τη Γρανάδα, ενώ έχει πλούσιο βιογραφικό, καθώς μετράει 158 παιχνίδια, με 8 γκολ και 9 ασίστ στην Primera Division, έχοντας φορέσει τις φανέλες των Εσπανιόλ, Μαγιόρκα, Ελτσε και Γρανάδα. Είναι μια πολύ καλή, αλλά κι «αλμυρή» οικονομικά περίπτωση. Όχι όσο του έτερου Ισπανού επιτελικού μέσου Βάθκεθ (ο οποίος μάλιστα όπως αποδείχθηκε ΔΕΝ είναι ελεύθερος απ’ την Κρουζ Αζούλ) κι όχι πολύ… μακριά απ’ τα δεδομένα που μπορούν να καλύψουν, με βάσει τη νέα οικονομική πολιτική τους στα συμβόλαια οι «πράσινοι» (ταβάνι οι 250-260.000 ευρώ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τεσσάρα με τους Ελληνες ο Παναθηναϊκός

News 24/7

24MEDIA NETWORK