Ποιες ποινές γλίτωσε (σε πρώτη φάση) από την UEFA ο Παναθηναϊκός

Ανακούφιση, αλλά μέχρι εκεί στον Παναθηναϊκό μετά τη μάχη που κέρδισαν επί ελβετικού εδάφους. Τι συνέβη στην ακρόαση από την UEFA, ποιος κίνδυνος αποφεύχθηκε και ποιο το χρονικό περιθώριο για τις επόμενες ενέργειες διάσωσης της "πράσινης" ΠΑΕ.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
Παναθηναϊκός EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε χρόνο - όχι όμως μόνο αυτό.

Ο εισηγητής της UEFA ήταν αμείλικτος. Αιτήθηκε ποινή αποκλεισμού από την Ευρώπη για ένα χρόνο σε βάθος τριετίας, εφόσον μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2018 δεν έχουν εξοφληθεί μέχρι... σεντ όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των "πρασίνων". Πάτησε πάνω στο γεγονός πως οι "πράσινοι" δεν είναι συνεπείς στα όσα έχουν υπογράψει και τα ληξιπρόθεσμα χρέη έχουν πολλαπλασιαστεί.

Τούτο θα έφερνε την καταστροφή στο ποδοσφαιρικό τμήμα, αν εφαρμοζόταν.

Τι κατάφερε η αντιπροσωπεία του "τριφυλλιού" (Τουμαζάτος, Παπαντωνίου) που ταξίδεψε στη Νιόν της Ελβετίας;

Να λάβει διορία ενός μηνός, ως την 1η Μαρτίου 2018, προκειμένου μέσω είτε μετρητών είτε διακανονισμών (κάτι που δεν υπήρχε στο αρχικό σενάριο) να τακτοποιήσει τις οικονομικές εκκρεμότητές της, και ταυτόχρονα ν' αποφύγει την απαγόρευση μεταγραφών από την 1 ως τις 31/1.

Η υπερασπιστική γραμμή των ανθρώπων του Παναθηναϊκού στηρίχθηκε σε συγκεκριμένους άξονες.

Κυρίως στην ξαφνική εγκατάλειψη της ΠΑΕ από τον Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος τα βρόντηξε κι έφυγε χωρίς να μεριμνήσει γι' αυτά που είχε υπογράψει, αλλά και στη νέα δραστική μείωση του μπάτζετ μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου (από τα 11.2 εκατ. στα 5). Μια μείωση που θα έρθει από πωλήσεις ποδοσφαιριστών και τα διαδοχικά ραντεβού με τους πιστωτές, εντός ή εκτός τειχών, με την ελπίδα ότι και αυτοί θ' ακολουθήσουν το... σεβασμό που έδειξε η Επιτροπή της UEFA στον ελληνικό σύλλογο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK