Ποιοι είναι οι "Γερμανοί" και τι... θέλουν απ' τον ΠΑΟ

Το Contra.gr αποκαλύπτει λεπτομέρειες γύρω απ' τη γερμανική εταιρία που εκδήλωσε ενδιαφέρον για την "πράσινη" ΠΑΕ. Το πλάνο τους, ποιος έκανε την προσέγγιση, το ραντεβού που θα γίνει και γιατί οι άνθρωποι του "τριφυλλιού" έχουν κάθε λόγο να είναι… επιφυλακτικοί.

Ποιοι είναι οι "Γερμανοί" και τι... θέλουν απ' τον ΠΑΟ

Δύο μήνες και κάτι μετά την "κανονιά" που έριξε ο Γιάννης Αλαφούζος στον Παναθηναϊκό, υποβάλλοντας το σύλλογο σ' ένα καθημερινό και πρωτοφανούς "αγριότητας" οικονομικό… Survivor, υπήρξε η πρώτη αποκάλυψη περί εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την "πράσινη" ΠΑΕ, από εταιρία αθλητικού μάνατζμεντ με έδρα τη Γερμανία.

Η κίνηση που αποκάλυψε το βράδυ της Πέμπτης (23/11) το Sport24.gr, ήταν η πρώτη που ήρθε στο φως της δημοσιότητας σ' αυτό το δίμηνο. Δεν ήταν όμως και η… μοναδική, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν πως πριν από περίπου είκοσι μέρες υπήρξε μία αντίστοιχη πρωτοβουλία από άλλη εταιρία του εξωτερικού, η οποία όμως δεν έκανε το… βήμα παραπάνω.

Ποια είναι όμως η εκ Γερμανίας "ενδιαφερόμενη"; Ποιες σκέψεις έχει και ποιο είναι το "επενδυτικό" της πλάνο για τον Παναθηναϊκό; Τι αναμένεται από εδώ και πέρα; Το Contra.gr "σκάλισε" και βρήκε αρκετά στοιχεία με ενδιαφέρον, που βεβαίως πρέπει να αξιολογηθούν με τεράστια προσοχή…

ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Η εν λόγω "ενδιαφερόμενη" εταιρία έχει ως βάση της τη Γερμανία, εντούτοις –όπως αναφέρουν οι πληροφορίες- φέρεται να είναι ρωσικών και ουκρανικών συμφερόντων, έχοντας διασυνδέσεις και σε τραπεζικό δίκτυο. Το πρώτο "κονέ" έγινε πριν από περίπου δέκα ημέρες, μέσω ενός Γερμανού τραπεζίτη, ο οποίος επικοινώνησε με τον Παναθηναϊκό, μετέφερε το πρώτο "ενδιαφέρον" και ζήτησε να μάθει λεπτομέρειες κι αναλυτικά στοιχεία για το οικονομικό status της ΠΑΕ.

Ακολούθησε ένας κύκλος επαφών μέσω τηλεφώνων και e-mails, όμως η όλη διαδικασία είναι ακόμη σε εξαιρετικά πρώιμο επίπεδο και προς το παρόν, το μοναδικό πράγμα που έχει γίνει, είναι το γεγονός πως ζητήθηκαν (κι εστάλησαν) οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ προκειμένου να αξιολογηθούν, απ’ την "ενδιαφερόμενη" πλευρά.

Το… δια ταύτα, δηλαδή το πόσο "σοβαρό" είναι και τι "προοπτική" έχει όλο αυτό, θα φανεί στο ραντεβού που θα γίνει μεταξύ των δυο πλευτών. Κάτι που ζήτησε η "ενδιαφερόμενη" πλευρά και -εκτός απροόπτου- θα πραγματοποιηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, προκειμένου να μεταφερθούν επίσημα πλέον προς τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, οι σκέψεις και οι προτάσεις της γερμανικής εταιρίας.

Οι πληροφορίες του Contra.gr αναφέρουν πως η πρόθεση της εταιρίας δεν είναι να αγοράσει ή να πάρει στην κατοχή της το μετοχικό "πακέτο" που έχει… παρκάρει ο Γιάννης Αλαφούζος, αλλά να εισέλθει στην "πράσινη" ΠΑΕ, μ' ένα ποσό που θα δοθεί -δίκην δανείου- για να καλυφθούν οι άμεσες υποχρεώσεις της. Κι από εκεί και πέρα ο στόχος της είναι να αναλάβει το μάνατζμεντ για μία τριετία.

Επειδή όμως όλα αυτά… ακούγονται πολύ "ωραία", αλλά επί της ουσίας είναι ακόμη απολύτως έωλα, δημιουργώντας πολύ μεγάλες επιφυλάξεις στους ανθρώπους του "τριφυλλιού", πολύ περισσότερα θα διαφανούν μετά την εκ του σύνεγγυς συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους. Διότι εκεί θα δοθούν αναλυτικές όλες οι λεπτομέρειες για το πλάνο της γερμανικής εταιρίας, θα "τσεκαριστεί" το background και το μέγεθος αξιοπιστίας της και θα ξεκαθαρίσουν οι σκοποί της και το κατά πόσο μπορεί να την εμπιστευτεί ο σύλλογος για την… επόμενη μέρα.

Προς το παρόν, η μπάλα παραμένει… χαμηλά διότι το "πακέτο" και το "περιτύλιγμα" του "ενδιαφερόμενου" δημιουργεί μία πολύ μεγάλη (μα απολύτως λογική) επιφύλαξη. Κι όσο κι αν ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε πορεία προς τον οικονομικό… γκρεμό, με σπασμένα "φρένα" η όποια "επόμενη μέρα" πρέπει να έλθει με πολύ προσεκτικά βήματα κι όχι με… ανοικτές αγκάλες στον πρώτο "ενδιαφερόμενο", εάν δεν ελεγχθεί πρώτα η αξιοπιστία του και οι σκοποί του…

News 24/7

24MEDIA NETWORK