Πόσα χρειάζεται ως το τέλος Νοέμβρη!

Τα χρήματα που απαιτούνται για να "βγάλει" ο Παναθηναϊκός το επόμενο πολύ κρίσιμο -για την επιβίωσή του- δίμηνο, το ποσό που πρέπει να καταβληθεί στις δόσεις Οκτωβρίου, το ύψος των συνολικών δόσεων των προσφυγών και η κίνηση για έξτρα... σωσίβιο απ' την Αλ Αΐν. Ρεπορτάζ του Contra.gr.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Οι άνθρωποι που περιβάλλουν το ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού εξακολουθούν να αναζητούν τρόπους χρηματοδότησης, περιμένοντας ανάλογη... ενίσχυση και οργάνωση κι από την ΠΑΕ, μέσω του σχεδίου #savepao, που προς το παρόν έχει μείνει σε επίπεδο... συζητήσεων, διαβουλεύσεων και “προετοιμασίας”.

Το επόμενο δίμηνο θα είναι καθοριστικό για την επιβίωση της ομάδας και της ΠΑΕ σε όλα τα επίπεδα, αφού υπάρχουν δεκάδες υποχρεώσεις, ελάχιστα προσδοκώμενα έσοδα κι ένας οργανισμός στα... όριά του. Πρωταρχικό μέλημα όλων όσοι διαχειρίζονται στην παρούσα φάση τις τύχες της ομάδας, είναι να μην “σκάσει” η ΠΑΕ μέσα στο φθινόπωρο και να μπορέσει να οδηγηθεί χωρίς επιπλέον “αιμορραγίες” (προσφυγές κλπ) τουλάχιστον ως το “μαξιλαράκι” του Ιανουαρίου, για να περάσει στο επόμενο στάδιο: Ήτοι τις πωλήσεις βασικών παικτών, προκειμένου να αποφορτιστεί η οικονομική πίεση και το "βάρος" που κινδυνεύει να συνθλίψει την ομάδα.

Για να "βγει" αυτό το πολύ δύσκολο δίμηνο, δηλαδή το διάστημα που ακολουθεί έως το τέλος Νοεμβρίου, χρειάζονται:

-Το ποσό του 1.150.000 ευρώ, που μαζί με την εφορία φτάνει λίγο πιο πάνω από τα 2 εκατ. ευρώ, το οποίο αφορά τις δόσεις συμβολαίων των ποδοσφαιριστών που ανήκουν αυτή τη στιγμή στην ομάδα. Η 30η Νοεμβρίου είναι η καταληκτική ημέρα για την πληρωμή της. Ή για να το πούμε πιο απλά για τον κόσμο, τότε λήγει ο χρονικός/νομικός ορίζοντας για την αποπληρωμή της δόσης Οκτωβρίου προς τους παίκτες. Εάν δεν μπουν έως τότε τα χρήματα στους λογαριασμούς τους, από την 1η Δεκεμβρίου, όποιος ποδοσφαιριστής το θελήσει, μπορεί να καταθέσει προσφυγή για να μείνει ελεύθερος.

-Επίσης, μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα θα χρειαστεί ακόμη ένα ποσό, περίπου 600.000 ευρώ συνολικά για δόσεις προσφυγών που έχουν τελεσιδικήσει και για υπόλοιπους διακανονισμούς με παλιούς παίκτες, προκειμένου να αποφευχθούν νέες “περιπτώσεις Ταυλαρίδη”.

-Από εκεί και πέρα, είναι επιβεβλημένο να βρεθούν χρήματα ΚΑΙ για τους εργαζόμενους στην ΠΑΕ, στην Ακαδημία και το "Γ. Καλαφάτης", οι οποίοι είναι ήδη 5 μήνες "μέσα" στις πληρωμές τους και έχουν φτάσει στα όριά τους!

ΕΠΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΜΠΕΡΓΚ

Οσο περνούν δε, οι μέρες θα προκύπτουν διαρκώς και νέα "κενά", αλλά και υποχρεώσεις προς πιστωτές που έχουν αποφασίσει να πιέσουν για να πάρουν τα λεφτά τους όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, φοβούμενοι το ενδεχόμενο να “σκάσει” η ΠΑΕ. Κι αυτό φορτώνει ακόμη περισσότερο το "πράσινο" ταμείο, σε μία περίοδο που ως μοναδικά έσοδα αναμένονται οι πωλήσεις (1,7 εκατ. ευρώ “cash” από τον Βλαχοδήμο, πιθανότατα ένα σημαντικό ποσό απ' τον Λουντ) και οι δόσεις από τις μεταγραφές των Μάρκους Μπεργκ σε Αλ Αΐν και Ζέκα Ροντρίγκες σε Κοπεγχάγη. Αντίθετα, η προσπάθεια προεισπράξεων από τη NOVA και την κεντρική χορηγία, έχει πέσει (προς το παρόν) στο... κενό.

Σε ότι αφορά δε, τη δόση απ' τον Μπεργκ που είναι να πληρωθεί μέσα στον Δεκέμβρη από την αραβική ομάδα (περίπου 600.000 ευρώ), γίνονται προσπάθειες από τους "πράσινους" να έρθει λίγο πιο "μπροστά" χρονικά, δηλαδή να προεισπραχθεί, για να μπορέσει να μπορέσει να πάρει μία έξτρα "αναπνοή" η ΠΑΕ για να βγει το φθινόπωρο.

Κι από εκεί και πέρα, ανάλογα με το αν θα έχουν μπει άλλα χρήματα στην ομάδα (από συνδρομές του απλού κόσμου και των πιο “επιφανών” Παναθηναϊκών), να γίνει η προσαρμογή στις οικονομικές ανάγκες του β' εξαμήνου και στα ποσά που θα πρέπει να προκύψουν ως ζητούμενα πριν τις πωλήσεις...

News 24/7

24MEDIA NETWORK