Προς Στόουκ ο Γουακάσο!

Η πρόταση που είναι στα σκαριά για την πώληση του Γκανέζου μέσου στην ομάδα της Αγγλία με περισσότερα από 1,2 εκατ. ευρώ, η «απαλλαγή» του Παναθηναϊκού απ’ τον… βραχνά του συμβολαίου του και το συνολικό όφελος πάνω από 3,5 εκατ. ευρώ σε βάθος διετίας. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏ - ÈÅËÔÁ / EUROPA LEAGUE / PANATHINAIKOS - CELTA
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏ - ÈÅËÔÁ / EUROPA LEAGUE / PANATHINAIKOS - CELTA EUROKINISSI SPORTS

Την «είδηση» την αποκάλυψη ο ίδιος ο Μπουμπάρακ Γουακάσο, σε δηλώσεις που έκανε το μεσημέρι της Κυριακής (18/6) στα ΜΜΕ της πατρίδας του. Για την ακρίβεια, αποκάλυψε τον προορισμό (Αγγλία, Premier League), όχι όμως και την ομάδα. «Δεν έχω πολλά να πω γι’ αυτό αλλά η αλήθεια είναι πως έχω μιλήσει με αρκετές ομάδες στην Premier League. Ωστόσο, περιμένω να ολοκληρωθεί η συμφωνία για να μετακινηθώ στην Premier πολύ σύντομα», δήλωσε ο ίδιος ο «Γουάκα».

Ο δε Τύπος της Γκάνας έφερε στο προσκήνιο αρκετές ομάδες του κορυφαίου πρωταθλήματος της Αγγλίας (Εβερτον, Σουόνσι, Στόουκ Σίτι), ενώ προ ημερών υπήρξαν δημοσιεύματα και για τη Ρέντινγκ της αγγλικής Championship, η οποία έχασε την άνοδό της στην Premier στο απίστευτο μπαράζ με τη Χάντερσφιλντ.

Το «φλερτ» με την ομάδα του Γιαπ Στάαμ είναι μάλιστα ήταν κάτι παραπάνω από… υπαρκτό, καθώς οι επαφές του ατζέντη του Γουακάσο, Φεντερίκο Παστορέλο με τη Ρέντινγκ είχαν προχωρήσει πάρα πολύ την τελευταία εβδομάδα, για ένα ποσό περίπου 1 εκατ. ευρώ προς τον Παναθηναϊκό. Σε σημείο που όλα έδειχνα έτοιμα για επίσημη κρούση προς τον Παναθηναϊκό. Μέχρι που στην όλη… κουβέντα μπήκε πολύ δυναμικά (και) η Στόουκ Σίτι, την ώρα που η Σουόνσι (έτερη "ενδιαφερόμενη") έδειχνε ακόμη "διστακτική" για να κάνει επίσημη κίνηση!

ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΤΟΝ "ΤΣΕΚΑΡΕΙ"

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Contra.gr, ο αγγλικός σύλλογος έχει προσεγγίσει την πλευρά του παίκτη και πλέον έχει σχεδόν δώσει τα… χέρια με τον Ιταλό εκπρόσωπό του, ο οποίος είχε «ψαχτεί» το τελευταίο διάστημα για τον πελάτη του και σε Ιταλία (Σαμπντόρια, Τζένοα), Ισπανία (Ελτσε, Λας Πάλμας, Χιρόνα). Όπως λέγεται μάλιστα στην Αγγλία, η Στόουκ είχε βάλει εδώ και καιρό το όνομα τον «Γουάκα» στη λίστα της.

Απ’ τα μέσα της περασμένης σεζόν όταν είχε στείλει άνθρωπό της για να τσεκάρει τον… Μάρκους Μπεργκ, αλλά εκείνος ξεχώρισε (και) τον Γκανέζο μέσο, τον οποίο η αγγλική ομάδα έκτοτε παρακολούθησε εξονυχιστικά και στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

ΠΡΟΤΑΣΗ 1,2 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Οι ίδιες πηγές απ’ την Αγγλία επισημαίνουν πως, εφόσον «κλειδώσει» το «deal» με τον Παναθηναϊκό, αυτό αναμένεται άκρως επικερδές για το «τριφύλλι», αφού μπορεί να βάλει στο ταμείο του ένα ποσό που θα φτάνει το 1,2 εκατ. ευρώ. Και παράλληλα θα υπάρχει προοπτική και να αυξηθεί, αφού είναι υπό συζήτηση με την πλευρά του παίκτη μία σειρά από μπόνους συμμετοχών με την αγγλική ομάδα, για να γίνει ακόμη πιο «ελκυστικό» το όλο «πακέτο».

ΟΦΕΛΟΣ 3,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Εφόσον δε «τρέξει» το θέμα της πώλησης του Γουακάσο στη Στόουκ Σίτι, το όλον «κέρδος» για τους «πράσινους», θα είναι ακόμη μεγαλύτερο, καθώς θα «απαλλαγούν» και απ’ το δυσβάσταχτο συμβόλαιο του Γκανέζου, που -όπως είχαμε επισημάνει προ ημερών- στο δεύτερο χρόνο του «απογειώνεται» απ’ τις 350.000 ευρώ στις 650.000 ευρώ (χωρίς τα μπόνους). Ητοι περίπου 1.180.000 ευρώ με την εφορά. Αντίστοιχο ποσό προβλέπεται για τον Γουακάσο και στον τρίτο χρόνο συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό, κι ως εκ τούτου μία πιθανή συμφωνία με την αγγλική ομάδα «αφαιρεί» απ’ τους «πράσινους» έναν… βραχνά περίπου 2,4 εκατ. ευρώ.

Αν συνυπολογίσει κανείς και τα χρήματα που θα λάβει ο Παναθηναϊκός απ’ την πώληση του Αφρικανού το συνολικό όφελος απ’ το συγκεκριμένο «deal» ξεπερνάει σε βάθος διετίας τα 3,5 εκατ. ευρώ, προσφέροντας τεράστια «ανάσα» στο «πράσινο» ταμείο. Και πολύ μεγαλύτερη «άνεση» και ρευστότητα, για να τρέξει ο υπόλοιπος μεταγραφικός σχεδιασμός του «τριφυλλιού».

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΟ

Από τον Παναθηναϊκό επισήμως τονίζεται πως -μέχρι στιγμής- δεν έχει φτάσει τίποτε επίσημο για τον Γουακάσο, είτε απ’ τη Στόουκ Σίτι, είτε από άλλη ομάδα. Και αναμένουν ενημέρωση απ’ τον μάνατζέρ του που χειρίζεται (μόνος του επί του παρόντος) τις επαφές με τους «ενδιαφερόμενους» συλλόγους. Σε κάθε περίπτωση πάντως, εάν δεν προκύψει κίνηση ουσίας για τον Γκανέζο, οι «πράσινοι» τον περιμένουν στην «πρώτη» της ομάδας στις 26 Ιουνίου στο «Γ. Καλαφάτης». Και θα συμμετάσχει κανονικά στις προπονήσεις και στην προετοιμασία του «τριφυλλιού», σαν παίκτης που «υπολογίζεται», μέχρι να υπάρξει οριστική εξέλιξη γύρω απ’ την πώλησή του…

News 24/7

24MEDIA NETWORK