Προτάθηκαν Καραμί και Φαν Άνχολτ: Όλη η λίστα των ακραίων

Οι δύο "Ολλανδοθρεμμένοι" μπακ που μπήκαν στο "πράσινο" συρτάρι, η προτεραιότητα του εξωτερικού για τους παίκτες που θα αποκτηθούν στα άκρα της άμυνας και τα δύσκολα δεδομένα για τους Βαλεντίνο Βλάχο και Κιβρακίδη. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Κώστα Γουλή

Προτάθηκαν Καραμί και Φαν Άνχολτ: Όλη η λίστα των ακραίων

Εν αναμονή του επόμενου κύκλου των συζητήσεων με τους ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζονται (Ρινάλντι, Βέμερ, Τελάντερ σε πρώτη φάση και Μπουμάλ, Ατζαγκούν, Γουακάσο, Π. Βλαχοδήμο, Ρέις, Χουχούμη στη συνέχεια), οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έχουν ήδη αρχίσει να οριοθετούν (και) τις πρώτες κινήσεις τους για την ενίσχυση του ρόστερ.

Για το οποίο οι "πράσινοι" αναζητούν δύο μπακ (δεξιά κι αριστερά ως μπακ-απ των Χουλτ-Κουλιμπαλί), τουλάχιστον έναν εξτρέμ (ή και δύο αν δεν ευδοκιμήσουν οι συζητήσεις με την Κιέβο για την παραμονή του Εμποκού), έναν στόπερ, έναν επιθετικό κι έναν επιτελικό μέσο.

Με βάσει τις πληροφορίες που υπήρξαν τα δύο τελευταία 24ωρα, ο Νίκος Λυμπερόπουλος έχει "τρέξει" αρκετά το θέμα των δύο μπακ και περιμένει να ολοκληρωθεί η αποχώρηση ενός εκ των μη κοινοτικών (Γουακάσο, Ατζαγκούν, Μπουμάλ), για να μπει στην τελική ευθεία (και) το θέμα του Σοτζέι Μασούντ, που αποτελεί τον "εκλεκτό" του Μαρίνου Ουζουνίδη για το "10άρι".

ΜΠΑΚ… ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Για τις θέσεις των δύο ακραίων μπακ, οι "πράσινοι" έχουν εξετάσει πάρα πολλές περιπτώσεις τόσο απ' την διεθνή όσο κι απ' την ελληνική αγορά, ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Contra.gr, στην παρούσα φάση προβάδισμα (έστω και μικρό) έχουν επιλογές που προέρχονται απ’ το εξωτερικό κι έχουν ήδη περάσει στο επόμενο "στάδιο": Ήτοι απ’ το αρχικό "τσεκάρισμα", βρίσκονται πλέον στη διαδικασία των συζητήσεων με το κλαμπ για τα οικονομικά δεδομένα κ.ο.κ.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως ανάμεσα στις περιπτώσεις που έχουν προταθεί κι εξετάζονται απ’ τους ανθρώπους του "τριφυλλιού" βρίσκονται και δύο "ολλανδικές" επιλογές. Δηλαδή δύο παίκτες που αγωνίστηκαν τη σεζόν που ολοκληρώθηκε στην Eredivisie, ανήκουν στην αγορά των "ελεύθερων" και το κασέ τους είναι εντός των ορίων που έχουν τεθεί.

Ο ΧΑΛΙΝΤ ΚΑΡΑΜΙ

Ο πρώτος μπακ απ’ την Eredivisie που έχει προταθεί είναι ο 27χρονος Ολλανδομαροκινός Χαλίντ Καραμί, ο οποίος μένει ελεύθερος απ’ την Εξέλσιορ έχοντας ολοκληρώσει τη χρονιά με 2 γκολ και 3 ασίστ σε 33 συμμετοχές στην ολλανδική λίγκα. Γεννημένος στο Άμστερνταμ, έφτιαξε το όνομά του στους Γκόου Αχέντ Ιγκλς και πριν από δύο εβδομάδες αρνήθηκε την πρόταση ανανέωσης που του κατατέθηκε απ' την Εξέλσιορ, καθώς θέλει να αγωνιστεί σε υψηλότερο επίπεδο.

Ο ΦΑΝ ΑΝΧΟΛΤ

Ο δεύτερος "ολλανδοθρεμμένος" μπακ που έχει προταθεί στους "πράσινους", σύμφωνα με πληροφορίες του Contra.gr, είναι ο 26χρονος Πέλε φαν Άνχολτ της Βίλεμ, το συμβόλαιο του οποίου με την ολλανδική ομάδα, επίσης ολοκληρώνεται στο τέλος του μήνα.

Ο Φαν Ανχολτ είχε 24 συμμετοχές και 2 ασίστ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο με τη Βίλεμ κι επίσης δεν δείχνει διατεθειμένος να ανανεώσει το μονοετές συμβόλαιό του, που υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι, έπειτα από πέντε χρόνια στη Χιρενφέιν.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες και οι δύο "Ολλανδοί" βρίσκονται εντός της λίστας με τους υποψήφιους μπακ, εντούτοις δεν είναι οι μοναδικοί, αφού στην τελική σταχυολόγηση βρίσκονται ακόμη 3-4 περιπτώσεις ελεύθερων.

ΒΛΑΧΟΣ ΚΑΙ ΚΙΒΡΑΚΙΔΗΣ

Σε ό,τι αφορά τώρα την ελληνική αγορά, τα "πράσινα"… ραντάρ είναι επικεντρωμένα σε δύο Έλληνες: Τον Βαλεντίνο Βλάχο του Πανιωνίου και τον Κυριάκο Κιβρακίδη του Ατρομήτου. Το γεγονός ωστόσο ότι και οι δύο δεσμεύονται με συμβόλαια, άρα -εκτός των άλλων- απαιτούνται κι έξτρα χρήματα στις ομάδες τους, δυσκολεύει έως… ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες να προχωρήσει μέχρι τέλους η μία εκ των δύο περιπτώσεων.

Για τον Βλάχο υπάρχει η ολόθερμη εισήγηση (και) του Ουζουνίδη, ο οποίος μάλιστα στην προ ημερών ραδιοφωνική συνέντευξή του είχε τονίσει πως " είναι ένας πολύ καλός παίκτης, αλλά έχει συμβόλαιο και είναι δύσκολο. Για να αγοράσουμε έναν παίκτη θα πρέπει να είμαστε 100% σίγουροι ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα". Επί του παρόντος το μόνο που έχει γίνει είναι μια διερευνητική κουβέντα με την πλευρά του παίκτη και μία ακόμη πιο "επιδερμική" με τον Πανιώνιο.

Το αντίστοιχο έχει γίνει και με την περίπτωση του Κιβρακίδη, για τον οποίο οι αξιώσεις του Ατρόμητου είναι πολύ μικρότερες σε σχέση με το περασμένο καλοκαίρι (περί τις 100-120.000 ευρώ). Επί του παρόντος ωστόσο, τον πρώτο λόγο για τις θέσεις των μπακ (και δη του δεξιού) έχουν οι περιπτώσεις που έχουν προκριθεί απ’ το εξωτερικό…

News 24/7

24MEDIA NETWORK