"Προχωρημένο" (και) του Λουντ στη Σταντάρ!

Σε όριο συμφωνίας πλέον ο Παναθηναϊκός και η βελγική ομάδα για την πώληση του διεθνούς Φινλανδού μέσου εν όψει Ιανουαρίου, αντί ενός ποσού που θα προσεγγίζει το μισό εκατ. Πότε θα ενημερωθεί αναλυτικά ο παίκτης και ποιος που είναι σε αντίστοιχο status συμβολαίου ακολουθεί. Ρεπορτάζ του Contra.gr.

SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΟ / (Α) (Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΟ / (Α) (Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η μεταγραφή του Οδυσσέα Βλαχοδήμου στην Μπενφίκα έχει πλέον δρομολογηθεί, με τον ομογενή γκολκίπερ να ετοιμάζεται την Παρασκευή (6/10) για το ταξίδι στη Λισσαβόνα, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει συμβόλαιο 4,5 ετών με τους Λουζιτανούς. Μεταγραφή που (όπως ανέφερε το Contra.gr απ' το βράδυ της Τετάρτης 4/10) θα φέρει 1,7 εκατ. ευρώ “cash” στον Παναθηναϊκό εντός του Οκτώβρη και ποσοστό μεταπώλησης 15%.

Αυτή ωστόσο, δεν είναι η μοναδική περίπτωση που "δουλεύεται" απ' το "περιβάλλον" του αγωνιστικού τμήματος στην προσπάθεια εύρεσης χρημάτων, προκειμένου να “αναπνεύσει” το “συμπιεσμένο” ταμείο της ομάδας και να... αντέξει γι' αυτά που έρχονται στη συνέχεια.

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η υπόθεση Ρόμπιν Λουντ - Σταντάρ Λιέγης, δεν είναι πλέον σε φιλολογικό/διερευνητικό επίπεδο, αλλά έχει περάσει στο επόμενο και πολύ πιο επίσημο level, με διαπραγμάτευση ανάμεσα στα δύο κλαμπ. Οπως είχαμε επισημάνει προ εβδομάδων, απ' τη στιγμή που η πλευρά του διεθνούς Φινλανδού μέσου είχε δείξει αρνητική διάθεση για να συνεχίσει τις συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό πάνω σε νέο συμβόλαιο (πολύ πριν “σκάσει” το... κανόνι του Γιάννη Αλαφούζου), στο “τριφύλλι” είχαν αποφασίσει να “ψαχτούν” στην αγορά για να τον πουλήσουν πριν φτάσουμε στον Γενάρη, ούτως ώστε να καρπωθούν έστω ένα μικρό ποσό και να μην χάσουν τον 24χρονο άσο, ως ελεύθερο το προσεχές καλοκαίρι.

Οι συζητήσεις με τη βελγική ομάδα, που είχε στο στόχαστρό της τον Λουντ εδώ κι αρκετούς μήνες, έχουν “τρέξει” αρκετά κι αφορούν ένα ποσό που προσεγγίζει περίπου το μισό εκατ. ευρώ, συν τα χρήματα που θα “γλιτώσει” ο Παναθηναϊκός απ' το δεύτερο μισό της εφετινής σεζόν (140.000 ευρώ, με την εφορία 250.000). Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως τα δύο κλαμπ δεν απέχουν πλέον πολύ απ' το... όριο της συμφωνίας για την πώληση του Φινλανδού και γίνεται προσπάθεια να “μπει” στην εξίσωση κι ένα μικρό ποσοστό μεταπώλησης.

Μετά την επιστροφή του απ' τις υποχρεώσεις του με την εθνική Φινλανδίας (στα μέσα της επόμενης εβδομάδας), ο Λουντ θα ενημερωθεί αναλυτικά από τους “πράσινους” για τις επαφές με τη Σταντάρ (έχει γίνει μία αρχική ενημέρωση) και οι Βέλγοι θα πάρουν κι επίσημα το “ΟΚ” από τον Παναθηναϊκό για να διαπραγματευτούν όρους συμβολαίου με τον 24χρονο άσο.

ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΟΛΕΔΟ

Εκτός από τον Λουντ, στον Παναθηναϊκό έχουν αρχίσει να “ψάχνονται” διακριτικά και για την πώληση του Ροντρίγο Μολέδο. Παρά το γεγονός πως εδώ και δύο μήνες υπήρχε προφορική συμφωνία για νέο συμβόλαιο, κάτι τέτοιο πλέον, με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ΔΕΝ μπορεί να γίνει, πολύ απλά διότι δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα. Ως εκ τούτου, δεδομένου ότι (και) το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου στόπερ λήγει το καλοκαίρι, οι “πράσινοι” θα αναζητήσουν ομάδα για να τον παραχωρήσουν και να πάρουν έστω ένα χαμηλό οικονομικό αντάλλαγμα, προκειμένου να μην χαθεί και ο “Ρόντρι” ως “ελεύθερος”.

Καταστάσεις... τραγικές, αλλά η απόλυτα σκληρή οικονομική πραγματικότητα ενός Παναθηναϊκού, που “αποσυντίθεται” κομμάτι-κομμάτι για να επιβιώσει...

News 24/7

24MEDIA NETWORK