Πρώτος, με την καλύτερη μπάλα!

Ο Παναθηναϊκός απλοποίησε τα… πράγματα στα 24 δευτερόλεπτα,oΖέκα τον γλίτωσε από "εμφράγματα" όταν άρχισε να θολώνει το μυαλό απ’ την κούραση μετά το 60’ και ο Καλογερόπουλος,απλώς τα έκανε… θάλασσα με 2 στα 3 λάθος πέναλτι!

Πρώτος, με την καλύτερη μπάλα!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για τους «πράσινους», ο δεύτερος μεγάλος αντίπαλος μετά τον Αστέρα Τρίπολης στο κυριακάτικο (2/10) παιχνίδι της Λεωφόρου ήταν η κούραση. Μόλις 59 ώρες μετά την επιστροφή της ομάδας απ’ το Βίγο, μετά από ένα πολύ επίπονο (και ψυχοφθόρο) ματς με τη Θέλτα και 4 ώρες πτήσης ως την Αθήνα, οι παίκτες του «τριφυλλιού» έπρεπε να βρουν τις δυνάμεις για να «καθαρίσουν» ένα παιχνίδι που ήταν πάρα πολύ επικίνδυνο.

Απέναντι σε μια ομάδα που ερχόταν με φουλ κίνητρα στο «Απόστολος Νικολαΐδης», για να πάρει κάτι και να… ξεκολλήσει απ’ την τελευταία θέση της βαθμολογίας που -κακά τα ψέματα- δεν αξίζει να βρίσκεται βάση υλικού. Και το… κατάφεραν με στιλ, απολαμβάνοντας πλέον μετά από χρόνια τη μοναξιά της κορυφής του βαθμολογικού πίνακα…

ΕΔΩΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Όλα έγιναν πολύ πιο απλά μόλις στο 22δευτερόλεπτο, με τους Αρκάδες να χάνουν τη… μπάλα απ’ τον υπέροχο συνδυασμό των Λεντέσμα, Λουντ, Μπεργκ και να την ξαναβρίσκουν στα… δίκτυα τους, μετά το πλασέ με τη μία του Σουηδού. Εξαιρετικό γκολ, φάση δουλειάς και προπόνησης, με τον Αργεντινό μαέστρο να δίνει απαντήσεις για ακόμη μία φορά για το αν είναι «κλειδί» στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού ή… περιπατητής (όπως υποστηρίζουν ορισμένοι χωρίς να κοκκινίζουν από ντροπή).

Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός έκανε στο υπόλοιπο ημίχρονο ότι ήθελε μέσα στο γήπεδο. Η μια ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη, με τους «πράσινους» να καταθέτουν πολύ ωραία μπάλα, επιβεβαιώνοντας πως αυτή την περίοδο παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο από κάθε άλλη ομάδα στην Ελλάδα.

Εξαιρετικοί συνδυασμοί και φαντασία στο παιχνίδι τους, απέναντι σε έναν Αστέρα που απλώς… ακολουθούσε στο ματς. Το δε «τρικ» του Στραματσόνι με τους τρεις παίκτες πίσω απ’ τον Μπεργκ, αποσυντόνισε όλη την αμυντική ισορροπία της αρκαδικής ομάδας.

Οι Βιγιαφάνιες και Λουντ «τραβήχτηκαν» στα άκρα, παίζοντας με ανάποδα πόδια, παίρνοντας εντολή για να συγκλίνουν και να «φορτώνουν» διαρκώς το τελευταίο τρίτο του γηπέδου του Αστέρα, ενώ ο Ιμπάρμπο (χασογκόλης οκέι, αλλά τεράστια πολυτέλεια για το ελληνικό πρωτάθλημα), έχοντας πλήρη ελευθερία κινήσεων, έπαιζε πότε δίπλα στον Βιγιαφάνιες (φορτώνοντας την αριστερή πλευρά πάνω στον άπειρο 20χρονο Ιγκορ), πότε κοντά στον Μπεργκ, βγάζοντας πολύ καλές συνεργασίες.

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

Στο 38’ ο Καλογερόπουλος, με υπόδειξη και το β’ βοηθού Τάτση (Ηπείρου) έδωσε πέναλτι στην πτώση του Βιγιαφάνιες μέσα στην περιοχή μετά την προσπέραση του Γιαννούλη. Πέναλτι, αφού είδαμε και ξαναείδαμε 6-7 φορές τη φάση δεν υπάρχει και η διαιτητική υπόδειξη ήταν λανθασμένη, με τον Λεντέσμα να κάνει το 2-0 και να στέλνει ακόμη πιο… χαλαρό τον Παναθηναϊκό στα αποδυτήρια.

Στοβ’ ημίχρονο ο Ελευθερόπουλος πήγε κάπως να διορθώσει την εικόνα της ομάδας του με την είσοδο του πολύ πιο ουσιαστικού και γρήγορου Τσιλιανίδη, όμως η σωστή αποβολή του Φαρίνια (έφτυσε τον Κουτρουμπή και ο 4διαιτητής Κιοτζένης που είδε το στιγμιότυπο, ενημέρωσε σχετικά τον Καλογερόπουλο) καταδίκασε τους Αρκάδες.

Ο Αστέρας πάντως συνέχισε να το παλεύει το ματς, όμως ξαναμπήκε στον αγώνα μόνο μετά από νέο λάθος του Καλογερόπουλου, ο οποίος έδειξε κακώς την άσπρη βούλα στην προσπάθεια του Τσουκαλά στο 65’. Ο μέσος της αρκαδικής ομάδας έχει σουτάρει ήδη ψηλά άουτ και μετά, αφού έχει φύγει η μπάλα απ’ το πόδι του, τον βρίσκει ο Ιβανόφ. Ακολούθησε ένα μπλακ-άουτ 4-5 λεπτών για τους «πράσινους» το οποίο ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να έχει πληρώσει ακριβά στο 68’, αν δεν τον… έσωζε ο Ζέκα με το τάκλιν της… ζωής του προτού ο Τσιλιανίδη σπρώξει τη μπάλα στην κενή εστία.

ΤΟΥΣ "ΞΥΠΝΗΣΕ" Ο ΣΤΡΑΜΑΤΣΟΝΙ

Κάπου εκεί οι φωνές του Στραματσόνι (που έβλεπε βεβαίως πως η ομάδα του είχε αρχίσει να βγάζει και μια λογική κόπωση), «ξύπνησαν» τους «πράσινους», που ξαναβρήκαν την ισορροπία τους, άρχισαν να επιτίθενται με πιο καθαρό μυαλό και «κλείδωσαν» τη νίκη με ένα δεύτερο πέναλτι, που αυτή τη φορά ήταν, καθώς ο Στανισάβλιεβιτς έχοντας χάσει τον Χουλτ τον τράβηξε και τον έριξε εντός της περιοχής (παράβαση που θύμισε… Μέστο στο ματς με τον Αγιαξ).

Η μεγάλη «ζημιά» για τον Παναθηναϊκό ήταν η θλάση του Κουλιμπαλί στο δικέφαλο που θα τον κρατήσει εκτός για τουλάχιστον ένα 20ήμερο. Ότι χειρότερο για τον διεθνή Μαλέζο μπακ, σε μια περίοδο που είχε βρει φανέλα βασικού στην «πράσινη» ενδεκάδα. Κάπως έτσι όμως, μπήκε στην αγωνιστική «εξίσωση» απ’ το πουθενά και ο Νούνο Ρέις. Ο Πορτογάλος «πασπαρτού», με συμμετοχές μόνο σε φιλικά έως τώρα, κάλυψε εξαιρετικά τη θέση του Κουλιμπαλί στο δεξιό άκρο.

Αμυντικά ήταν απροσπέλαστος, ενώ επιθετικά, όποτε βρήκε διάδρομο ανέβηκε και πήρε προσπάθειες. Αν μη τι άλλο μεγάλο «κέρδος» για τον «Στράμα» να έχει «ενεργό» κι έτοιμο να βοηθήσει ανά πάσα στιγμή, ακόμη έναν παίκτη, που δεν μας είχε… συστηθεί επισήμως έως τώρα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΠΡΩΤΟΣ! Εγινε του πέναλτι

News 24/7

24MEDIA NETWORK