Ραντεβού Μπόκα-Τσάβες το απόγευμα για τον Παναθηναϊκό!

Η συνάντηση που θα έχει μετά τις 4 μ.μ. της Δευτέρας η πλευρά του 25χρονου φορ με τον πρόεδρο της αργεντίνικης ομάδας Ντάνιελ Ανχελίσι, αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο για τη μεταγραφή του "Κομαντάντε" στον Παναθηναϊκό. Τα δύο "κλειδιά" της διαπραγμάτευσης και το "μπακ-απ" με τον Αρμεντέρος της Χεράκλες.

Jonathan Calleri of Argentina's Boca Juniors, left, celebrates with teammate Andres Eliseo Chavez after scoring against Paraguay's Cerro Porteno at a Copa Sudamericana soccer match in Asuncion, Paraguay, Thursday, Nov. 6. 2014. (AP Photo/Jorge Saenz)
Jonathan Calleri of Argentina's Boca Juniors, left, celebrates with teammate Andres Eliseo Chavez after scoring against Paraguay's Cerro Porteno at a Copa Sudamericana soccer match in Asuncion, Paraguay, Thursday, Nov. 6. 2014. (AP Photo/Jorge Saenz) AP

Το απόγευμα της Δευτέρας (14/8) θα ξεκαθαρίσει πλέον σε πολύ μεγάλο βαθμό πλέον το κατά πόσο θα προχωρήσει ή όχι η μεταγραφή του Αντρέ Τσάβες στον Παναθηναϊκό. Λίγο μετά τις 4 μ.μ. Ελλάδος (10 π.μ. στο Μπουένος Άιρες), ο 26χρονος επιθετικός και ο μάνατζέρ του θα έχουν συνάντηση με τον πρόεδρο της Μπόκα Τζούνιορς, Ντάνιελ Ανχελίσι, προκειμένου να συζητήσουν το «πακέτο» της ολοκληρωμένης πρότασης που έχουν καταθέσει οι «πράσινοι» προς τον σύλλογο της Αργεντινής για τον «Κομαντάντε», απ’ τα ξημερώματα του Σαββάτου (12/8).

Ο Παναθηναϊκός έχει συμφωνήσει με τη Μπόκα για την αγορά του 50% των δικαιωμάτων του Τσάβες αντί 1,3 εκατ. ευρώ (1,5 εκατ. δολάρια) σε δύο δόσεις, με δυνατότητα μέσα στην επόμενη τριετία να αγοράσει και το υπόλοιπο 50%, εφόσον καταθέσει ένα αντίστοιχο ποσό (1,3 εκατ. ευρώ). Με δεύτερη υποσημείωση στο όλο deal, τον επιπλέον όρο που αναφέρει πως εάν ο παίκτης κλείσει στο «τριφύλλι» κι αναδειχθεί πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος μέσα στην επόμενη τριετία, τότε θα «ενεργοποιηθεί» αυτόματα η οψιόν αγοράς του υπόλοιπου 50%.

Boca Juniors' Andres Chavez celebrates after scoring against Rosario Central during a Copa Sudamericana soccer match in Buenos Aires, Argentina, Thursday, Sept. 18, 2014. (AP Photo/Eduardo Di Baia)
Boca Juniors' Andres Chavez celebrates after scoring against Rosario Central during a Copa Sudamericana soccer match in Buenos Aires, Argentina, Thursday, Sept. 18, 2014. (AP Photo/Eduardo Di Baia) AP

Οι δύο πλευρές επί της ουσίας έχουν συμφωνήσει στα πάντα και μάλιστα έχουν προχωρήσει στην ανταλλαγή των απαιτούμενων συμβολαίων, προκειμένου να «τρέξει» το θέμα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Το ζητούμενο ωστόσο, είναι ο ίδιος ο παίκτης καθώς δεν έχει απαντήσει ακόμη στην πρόταση του Παναθηναϊκού. Συγκεκριμένα, το θέμα «φρενάρει» προς το παρόν απ’ τους εκπροσώπους του 26χρονου άσου, οι οποίοι έχοντας γνώση για την οικονομική «στενότητα» των «πράσινων», έχουν ζητήσει συγκεκριμένες (αυστηρές) τραπεζικές εγγυήσεις για τον τρόπο πληρωμής του συμβολαίου του Τσάβες.

Αυτό είναι επί του παρόντος και το βασικό «αγκάθι» στη μεταγραφή, μαζί με μία μικρή διαφορά που υπάρχει στα οικονομικά «θέλω» της πλευράς του Αργεντινού στράικερ και στην (πρώτη) «πράσινη» πρόταση. Ο Παναθηναϊκός έχει προτείνει τριετές συμβόλαιο με «καθαρές» απολαβές 550-600-650.000 ευρώ προς τον Τσάβες.

Ήτοι 1,8 εκατ. ευρώ στην τριετία, τη στιγμή που οι ατζέντηδες του «Κομαντάντε» ζητούν ένα συνολικό ποσό 2 εκατ. ευρώ για την τριετία. Η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη και υπάρχει εκτίμηση πως με εκατέρωθεν «υποχωρήσεις» και κάποια επιπλέον μπόνους θα καλυφθεί η διαφορά.

Andres Chavez of Argentina's Boca Juniors, center, celebrates after scoring against Chile's Palestino during a Copa Libertadores soccer match in Santiago, Chile, Wednesday, Feb. 18, 2015. (AP Photo)
Andres Chavez of Argentina's Boca Juniors, center, celebrates after scoring against Chile's Palestino during a Copa Libertadores soccer match in Santiago, Chile, Wednesday, Feb. 18, 2015. (AP Photo) AP

Το βασικό «θέμα» της διαπραγμάτευσης ωστόσο, είναι το ζήτημα των «εγγυήσεων» που ζητάει η πλευρά του παίκτη κι αυτό αναμένεται να είναι ένα απ’ τα αντικείμενα συζήτησης στο ραντεβού που θα κάνει ο Τσάβες με τον διοικητικό ηγέτη της Μπόκα Τζούνιορς το απόγευμα της Δευτέρας, κατά το οποίο θα υπάρχει ανοικτή γραμμή και με άνθρωπο του Παναθηναϊκού.

Η διοίκηση της αργεντίνικης ομάδας αναμένεται να πιέσει απ’ την πλευρά της τον Τσάβες για να αποδεχθεί την πρόταση του «τριφυλλιού», καθώς δεν είναι στα πλάνα του τεχνικού τιμ και θέλει να «απαλλαγεί» απ’ το συμβόλαιο του 25χρονου φορ που λήγει τον Ιούνιο του 2019.

Εφόσον λοιπόν βρεθεί η «χρυσή τομή» κατά τη διάρκεια της συνάντηση της Δευτέρας και η πλευρά του Τσάβες πει το μεγάλο «ναι», η (εντυπωσιακή απ’ όλες τις απόψεις για τα οικονομικά δεδομένα αυτού του Παναθηναϊκού) μεταγραφή θα προχωρήσει κι ο Αργεντινός επιθετικός θα φορέσει τα «πράσινα» έως το 2020. Σε αντίθετη περίπτωση η μετακίνηση του «Κομαντάντε» στην Ελλάδα θ’ αρχίσει να… χλωμιάζει κι ο Παναθηναϊκός θα αρχίσει να κοιτάζει άλλες περιπτώσεις, έχοντας πλέον μεγάλη πίεση χρόνου.

Δεδομένου ότι (και) το όνομα του Τεέμου Πούκι, μετά την αρνητική απάντηση της Μπρόντμπι προς τους «πράσινους» μπήκε (επί του παρόντος) στο… ψυγείο, εάν δεν προχωρήσει (και) το θέμα του Τσάβες, στο «τριφύλλι» είναι πολύ πιθανόν να ασχοληθούν εκ νέου με την περίπτωση του διεθνούς Σουηδού στράικερ Σάμουελ Αρμεντέρος της Χεράκλες, για τον οποίο οι Ολλανδοί δείχνουν διατεθειμένοι να ρίξουν λίγο τις αρχικές αξιώσεις τους που έφταναν τα 2 εκατ. ευρώ…

Photo Credits: AP Photo/Eduardo Di Baia, Jorge Saenz

News 24/7

24MEDIA NETWORK