Σαν πολλές "συμπτώσεις" δεν μαζεύτηκαν κ. Θεοδωρίδη;

Στη ζωή είναι πάντα χρήσιμο να βλέπουμε και να "διαβάζουμε" τα μηνύματα των "συμπτώσεων". Σαν κι αυτές που συμβαίνουν εδώ και περίπου ένα μήνα, (σχεδόν) σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τον Παναθηναϊκό και την ποδοσφαιρική Ευρώπη. Καταγράφει και σχολιάζει ο Κώστας Γουλής.

Σαν πολλές "συμπτώσεις" δεν μαζεύτηκαν κ. Θεοδωρίδη;

Σύμπτωση πρώτη; Οι "συμπτώσεις" ξεκίνησαν αμέσως μετά τη (δεύτερη μέσα σε λίγους μήνες) συνάντηση του Γιάννη Αλαφούζο με τον γενικό γραμματέα της UEFA, Θεόδωρο Θεοδωρίδη στα μέσα του περασμένου Σεπτέμβρη, στο περιθώριο της εκλογής του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Αλεξάντερ Σέφεριν, στο Λαγονήσι.

Το τι ειπώθηκε ανάμεσά τους δυο άνδρες το γνωρίζουν οι ίδιοι και μόνο. Ωστόσο, δεν παύει να προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι από τότε άρχισαν να συμβαίνουν πολλά και διάφορα στους αγώνες των "πράσινων". Κι όχι μόνο. Για τις σχέσεις του κ. Θεοδωρίδη με τον κ. Αλαφούζο υπήρχαν και υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Αλλοι υποστηρίζουν ότι πλέον έχουν ψυχρανθεί πάρα πολύ, άλλοι τονίζουν πως οι σχέσεις τους παραμένουν από καλές έως… ικανοποιητικές, αλλά με έναν υψηλό βαθμό επιφύλαξης και δυσπιστίας, που θα υπάρχει πάντοτε στοbackgroundαπό μέρους του Παναθηναϊκού, για τον πλέον υψηλόβαθμό Ελληνα παράγοντα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ο οποίος ωστόσο δεν παύει να είναι γιος του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού…

Σύμπτωση δεύτερη; Μετά από μια τετράδα καλών διαιτησιών στα ευρώ-προκριματικά (του Γερμανού Μπάστιαν Ντάνκερτ στο ΠΑΟ-ΑΪΚ 1-0, του Γάλλου Τονί Σαπρόν στο ΑΪΚ-ΠΑΟ 0-2, του Ούγγρου Ιστβάν Βαντ στο ΠΑΟ-Μπρόντμπι 3-0 και του Αυστριακού Ολιβερ Ντράχτα στο Μπρόντμπι-ΠΑΟ 1-1), ο Παναθηναϊκός συνάντησε στο διάβα του τον «γερόλυκο» διαιτητή Αντρέ Μάρινερ στο της πρεμιέρας με τον Αγιαξ στο "Απόστολος Νικολαΐδης", στην τελευταία (εκτός απροόπτου) σεζόν του Βρετανού διαιτητή στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Η διαιτησία του; Επιστημονική! Σφυρίγματα στο όριο της προστασίας του Αγιαξ, πολλές ανάποδες υποδείξεις σε φάουλ, κάρτες που δεν βγήκαν σε βάρος των Ολλανδών. Όχι το μεγάλο, το κραυγαλέο λάθος, αλλά αυτά που έπρεπε, όταν έπρεπε. Η μεγαλύτερη "ζημιά" ωστόσο απ’ τον 45χρονο Αγγλο ρέφερι ήρθε στο φινάλε, μετά την (ανόητη 100% δεν το συζητάμε) αποβολή του Μουμπάρακ Γουακάσο στις καθυστερήσεις για την κοκορομαχία με τον Γκούντελι του Αγιαξ, μετά την κλωτσιά που του έσκασε εκτός φάσης ο παίκτης της ολλανδικής ομάδας.

Στο φύλλο αγώνος γράφτηκε βίαιη απώθηση αντιπάλου ενώ ο τηλεοπτικός φακός, αλλά και 16.000 ζευγάρια μάτια στο γήπεδο, είδαν πως ο οξύθυμος Γκανέζος ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον μέσο του "Αίαντα" και κόλλησε το κούτελό του στο δικό του, πάνω στον καυγά. Δεν του έσκασε κουτουλιά, δεν τον χτύπησε, του τσαμπουκαλεύτηκε με χαζό τρόπο και σωστά αποβλήθηκε. Βίαιη απώθηση αντιπάλου ωστόσο, δεν υπήρξε, όμως με βάσει αυτή την αναφορά στο φύλλο αγώνος, ο Γκανέζος τιμωρήθηκε για την απευθείας κόκκινή του με 3 αγωνιστικές κι όχι με 2, όπως προβλέπεται και οι "πράσινοι" κινδυνεύουν να τον χάσουν -μετά τη Θέλτα- και στα δύο ματς με τη Σταντάρ Λιέγης (ο Παναθηναϊκός θα ασκήσει έφεση που θα εξεταστεί την επόμενη εβδομάδα).

Σύμπτωση τρίτη; Στο συγκεκριμένο ματς με τον Αγιαξ, ηUEFAόρισε ως παρατηρητή αγώνα τον πιο "ζόρικο", τον πιο σκληρόdelegateπου έχει στις τάξεις της, τον Σκοτσέζο Σκοτ Στράδερς, ο οποίος μπαίνει συνήθως σε αγώνες υψηλού κινδύνου. Ηταν το συγκεκριμένο ματς "υψηλού κινδύνου"; Χμ, δεν θα το λέγαμε, αφού το ίδιο βράδυ ανά την Ευρώπη, υπήρχαν πολύ πιο "δύσκολα" ματς. Ο δε κύριος Στράδερς, σχολαστικός μέχρι τελικής… πτώσεως, πέρασε στην έκθεσή του "πριονοκορδέλα" τους "πράσινους" ακόμη και για τα πιο απίθανα πράγματα. Όπως με την αναφορά του πως υπήρξε "είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο", επειδή μπήκε ένα παιδάκι μετά το τέλος του αγώνα, για να πάρει τη φανέλα του Μπεργκ! Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με το άκρως τσουχτερό πρόστιμο ύψους 61.000 ευρώ.

Σύμπτωση τέταρτη; Ο ίδιος παρατηρητής, ήταν τον περασμένο Φλεβάρη και στο ματς Ολυμπιακός-Αντερλεχτ, στη ρεβάνς για τους "32" τουEuropaLeague, όπου υπήρξαν πάρα πολλά παρατράγουδα, κυρίως εκτός γηπέδου κι ένα σωρό επίσημες καταγγελίες (προς τον κύριο Στράδερς) απ’ τον πρόεδρο και στελέχη της βελγικής ομάδας. Με την Πειθαρχική Επιτροπή τηςUEFAνα επιβάλλει (βάσει και της έκθεσης του παρατηρητή) πρόστιμο 25.000 ευρώ στους Πειραιώτες…

Σύμπτωση πέμπτη; Στο Βίγο ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μια απ’ τις καλύτερες εμφανίσεις του στην Ευρώπη τα τελευταία 10 χρόνια και θα μπορούσε να φύγει με το διπλό που το άξιζε, αν ο Ιταλός διαιτητής Λούκα Μπάντι) γνωστός για μια απ’ τις παλιές, "αμαρτωλές" ιστορίες του ποδοσφαίρου μας) έδινε στο 67λεπτό το καθαρό πέναλτι του Καμπράλ στον Ιμπάρμπο και ταυτόχρονα την αποβολή του αμυντικού της ισπανικής ομάδας (2κίτρινη). Φάση που καθόρισε το αποτέλεσμα, αφού εάν ο Παναθηναϊκός έπαιρνε προβάδισμα στο σκορ κι έπαιζε στα υπόλοιπα 25 λεπτά (με τις καθυστερήσεις) με παίκτη παραπάνω, πολύ δύσκολα θα έφευγε ηττημένος απ’ το Βίγο, όπως εντέλει έγινε στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα…

Όλα αυτά είναι γεγονότα του τελευταίου 20ημέρου που ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει κι αν μη τι άλλο προκαλούν πάρα πολλά ερωτηματικά, αφού οι "συμπτώσεις" είναι πολλές και συνεχόμενες. Το "γιατί;" ίσως το γνωρίζουν καλύτερα στα υψηλά κλιμάκια της Νιόν. Κι αν όλα αυτά ήταν εντέλει απλή αλληλουχία "συμπτώσεων" ή "μηνύματα", θα φανεί στις 20 Οκτωβρίου στη Λιέγη…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

"Καμπάνες" και απειλές για τον Παναθηναϊκό από την UEFA

News 24/7

24MEDIA NETWORK