"Στα δύσκολα μιλούν οι δυνατοί!"

Η ομιλία του Αντρέα Στραματσόνι προς τους παίκτες του για "restart" στη Λιέγη, τα τετ-α-τετ με τον Λουκ Στιλ και με άλλους πέντε και τα τρία "βάσανα" εν όψει του αγώνα με τη Σταντάρ. Το Contra.gr αναλύει την επόμενη μέρα της ήττας του Παναθηναϊκού από την Ξάνθη.

"Στα δύσκολα μιλούν οι δυνατοί!"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η εντός έδρας ήττα απ’ την Ξάνθη, η πτώση του Παναθηναϊκού απ’ την πρώτη θέση της βαθμολογίας και κυρίως η κάκιστη εμφάνιση κόντρα στην ακριτική ομάδα, έφεραν φυσιολογική "παγωμάρα" στα "πράσινα" αποδυτήρια.

Ο Αντρέα Στραματσόνι βλέποντας τους παίκτες του επηρεασμένους, αλλά γνωρίζοντας πως δεν υπάρχει χρόνος για να μένει ο Παναθηναϊκός πάνω απ’ τη… χυμένη καρδάρα, δεδομένου ότι ακολουθεί ακόμη ένα ματς "φωτιά" την Πέμπτη στη Λιέγη (20/10), τους μίλησε στην πρωινή προπόνηση της Δευτέρας (17/10), κάνοντας λόγο για "τελικό" κόντρα στη Σταντάρ κι ένα ματς που πρέπει να αποτελέσει αφετηρία επανεκκίνησης για το "τριφύλλι".

"Ηταν μια άσχημη μέρα για όλους μας η χθεσινή (σ.σ. Κυριακή 16/10). Αλλά τέτοιες δύσκολες καταστάσεις, τέτοιες δύσκολες στιγμές είναι για τους δυνατούς. Και πρέπει να δείξουμε πως είμαστε μια πολύ δυνατή ομάδα" τόνισε αρχικά ο Ιταλός τεχνικός προς τους ποδοσφαιριστές του και πρόσθεσε: "Δυστυχώς το ματς με την Ξάνθη το χάσαμε από δικά μας λάθη. Σε τέτοια λάθη στο ίδιο παιχνίδι, σε τέτοιες συνθήκες ήταν ακόμη πιο δύσκολο μετά να ανακάμψουμε μέσα στο γήπεδο και να επιστρέψουμε στο ματς.

Καλύψαμε το πρώτο λάθος, ισοφαρίσαμε και μετά από λίγα λεπτά δεχθήκαμε ακόμη ένα γκολ από ένα ακόμη μεγαλύτερο λάθος. Και δεν είναι θέμα του ενός παίκτη ή των δύο. Το δεύτερο γκολ ήταν απίστευτο, ομαδικό λάθος, γιατί δεν είχαμε καμία ισορροπία στη συγκεκριμένη φάση. Και πρέπει να δούμε όλοι μαζί γιατί κάνουμε αυτά τα λάθη και να περιορίσουμε. Δεν πρέπει να δεχόμαστε τέτοια γκολ, αν θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας κι αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μαζί…".

"ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΗ ΛΙΕΓΗ"

Ακολούθως ο "Στράμα" εστίασε αμέσως στο επόμενο παιχνίδι κόντρα στη Σταντάρ, τονίζοντας πως "…οφείλουμε να γυρίσουμε αμέσως τη σελίδα. Και να κάνουμε μια επανεκκίνηση, δουλεύοντας ακόμη περισσότερο. Κι έχοντας πάντα στο μυαλό μας, ότι μπορούμε να παίξουμε στο γήπεδο, πολύ, πολύ καλύτερα απ’ αυτό που δείξαμε κόντρα στην Ξάνθη. Πιστεύω πολύ σε εσάς, πιστεύω στη δουλειά που κάνουμε καθημερινά εδώ και μαζί θα δείξουμε σαν ομάδα αυτά που μπορούμε.

Πρέπει να μάθουμε απ’ αυτή την ήττα μας, αλλά να την αφήσουμε πλέον πίσω μας. Και να δούμε το παιχνίδι στη Λιέγη σαν “τελικό”. Να δείξουμε την αντίδρασή μας σαν ομάδα, να κυνηγήσουμε τη νίκη και μετά να επικεντρωθούμε στη Βέροια για να διορθώσουμε το λάθος που έγινε χθες (σ.σ. Κυριακή). Πρώτα απ’ όλα όμως είναι ο“τελικός”στη Λιέγη…".

ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ ΜΕ ΣΤΙΛ

Ο Ιταλός είχε στη συνέχεια σειρά από τετ-α-τετ με πολλούς απ’ τους παίκτες που αγωνίστηκαν στο ματς με την Ξάνθη, κάνοντας παρατηρήσεις επί προσωπικού. Με τον Λεντέσμα, με τον Βιγιαφάνιες, με τον Μολέδο, με τον Μέστο, με τον Λουντ και με τον Στιλ. Ειδικά με τον Αγγλο, ο οποίος ήταν σε κάκιστη ψυχολογική διάθεση, λόγω της τεράστιας ευθύνης που φέρει και στα δύο γκολ. Ο "Στράμα" του εξήγησε κάποια πράγματα, αλλά προσπάθησε να του ανορθώσει το ηθικό, ζητώντας του να «"πιστρέψει" απ’ το επόμενο κιόλας παιχνίδι με τη Σταντάρ.

ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Ο αγώνας με την Ξάνθη πάντως «γέννησε» κι επιπλέον σοβαρά προβλήματα για τους «πράσινους». Κι αν το διάστρεμμα που υπέστη στην αριστερή ποδοκνημική ο Γουακάσο (στο ίδιο σημείο με τον προ δεκαημέρου τραυματισμό του) δεν επηρεάζει το πλάνο της Πέμπτης, δεδομένου ότι ο Γκανέζος είναι ούτως ή άλλως τιμωρημένος για το ματς με τη Σταντάρ (θα κάνει 2-3 μέρες ατομικό), τα προβλήματα των Σαμπά, Ιβανόφ και Ιμπάρμπο, "βασανίζουν" ήδη τον Στραματσόνι.

Ο Σαμπά υπέστη ένα μικρό διάστρεμμα στην αριστερή ποδοκνημική από ένα τάκλιν του Γιουνές κι ακολούθησε θεραπεία. Εχει ενοχλήσεις και η κατάστασή του (και ο βαθμός ετοιμότητάς του) θα επανεκτιμηθεί στην απογευματινή προπόνηση της Τρίτης (18/10). Ο Ιβανόφ, που αποκλείστηκε την ύστατη ώρα απ’ την 18άδα του αγώνα με την Ξάνθη έχει έναν ερεθισμό στο γόνατό του και έκανε κι αυτός θεραπεία και μετά γυμναστήριο, με την παρουσία του στο ματς της Λιέγης να είναι αυτή τη στιγμή στο 50-50 (θα επανεκτιμηθεί και η δική του κατάσταση την Τρίτη).

ΠΟΝΑΕΙ ΑΚΟΜΑ Ο ΙΜΠΑΡΜΠΟ

Ο δε Ιμπάρμπο έκανε λίγο πιο δυνατό ατομικό πρόγραμμα, όμως απ’ τη στιγμή που οι ενοχλήσεις στη γάμπα του παραμένουν, εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά αμφίβολος για την Πέμπτη. Αν δε πονάει και στην προπόνηση της Τρίτης, είναι πολύ πιθανό να χάσει και αυτό το ματς, στερώντας απ’ τον "Στράμα" ένα απ’ τα πιο σημαντικά επιθετικά του "όπλα".

ΓΥΡΙΣΕ Ο ΤΕΛΑΝΤΕΡ

Στην προπόνηση της Δευτέρας συμμετείχε και ο Ράσμους Τελάντερ, ο οποίος επέστρεψε απ’ τη Δανία, έχοντας ολοκληρώσει το νέο κύκλο ειδικών θεραπειών που έκανε με τον φυσιοθεραπευτή της Ααλμποργκ. Ο Δανός στόπερ, που ακολούθησε το πρώτο μέρος του προγράμματος και μετά έκανε ατομικό, αναμένεται να δοκιμάσει να "μπει" στο πρόγραμμα της ομάδας σε δύο εβδομάδες. Κι εκεί θα φανεί το πόσο θα είναι σε θέση να επανέλθει πλήρως…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τον "κρέμασαν" όλοι...

News 24/7

24MEDIA NETWORK