Στα... πράσινα Ζιλμπέρτο και Λεντέσμα Junior!

Πως θα σας φαινόταν σε λίγα χρόνια να ξεκινούσε στη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού ο… Ζιλμπέρτο Σίλβα Junior; Ή σε μια δεκαετία να έπαιρνε θέση στην "πράσινη" επίθεση, ο… Ντανιέλ Λεντέσμα; Οι διάδοχοι των δύο εκλεκτών μελών της παναθηναϊκής οικογένειας ανήκουν στην ακαδημία του "τριφυλλιού". Αποκαλυπτικό παρασκήνιο του Kώστα Γουλή.

Στα... πράσινα Ζιλμπέρτο και Λεντέσμα Junior!

Κάθε μικρό αγόρι έχει ως πρότυπο ζωής τον πατέρα του. Και ειδικά στα πρώτα βήματα της ζωής του, προσπαθεί να ακολουθήσει τα πατρικά χνάρια, μέχρι να ανδρωθεί και να βρει το δικό του δρόμο. Αυτόν ακριβώς το δρόμο ακολουθούν και τα παιδιά των Ζιλμπέρτο Σίλβα και ο Κριστιάν Λεντέσμα, που έχουν ενταχθεί στην ακαδημία του Παναθηναϊκού, έχοντας κολλήσει από μικροί το "μικρόβιο" της μπάλας, όπως και οι διάσημοι μπαμπάδες τους.

Ο ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ ΣΙΛΒΑ JUNIOR

Πρώτος εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής του "τριφυλλιού", ο Ζιλμπέρτο Σίλβα Ζούνιορ ή αλλιώς "Ζουνίβιο" όπως τον αποκαλεί χαϊδευτικά η οικογένειά του και οι φίλοι του στη γενέτειρά του, τη Λαγκόα Ντα Πράτα. Είναι σχεδόν 15,5 ετών και άρχισε να παίζει από πολύ μικρή ηλικία μπάλα, παρακολουθώντας πάντοτε με θαυμασμό τον "λαμπερό" πατέρα του και άλλοτε επί σειρά ετών αρχηγό της εθνικής Βραζιλίας. Η Ελλάδα ήταν πάντα στην καρδιά του μικρού "Ζουνίβιο", ο οποίος ακολούθησε τον Ζιλμπέρτο στην Αθήνα, λίγους μήνες μετά την επιστροφή του στο αγαπημένο του "τριφύλλι", αυτή τη φορά ως διευθυντής ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού.

Η φαμίλια του Βραζιλιάνου μετακόμισε εκ νέου στην Αθήνα στα τέλη Ιουλίου κι από τις 4 Αυγούστου, στο ξεκίνημα της Κ16 του "τριφυλλιού" (όπου προπονητές είναι οι Κώστας Φρατζέσκος και Κώστας Ταράσης), ο μικρός Ζουνίβιο ξεκίνησε προπονήσεις στην "πράσινη" ακαδημία.

Η θέση του στο γήπεδο είναι κεντρικός μέσος, αλλά όπως λέγεται, έχει πολύ περισσότερα επιθετικά χαρίσματα απ’ τον… μπαμπά. Είναι δηλαδή πολύ πιο επιθετικογενής χαφ και σε λίγες εβδομάδες, την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη (προ)ετοιμάζεται για το… ντεμπούτο του με το "τριφύλλι", στην έναρξη του "κλειστού" αναπτυξιακού πρωταθλήματος, που διοργανώνεται ανάμεσα στα τμήματα υποδομής των ομάδων του λεκανοπεδίου, για τις ηλικίες από Κ16 και κάτω. Προς το παρόν πάντως είναι στα… πιτ, διότι προ ημερών υπέστη ένα μικρό τράβηγμα στη μέση, που τον έχει κρατήσει για λίγο εκτός προπονήσεων. Αυτό ωστόσο, δεν του χαλάει τη διάθεση, αφού όπως λένε στο "Γ. Καλαφάτης" είναι ένα παιδί με τρομερά θετική ενέργεια και πάντοτε χαμογελαστό.

Στα... πράσινα Ζιλμπέρτο και Λεντέσμα Junior!

Ο δε Ζιλμπέρτο, παρακολουθεί την εξέλιξη του γιου του από… απόσταση. Δεν "εμπλέκεται" στη δουλειά των προπονητών, έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο τιμ, αλλά είναι πάντα εκεί για να συμβουλέψει τον "μικρό" (και) για τα εντός του γηπέδου, στο σπίτι.

Γενικά η φαμίλια του Βραζιλιάνου άσου, έχει τη "στρογγυλή Θεά" στο… αίμα της, αφού και ο πατέρας του Ζιλμπέρτο, ο 63χρονος σήμερα Νίβιο Σίλβα, έπαιξε ποδόσφαιρο σε πολλούς συλλόγους στη Λαγκόα Ντα Πράτα. Ποτέ όμως επαγγελματικά, όπως έκανε αρκετά χρόνια αργότερα ο διάσημος γιος του, με την τεράστια καριέρα σε Αρσεναλ, Παναθηναϊκό, Γκρέμιο, Ατλέτικο Μινέιρο και φυσικά εθνική Βραζιλίας. Για τον Ζιλμπέρτο ωστόσο, ο πατήρ Νίβιο ήταν εκείνος που "μπόλιασε" μέσα του την αγάπη για τη μπάλα. "Ο πατέρας μου, με έπαιρνε πάντα μαζί του στο γήπεδο, για να τον βλέπω να παίζει. Αυτό μου “ξύπνησε” μέσα μου την επιθυμία να γίνω μια μέρα ποδοσφαιριστής…", είχε εκμυστηρευτεί σε παλιότερη συνέντευξή του στη Βραζιλία, ο Ζιλμπέρτο.

Ο παππούς Σίλβα πάντως το… έχει ακόμη, αφού απολαμβάνει να αγωνίζεται μαζί με τον γιο του και τον εγγονό του τα καλοκαίρια, σε διάφορα φιλανθρωπικά φιλικά που διοργανώνει ο Ζιλμπέρτο στη γενέτειρά τους.

Ο ΛΕΝΤΕΣΜΑ JUNIOR

Πάμε να δούμε τώρα και τον νεαρό Ντανιέλ Λεντέσμα. Πολύ πιο μικρός απ’ τον γιο του Ζιλμπέρτο, ο διάδοχος του Κριστιάν, πήγε στην ακαδημία του Παναθηναϊκού στα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Είναι μόλις 9,5 ετών και προπονείται με το μικρότερο ηλικιακά κλιμάκιο του "πράσινου" φυτωρίου, την Κ10, προς το παρόν υπό τις οδηγίες του Ανδρέα Λαγωνικάκη (το οργανόγραμμα στα μικρότερα κλιμάκια θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες μέρες).

Ο Ντανιέλ πάντως έχει αρκετές παραστάσεις από ακαδημίες, αφού την τελευταία τριετία έκανε προπονήσεις με τα τμήματα υποδομής της Λάτσιο, της ομάδας που λάτρεψε και λατρεύτηκε σαν… Θεός ο μπαμπάς Κριστιάν. Κι ο ίδιος ο μικρός δηλώνει φανατικός "λατσιάλι" και "παιδί" της Ρώμης, αν και ήδη, απ’ τα μέσα Αυγούστου (όταν και μετακόμισαν στην Ελλάδα μαζί με την ιταλίδα σύζυγο του Λεντέσμα, Μάρτα και τη μεγάλη τους κόρη Αλίς) έχει ήδη αγαπήσει την Αθήνα. Στα ρεπό του μπαμπά, η οικογένεια ανακαλύπτει τις ομορφιές της Αθήνας κάνοντας επισκέψεις στο Σούνιο και σε άλλα υπέροχα μέρη της πρωτεύουσας, όμως πλέον ο μικρός έχει το μυαλό του (κυρίως) στη μπάλα.

Στα... πράσινα Ζιλμπέρτο και Λεντέσμα Junior!

Αν και στην ηλικία που βρίσκεται, δεν μπορεί να ξεχωρίσει κανείς επ’ ακριβώς τις θέσεις των "μικρών άσων", ο γιος του Λεντέσμα έχει -όσο να’ ναι- μεγαλύτερη "αδυναμία" στις θέσεις της επίθεσης. Εν αντιθέσει με τον πατήρ Κριστιάν, ο οποίος έγραψε (και συνεχίζει να γράφει), μια τεράστια καριέρα στη μεσαία γραμμή ως πλέι-μέκερ πίσω ζώνης.

Και ποιος ξέρει; Μπορεί σε λίγα χρόνια από τα μεγάφωνα του "Απόστολος Νικολαΐδης" να ακούγεται στην αναφώνηση των ενδεκάδων του Παναθηναϊκού "…με το Νο24 (σ.σ. ο αγαπημένος αριθμός του Κριστιάν) ο Ντανιέλ Λεντέσμα". Αν ποτέ συμβεί αυτό, ο μπαμπάς θα είναι σίγουρα εκεί μαζί με την υπόλοιπη φαμίλια, αφού το "δέσιμό" της είναι καταπληκτικό και αληθινό πρότυπο για κάθε οικογένεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Φεύγει από την PUMA και πάει NIKE ο Παναθηναϊκός

News 24/7

24MEDIA NETWORK