Το "μέτωπο" στέλνει τον Ολυμπιακό στην UEFA

Την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, μετά την ολοκλήρωση της απολογητικής διαδικασίας, ανέμεναν στο μέτωπο Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, για να απασφαλίσουν.

Το "μέτωπο" στέλνει τον Ολυμπιακό στην UEFA

Την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, μετά την ολοκλήρωση της απολογητικής διαδικασίας, ανέμεναν στο μέτωπο Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, για να απασφαλίσουν.

Με την επιβολή των περιοριστικών όρων για τον ιδιοκτήτη και πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, θεωρείται βέβαιη η προσφυγή στην UEFA, προκειμένου η αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να εναρμονιστεί με την προηγούμενη τακτική της αντιμετώπιση του σκανδάλου στην Τουρκία και την αποβολή της Φενέρμπαχτσε από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για έναν χρόνο.

Δεν είναι αποσαφηνισμένο αν στη συγκεκριμένη διαδικασία θα μετάσχουν ως “μέτωπο” οι τρεις ομάδες ή θα κινηθεί αποκλειστικά ο Παναθηναϊκός ως έχων έννομο συμφέρον, αφού καταλαμβάνει τη θέση του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League. Είναι κάτι το οποίο συζήτησαν χθες οι κύριοι Αλαφούζος, Σαββίδης και Μελισσανίδης, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό το αποτέλεσμα της κουβέντας.

Αυτό που προέκυψε από την κουβέντα των τριών ανδρών είναι η σκλήρυνση της στάσης τους σε ό,τι αφορά στα δεδομένα με τα οποία θα σταθούμε στην αφετηρία του επόμενου πρωταθλήματος. Θεωρούν αδιανόητο να διοργανωθεί πρωτάθλημα με την παρούσα σύνθεση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και των ισχυόντων πινάκων διαιτητών, παρατηρητών κ.λ.π.

Δεν συμβιβάζονται

Θα περιμένουν ασφαλώς τα αποτελέσματα της γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ, την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, στη διάρκεια της οποίας θα αντικατασταθούν τα μέλη που τελούν πλέον υπό απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. Ωστόσο προφανώς και δεν αρκούνται σ' αυτό, ούτε συμβιβάζονται στην ιδέα του “άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα αλλιώς...”.

Γι αυτό και οι νομικές αναζητήσεις εστιάζονται πλέον στις απαραίτητες εκείνες κινήσεις, ώστε να υπάρξει σαρωτική αλλαγή στη διοικητική εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου, προ της έναρξης του επόμενου πρωταθλήματος, χωρίς ωστόσο να θιγούν οι “κόκκινες γραμμές” της ΟΥΕΦΑ. Διότι αυτό είναι και το μοναδικό σημείο στο οποίο υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ των τριών, με τον Παναθηναϊκό να θεωρεί ως εγκληματική εξέλιξη ενδεχόμενη αποβολή του ελληνικού ποδοσφαίρου από την Ευρώπη, τον ΠΑΟΚ να την εκτιμά ως έσχατη λύση, που θα έπρεπε να αποφευχθεί και την ΑΕΚ να τη θεωρεί ως αναγκαίο κακό για την κάθαρση σε βάθος (δεν έχει ούτως ή άλλως ευρωπαϊκές υποχρεώσεις).

Υ.Γ.1: Σε ό,τι αφορά σε “ντόμινο” αποκλεισμών, εφ' όσον η UEFA κινηθεί στην πεπατημένη του 2011, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Ατρόμητος δεν φαίνεται να διατρέχει κίνδυνο με δεδομένο ότι ο ιδιοκτήτης του, Γιώργος Σπανός εξήλθε του ανακριτικού γραφείου, χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων, ενώ σε ό,τι αφορά στον Αστέρα Τρίπολης, ο Γιώργος Μποροβήλος αντιμετωπίζει το αδίκημα της δωροδοκίας-δωροληψίας και αναμένεται ίσως και μέσα στο μήνα η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου.

Υ.Γ.2: Αξίζει να σημειωθεί ότι η “τριανδρία” εκτιμά ότι πολύ σύντομα θα αρχίσουν οι διαφοροποιήσεις από το πάλαι ποτέ αρραγές μέτωπο των ΠΑΕ που στήριζε ανελλιπώς την ατζέντα “ερυθρόλευκων” συμφερόντων, ενώ ήδη εκτιμούν ότι ο Παναιτωλικός αποτελεί έναν ακόμη σημαντικό εταίρο στην προσπάθεια “κάθαρσης”, με δεδομένη τη στάση του στα γεγονότα του επεισοδιακού συμβουλίου της Superleague, όπου δεν συντάχθηκε σε λογικές τύπου “δεν είδα, δεν άκουσα, ήμουν μακριά” και συνυπευθυνότητας, αλλά δήλωσε ότι θα καταθέσει όλα όσα συνέβησαν και υπέπεσαν στην αντίληψη των εκπροσώπων του...

Διαβάστε ακόμα:

Ο Μαρινάκης εκτός ποδοσφαίρου: Σοκ στον Ολυμπιακό

Η αντίδραση του Ιβάν Σαββίδη για τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Τι μετέδωσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί για Μαρινάκη

Τι μετέδωσαν τα διεθνή ΜΜΕ για Μαρινάκη

Οι επιπτώσεις της απόφασης για Μαρινάκη

Ο Αλαφούζος προανήγγειλε συνέντευξη Τύπου

News 24/7

24MEDIA NETWORK