Στιλ: "Υπήρχε μεγάλη πίεση"

O Λουκ Στιλ μίλησε για την πρόκριση του Παναθηναϊκού και εξέφρασε την ικανοποίησή του.

Στιλ: "Υπήρχε μεγάλη πίεση"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ιδού η συνέντευξη στηLive sport

Δείχνεις πολύ χαρούμενος. Ήταν τόσο μεγάλη η πίεση που νιώθατε, ώστε να απελευθερωθείτε μετά την πρόκριση; Ή συνέβη και κάτι άλλο;

Νιώθω ωραία. Πάντα μου αρέσει όταν δεν δέχομαι γκολ και νομίζω το ίδιο νιώθουν και οι αμυντικοί. Μάλιστα, κρατήσαμε το μηδέν σε δύο παιχνίδια και αυτό είναι ακόμα πιο σημαντικό. Σημαίνει ότι έχουμε σταθερότητα και αποτελεσματικότητα. Στο μυαλό ενός γκολκίπερ αυτό έχει μεγάλη αξία, γιατί επιτεύχθηκε εναντίον εντός αντιπάλου που άσκησε πίεση ανά διαστήματα, κυρίως με εκτελέσεις κόρνερ και φάουλ.

Εσύ ποιο στοιχείο θεωρείς πιο σημαντικό στην πρόκριση του Παναθηναϊκού; Τι θα κρατήσεις;

Πρώτα απ' όλα, είμαστε χαρούμενοι που προκριθήκαμε. Δεν υπάρχουν εύκολες ομάδες, όλοι θέλουν να παίξουν στη φάση των ομίλων. Δώσαμε δύο δυνατά παιχνίδια, πήραμε το προβάδισμα από το πρώτο ματς, κάναμε σωστά όσα έπρεπε στο δεύτερο και προκριθήκαμε. Περιμέναμε την πίεση τους, στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ δυνατοί, όμως εμείς αμυνθήκαμε σωστά. Στο δεύτερο ημίχρονο αξιοποιήσαμε την ποιότητα μας, σκοράραμε και νικήσαμε 2-0.

Πολλοί απ' όσους παρακολούθησαν τα δύο παιχνίδια, θεωρούν ότι στο τέλος, ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε εύκολα με δύο νίκες. Εσύ που ήσουν μέσα στο γήπεδο, τι απαντάς;

Ίσως φαίνεται εύκολο έξω από το γήπεδο, αλλά εμείς δεν αισθανθήκαμε έτσι. Για 45 λεπτά το ματς ήταν ισόπαλο, οπότε δεν ήταν καθόλου εύκολο. Προσπαθήσαμε πολύ για να μπορέσουμε να προκριθούμε.

Το “πρέπει” που είχατε πριν από τα δύο αυτά παιχνίδια, επηρέασε τις αντιδράσεις ή τις επιλογές σας;

Νομίζω ως ένα βαθμό. Γιατί υπήρχε μεγάλη πίεση. Είχαμε στο μυαλό μας όσα είχαν συμβεί την προηγούμενη σεζόν και ίσως αυτό μας επηρέασε λιγάκι. Είναι όμορφο να διαπιστώνουμε ότι το ξεπεράσαμε και προκριθήκαμε από της ΑΪΚ. Δεν είναι μικρή ομάδα, όμως και εμείς είμαστε ο Παναθηναϊκός, ήρθαμε από την άλλη άκρη της Ευρώπης και προκριθήκαμε. Η επόμενη φάση είναι ακόμα πιο σημαντική, γιατί θέλουμε να αρχίσουμε καλά τη σεζόν. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα διατηρηθεί το momentum.

Επειδή πολλές φορές οι νίκες καλύπτουν τις αδυναμίες, που θεωρείς ότι πρέπει να βελτιωθεί η ομάδα;

Δεν μπορώ να εστιάσω σε μία κατηγορία, για παράδειγμα να πω ότι πρέπει να βελτιώσουμε αυτό στην άμυνα ή το άλλο στην επίθεση. Δεν είναι μόνο ένα πράγμα. Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι σε όλους τους τομείς. Στην έδρα μας μπορούσαμε να είμαστε πιο επιθετικοί και να κάνουμε πιο πολλές ευκαιρίες. Είμαστε στην αρχή, μπορούμε να κάνουμε τα πάντα καλύτερα και να παίξουμε πιο παραγωγικό ποδόσφαιρο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK