Στόχος του Παναθηναϊκού ο Ματίας Γιοχάνσον

Ο 25χρονος διεθνής Σουηδός δεξιός μπακ, Ματίας Γιοχάνσον που έχει μείνει ελεύθερος απ' την Αλκμάαρ στο μικροσκόπιο του Παναθηναϊκού. Αρέσει πολύ στον Ουζουνίδη, φουλ θετικό report από τον Νίλσον, αλλά "τσιμπημένo" το κασέ του επί του παρόντος. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr

Στόχος του Παναθηναϊκού ο Ματίας Γιοχάνσον

Ο Παναθηναϊκός έχει δώσει προτεραιότητα στην απόκτηση του βασικού φορ και του βασικού εξτρέμ, ωστόσο την ίδια ώρα δουλεύει και τα υπόλοιπα κομμάτια της ενίσχυσης του ρόστερ και δη αυτά που αφορούν τα άκρα της άμυνάς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Contra.gr, ένα απ' τα ονόματα που έχουν προταθεί εδώ και καιρό κι εξετάζονται σοβαρά απ' τους "πράσινους" για το δεξί άκρο της αμυντικής τους γραμμής, αφορά τον διεθνή Σουηδό μπακ, Ματίας Γιοχάνσον ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος απ’ την Αλκμάαρ.

Ο 25χρονος μπακ, με πενταετή θητεία στην Eredivisie (125 αγώνες, 6 γκολ, 8 ασίστ μόνο στο πρωτάθλημα) έχει τσεκαριστεί εδώ κι αρκετές εβδομάδες με πολύ μεγάλη προσοχή απ’ τους "πράσινους", αρέσει πολύ ως παίκτης και στον Μαρίνο Ουζουνίδη κι έχει πάρει φουλ θετικά report τόσο απ' τον Μίκαελ Νίλσον (ο οποίος άλλωστε γνώριζε ως παίκτης άριστα τη θέση), όσο κι απ' τους υπόλοιπους σκάουτς του Παναθηναϊκού.

Επί του παρόντος πάντως, το κασέ του παραμένει "τσιμπημένο" για το "τριφύλλι", αφού παρά την πρώτη κουβέντα- διαπραγμάτευση που έχει γίνει, παραμένει σε υψηλά στάνταρ για τον Παναθηναϊκό (περίπου 350.000 ευρώ). Ο ίδιος πάντως θέλει να έρθει στην Ελλάδα, εκτιμώντας πως μέσω του Παναθηναϊκού θα μπορέσει να έχει πολύ πιο εύκολα την ευκαιρία για να επιστρέψει στην εθνική του ομάδα, όπως έγινε στο πρόσφατο παρελθόν με τους Μάρκους Μπεργκ και Νίκλας Χουλτ.

Και γι’ αυτό (μέχρι στιγμής) «φρενάρει» τις προτάσεις που έχει από άλλα πρωταθλήματα, όπως της Γερμανίας και της Τουρκίας, από ομάδες οι οποίες ωστόσο, δεν είναι "πρώτης γραμμής"και δεν του προσφέρουν εγγυημένο πρωταγωνιστικό ρόλο και χώρο, όπως οι "πράσινοι".

Αξίζει επίσης να επισημανθεί πως τον Γιοχάνσον εκπροσωπεί το ίδιο γραφείο που έχει τα δικαιώματα του Γκιγέρμο Μολίνς κι αυτό είναι πολύ πιθανό να παίξει το… ρόλο του, εάν κι εφόσον το θέμα φτάσει σε πιο προχωρημένο επίπεδο κι ο Παναθηναϊκός αποφασίσει να «φορτσάρει» για να τον κάνει δικό του.

Η υπόθεσή του πάντως (όπως γενικά το θέμα της απόκτησης των μπακ) έχει πάει λίγο πιο πίσω χρονικά, πιθανότατα κι επειδή οι "πράσινοι" θέλουν να ζυγίσουν τα οικονομικά δεδομένα, αλλά και το μπάτζετ που θα έχουν διαθέσιμο, μετά τις μεταγραφές του βασικού επιθετικού και του βασικού winger.

Ο Γιοχάνσον πάντως είναι μία απ’ τις περιπτώσεις που βρίσκονται στην κορυφή της "πράσινης" λίστας για τη θέση του δεξιού μπακ και το όνομά του θα παίξει δυνατά, όταν τεθεί επί τάπητος το θέμα απ’ τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τους συνεργάτες του…

News 24/7

24MEDIA NETWORK