Στραματσόνι: "Εμένα δεν μου είπαν ότι θα κριθώ τον Μάρτιο"

Ο Αντρέα Στραματσόνι εστίασε στην αδυναμία του Παναθηναϊκού να σκοράρει στις ευκαιρίες που έφτιαξε.

Στραματσόνι: "Εμένα δεν μου είπαν ότι θα κριθώ τον Μάρτιο"

Πολλά περισσότερα ήθελε ο Αντρέα Στραματσόνι από τους ποδοσφαιριστές του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. O προπονητής του Παναθηναϊκού έκανε λόγο για έλλειψη εκτελεστικής δεινότητας και προσπάθησε να εξηγήσει που οφείλεται το πρόβλημα.

-Αν και καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα ο Παναθηναϊκός δεν πήρε αυτό που έπρεπε. Γιατί;

"Ο Παναθηναϊκός έκανε πολύ καλό πρώτο μέρος, αλλά κάνουμε τα ίδια λάθη συνέχεια. Όταν έχεις πάνω από 10-11 ευκαιρίες και δεν σκοράρεις στο τέλος έρχεται ένα φάουλ και αλλάζει το ματς. Είναι πιθανό αυτό που συνέβη, αλλά δεν έπρεπε να μας συμβεί. Είμαι πολύ δυσαρεστημένος γιατί δεν πρέπει να χάνουμε αυτά τα ματς. Πρέπει να βρούμε κάτι μέσα μας που δεν το έχουμε ακόμη, να το ψάξουμε, για να είμαστε ειλικρινείς".

-Πού εντοπίζεται το πρόβλημα;

"Δεν μιλάω για άλλους παίκτες. Δεν θυμάμαι μία ομάδα κόντρα στην ΑΕΚ που να είχε τόσες πολλές ευκαιρίες. Ούτε ο Ολυμπιακός ούτε ο ΠΑΟΚ. Δεν είχαν τόσες φάσεις. Όταν φτάνεις στην περιοχές τόσες φορές, δύο εναντίον δύο, τρεις εναντίον τρεις, πρέπει να είσαι πιο αποφασιστικός. Πρέπει να σκοράρεις. Στην Ιταλία έχουμε μια λέξη, εδώ δεν ξέρω να το πω. Αυτό το τικ-τακ, τικ-τακ. Πρέπει να σκοράρεις. Δεν με νοιάζει το πως. Ακόμη και με το ''μίτο'', με την τάπα. Με κάποιο τρόπο, να το βάλουμε".

-Πώς θα γίνει να "σκοτώνουν" τον αντίπαλο οι παίκτες σας;

"Κάποιοι παίκτες είναι νεαροί, κάποιοι ήρθαν τώρα. Τους εμπιστεύομαι. Πρέπει να βρούμε κάτι που δεν έχουμε. Είχαμε καλή νοοτροπία, στο πρώτο μέρος οι οπαδοί της ΑΕΚ δεν ήταν ευχαριστημένοι. Στο τέλος, όμως, πας σπίτι σου δυσαρεστημένος. Κάποια στιγμή μπορείς να λες ότι θα έχεις και άλλη ευκαιρία. Όχι δεν είναι έτσι. Πρέπει να σκέφτεσαι πως είναι η τελευταία σου ευκαιρία. Φταίω πρώτα εγώ, πρέπει να μεταδώσω στους παίκτες πως πρέπει να 'σκοτώνουν' καλύτερα τον αντίπαλο μέσα στην περιοχή".

-Είναι κέρδος η αμυντική λειτουργία;

"Παίξαμε καλά, είχαμε κάποια προβλήματα στην αρχή του δευτέρου μέρους. Όταν η ΑΕΚ σταμάτησε να παίζει κοντινές πάσες, αλλά βαθιές μπαλιές προς τον Πέκχαρτ και μετά στον Αραβίδη. Πέρασε την γραμμή της επιθετικότητας και έκανε καταστάσεις με τις δεύτερες μπάλες. Από εκεί ήρθε και το φάουλ. Ένα φάουλ που δεν ήταν, το πρώτο του Τελάντερ. Δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Απλά το αναφέρω".

Πώς θα δώσετε κίνητρο στην ομάδα σας για να συνεχίσει; Τι θα πείτε στους παίκτες σας;

"Προτιμώ να το πω στους παίκτες μου μπροστά και όχι στα μικρόφωνα. Δεν θέλω να ακούσω από κανέναν ότι δεν υπάρχει κίνητρο. Είμαστε ο Παναθηναϊκός, έχουμε φανέλα. Προσπαθούμε να χτίσουμε κάτι. Όταν ο Παναθηναϊκός με φώναξε δεν μου είπαν ότι θα κριθώ τον Μάρτιο. Μου είπαν να φτιάξω μια καλή ομάδα και αυτό με ενδιαφέρει. Προσπαθώ να βρω τον τρόπο".

Φοβάστε πως οι παίκτες σας συνηθίζουν να χάνουν τα μεγάλα παιχνίδια;

"Αυτό είναι το πρώτο που χάνω, αν θυμάμαι καλά. Κατανοώ πως είναι σημαντικά ματς, απογοητεύσαμε τον κόσμο και θα ήταν καλό να του δώσουμε μια μικρή χαρά, το θέλαμε αυτό. Αυτή η δουλειά έχει ορίζοντα την επόμενη σεζόν".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 1-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK