Στραματσόνι: "Θέλω να χαλάσω τα πλάνα του Πογέτ"

Ο Αντρέα Στραματσόνι εξήγησε ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να ωριμάσει στη νοοτροπία, τόνισε ότι δουλεύει προκειμένου να προετοιμάσει την επόμενη σεζόν, ενώ αναφέρθηκε στους Εσιέν και Λέτο.

Στραματσόνι: "Θέλω να χαλάσω τα πλάνα του Πογέτ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το πρώτο ντέρμπι το έχασε στα χαρτιά, το δεύτερο δεν κατάφερε να το νικήσει και στο τρίτο, καλείται να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στη νίκη επί της ΑΕΚ. Ο Αντρέα Στραματσόνι αναζήτησε τα αίτια της ισοπαλίας 2-0 με τον ΠΑΟΚ, σχολίασε τι πρέπει να συμβεί για την καταπολέμηση τους και αναφέρθηκε στο ματς του "Σπύρος Λούης".

Ο Ιταλός έδειξε ότι θα επαναφέρει τον Μάικλ Εσιέν στην ενδεκάδα, ενώ με βάση τα λεγόμενα του, δεν πρόκειται να ρισκάρει με τον Σεμπάστιαν Λέτο. Τέλος, άφησε να εννοηθεί ότι χρησιμοποιήσει τη φετινή σεζόν προκειμένου να προετοιμάσει την επόμενη.

Ο τρόπος που η ομάδα δεν νίκησε τον ΠΑΟΚ, την έχει επηρεάσει;

Δεν ξέρω αν την έχει επηρεάσει, αλλά ήμασταν πολύ απογοητευμένοι στο τέλος. Γιατί η νίκη ήταν στα χέρια μας και κάναμε λάθη που δεν μας επέτρεψαν να την κρατήσουμε. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που συμβαίνει, αλλά πρέπει να ωριμάσουμε στη νοοτροπία μας. Κατά τη γνώμη μου, μία ομάδα που νικά 2-0 στην έδρα της, πρέπει να αντιδρά πιο ώριμα και να διαχειρίζεται το σκορ.

Πέντε ματς χωρίς νίκη στο γήπεδο της Λεωφόρου. Υπάρχει κάποιο σύνδρομο; Γιατί εκτός έδρας νικάτε.

Ήμασταν συγκεντρωμένοι, δείξαμε από το πρώτο λεπτό ότι θέλουμε να νικήσουμε τον ΠΑΟΚ, με επιθετική συμπεριφορά. Πρεσάραμε τον ΠΑΟΚ στην άμυνα, βγάλαμε ενέργεια, με τρεις επιθετικούς, θέλαμε τη νίκη αλλά δεν τα καταφέραμε.

Οι οπαδοί δεν είναι χαρούμενοι και αποδοκίμασαν μετά το παιχνίδι. Το καταλάβατε και εσείς και είχατε μία συνομιλία μαζί τους. Σας βοήθησε να καταλάβετε τι σκέφτονται;

Καταλαβαίνουμε 100% τους οπαδούς μας και δεν θέλουμε να κρυφτούμε. Πρώτα εγώ, ως προπονητής και έπειτα οι παίκτες, κανένας δεν υπεκφεύγει των ευθυνών του. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να ολοκληρώσουμε όσο καλύτερα γίνεται τη σεζόν και να προετοιμαστούμε για την επόμενη, που είναι ο στόχος μας. Χωρίς υποσχέσεις, μόνο με σκληρή δουλειά και να παλέψουμε κάθε παιχνίδι.

Από την αρχή της καριέρας σας, δουλέψατε με πίεση στην Ίντερ. Σε αυτό το σημείο, όμως, νιώθετε έξτρα πίεση εξαιτίας των αποτελεσμάτων;

Όταν αποδέχτηκα την πρόταση, ήξερα ότι ο Παναθηναϊκός είναι μία μεγάλη ομάδα, με σπουδαίους οπαδούς και ασφαλώς, η πίεση είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Αυτή είναι η δουλειά μου. Ζούμε με αυτή, ο προπονητής, οι παίκτες και είναι σημαντικό να μην χάνουμε το στόχο μας. Να μην παρεκκλίνω του στόχου που μου έθεσε η διοίκηση από την πρώτη στιγμή που ήρθα εδώ.

Τώρα, έχετε μπροστά σας το ντέρμπι με την ΑΕΚ, το πρώτο σας. Πως το αντιμετωπίζετε; Είναι κάτι ξεχωριστό;

Είναι το δεύτερο ντέρμπι. Είναι μία δύσκολη εβδομάδα, που πρέπει να προετοιμαστούμε σωστά. Περιμένω μία μάχη. Η ΑΕΚ προέρχεται από καλό τάιμινγκ στην έδρα της, έχει νικήσει στη σειρά τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο, αλλά πιστεύω ότι οι παίκτες μου θα είναι έτοιμοι και θα παλέψουν για τη νίκη.

Τι ξέρετε για την ΑΕΚ; Την έχετε αναλύσει;

Είναι καλή ομάδα, σκληρή, έχει καλό προπονητή και ποιότητα στην επίθεση και το κυριότερο, στην έδρα της είναι πιο δυνατή.

Γνωρίζετε τον κύριο Πογέτ;

Τον ξέρω από την Premier League. Προανέφερα ότι είναι καλός προπονητής και έχει δημιουργήσει ένα καλό σύνολο. Αλλά την Κυριακή θέλω να τον νικήσω. Είμαι στον Παναθηναϊκό και θέλω να χαλάσω τα πλάνα του και να πάρουμε τη νίκη.

Είναι μία προσομοίωση για τα play off; Επειδή θα αντιμετωπίσετε άλλες δύο φορές την ΑΕΚ.

Η βαθμολογία αυτό λέει. Είναι δεύτεροι, είμαστε τρίτοι. είναι ένα παιχνίδι που θα έχει επαναλήψεις στα play off. Αλλά επικεντρωνόμαστε σε αυτό το παιχνίδι, στο οποίο θέλουμε να νικήσουμε.

Πιστεύετε ότι το κλειδί για τη νίκη είναι η σταθεροποίηση της ομάδας;

Δεν μου αρέσει που η ομάδα μου έως τώρα μία παίζει καλά και μία δεν παίζει. Ακόμα και μέσα στο ίδιο παιχνίδι, όπως με τον ΠΑΟΚ. Με τους παίκτες μου ασχολούμαστε πολύ με αυτό. Γιατί, κατά την άποψη μου, το πρόβλημα μας είναι στη νοοτροπία. Πρέπει να είμαστε σταθεροί και για να γίνουμε πιο αποτελεσματική ομάδα, πρέπει να το βελτιώσουμε. Το επόμενο βήμα είναι να μεγαλώσουμε και να αποκτήσουμε νοοτροπία.

Ήρθε η ώρα ο Εσιέν να επιστρέψει στην ενδεκάδα; Είναι έτοιμος;

Ο Εσιέν μετά τον Ατρομητο έδειχνε πολύ κουρασμένος, αλλά του ζήτησα να προσπαθήσει περισσότερο, γιατί τον χρησιμοποιούσα συνέχεια. Τώρα, κατά την άποψη μου, νιώθει καλύτερα και μπορεί να παίξει στην ενδεκάδα.

Ο Λέτο είναι νωρίς να επιστρέψει;

Τον Λέτο τον ελέγχουμε κάθε μέρα. Βλέπω ότι καθημερινά βελτιώνεται και δείχνει καλύτερα. Τον βλέπω κάθε μέρα. Θέλουμε να είμαστε σίγουροι, όλοι και αυτός, ότι θα επανέρθει τη σωστή στιγμή. Δεν πρόκειται να βιαστούμε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK