Τα δεδομένα πριν το ραντεβού με Λουντ

Το Contra.gr καταγράφει όλα όσα θα τεθούν επί τάπητος στο ραντεβού του ΠΑΟ με τους μάνατζερ του διεθνούς Φινλανδού μέσου το μεσημέρι της Παρασκευής (3/11) στην ΠΑΕ. Τι θα προτείνει το "τριφύλλι", τι σκέφτεται ο παίκτης, ποιος σύλλογος έχει δείξει ήδη ενδιαφέρον, που… κοιτάει ο Φινλανδός.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
lud EUROKINISSI

Τα επόμενα βήματα/στάδια της εργασιακής σχέσης του Ρόμπιν Λουντ με τον Παναθηναϊκό αναμένεται να ξεκαθαρίσουν κατά τη συνάντηση που θα έχουν οι «πράσινοι» με τους εκπροσώπους του 24χρονου μέσου ( απ’ το βρετανικό γραφείο «WMG MANAGEMENT»), που θα πραγματοποιηθεί στις 12 μ. της Παρασκευής (3/11), στα γραφεία της «πράσινης» ΠΑΕ στο Μαρούσι.

Τα σενάρια γύρω από την υπόθεση του διεθνούς Φινλανδού μέσου είναι πάρα πολλά κι όλα θα κριθούν εντέλει απ’ τη πορεία των συζητήσεων που θα γίνουν ανάμεσα στους ατζέντηδες του και τον άμεσο συνεργάτη του Μαρίνου Ουζουνίδη, Ντίνο Διαμαντόπουλο.

Ο ίδιος ο παίκτης, μιλώντας στις καθιερωμένες συνεντεύξεις τηςNOVAπριν απ’ τα ματς τόνισε πως « …γνωρίζω ότι ο κόσμος μιλάει για αυτό. Είναι πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν κάτι. Μπορώ να πω ότι είμαι χαρούμενος που παίζω στον Παναθηναϊκό και είναι ένας σημαντικός σύλλογος για την καριέρα μου και μου αρέσει πολύ που βρίσκομαι εδώ και προσπαθώ από τη πρώτη στιγμή να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Τις επόμενες μέρες θα μιλήσουμε με τους ανθρώπους της ομάδας για το πως θα πάνε τα πράγματα». Και κατέληξε μιλώντας για το μέλλον του: « Το αν θα μείνω ή θα φύγω είναι πολλά πράγματα που το επηρεάζουν. Ελπίζω να πάρουμε τις απαντήσεις και θα δούμε. Οπως είπα μου αρέσει να παίζω στον Παναθηναϊκό και μου αρέσει η Ελλάδα, ελπίζω να έχουμε τις απαντήσεις που θέλουμε».

Τα δεδομένα εντούτοις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο τραπέζι είναι τα εξής:

-- Ο Παναθηναϊκός θα προτείνει στην πλευρά του Λουντ να γίνει μία «άτυπη» επέκταση συμβολαίου κατά ένα χρόνο (το τρέχων συμβόλαιό του λήγει το προσεχές καλοκαίρι), προκειμένου να μπορέσει να τον πουλήσει το «τριφύλλι» στη συνέχεια κάτω από πολύ καλύτερες συνθήκες. Πόσω μάλλον, απ’ τη στιγμή που υπάρχει εδώ και καιρό το δεδομένο ενδιαφέρον της Σταντάρ Λιέγης, η οποία είναι διατεθειμένη να προσφέρει έως και 1 εκατ. ευρώ προς τον Σκανδιναβό άσο για να τον κάνει δικό της.

-- Το να δεχθεί βεβαίως μία τέτοια πρόταση ο Λουντ και να «δεσμευτεί» για ακόμη ένα χρόνο με τον Παναθηναϊκό, μόνο… εύκολο δεν είναι. Τη στιγμή μάλιστα που έχει δείξει εδώ και καιρό τάσεις… φυγής (πολύ πριν σκάσει το οικονομικό… κανόνι του Αλαφούζου) και γενικά είναι ξεκάθαρο πως έχει μεγάλη ανασφάλεια γύρω από τα χρήματά του και το αύριο της ομάδας.

-- Ο Λουντ μιλώντας με τους ανθρώπους της ομάδας έχει δείξει διάθεση για να… βοηθήσει όσο μπορεί τον σύλλογο στην κατάσταση που βρίσκεται, προκειμένου να βρει ένα ποσό. Όμως το πλαίσιο γύρω απ’ το οποίο θα γίνει αυτό, είναι ακόμη πολύ… θολό.

-- Εάν η πλευρά του Φινλανδού αρνηθεί την πρόταση των «πράσινων», τότε ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για να τον πουλήσει άμεσα σε άλλη ομάδα (πριν μπει η 1Γενάρη, όπου θα έχει δικαίωμα να υπογράψει σε όποιον σύλλογο θέλει) και να πάρει ένα ποσό 300-400.000 ευρώ.

-- Και πάλι όμως, σ’ αυτό το σενάριο, οι «πράσινοι» δεν έχουν το… πάνω χέρι, διότι ο Λουντ δεν «τρελαίνεται» με την ιδέα της Σταντάρ Λιέγης και προτιμάει να «ψαχτεί» με τους μάνατζέρ του προς Αγγλία μεριά, όπου έχει δεχθεί ήδη μία προσέγγιση από σύλλογο τηςChampionshipπου παλεύει για την άνοδό της στηνPremierLeague. Το ζητούμενο λοιπόν σ’ αυτή την περίπτωση, είναι το κατά πόσο ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει να πάρει κάποια χρήματα, πουλώντας από τώρα τον 24χρονο άσο. Και με το μισό συμβόλαιό του (140.000 ευρώ στο β’ εξάμηνο, που ανεβαίνει στις 230.000 ευρώ με την εφορία) να έχει ένα συνολικό όφελος που θα ξεπερνάει τις 600.000 ευρώ.

-- Η σχέση των «πράσινων» με το γραφείο μάνατζερ που εκπροσωπεί τον Λουντ, πέρασε από πολλά… επίπεδα τους τελευταίους μήνες. Γιατί; Διότι οι ίδιοι ατζέντηδες εκπροσωπούν και τον «κολλητό» του Φινλανδού, τον Λουκ Στιλ ο οποίος συνεχίζει την καριέρα του στη Μπρίστολ Σίτι. Στο τέλος του περασμένου Αυγούστου πάντως, κατά τη διαπραγμάτευση για τη λύση του συμβολαίου του Αγγλου γκολκίπερ, οι δύο πλευρές ήρθαν πιο… κοντά κι έφτασαν σε έναdealπου ικανοποιούσε αμφότερες. Κι αυτό αν μη τι άλλο, μπορεί να παίξει το… ρόλο του στο καθοριστικό ραντεβού της Παρασκευής (3/11).

News 24/7

24MEDIA NETWORK