Τα "πράσινα" κριτήρια για το "Λύμπε" vs Αντωνίου

Το ξαφνικό… μπάσιμο του (αμφιλεγόμενου) διευθυντή της πολυμετοχικότητας στις βασικές υποψηφιότητες του "αντί-Ζιλμπέρτο", τα "γιατί" των "πράσινων" για τα δύο φαβορί και η "ελληνική" λύση που ήθελε ο Αλαφούζος. Το Contra.gr αναλύει τα δεδομένα, πριν την τελική (προεδρική) απόφαση της Τρίτης, για τον νέο τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού!

Τα "πράσινα" κριτήρια για το "Λύμπε" vs Αντωνίου

Η κούρσα για τον νέο τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού έχει γίνει πλέον για δύο, με τον Κώστα Αντωνίου να μπαίνει… σφήνα στη διεκδίκηση της θέσης όντας μαζί με τον Νίκο Λυμπερόπουλο τα απόλυτα φαβορί για το πρόσωπο που θα επιλέξει ο Γιάννης Αλαφούζος, στην ηγεσία του ποδοσφαιρικού τμήματος του "τριφυλλιού". Μια επιλογή που σίγουρα… ξάφνιασε, καθώς πρόκειται για μια πολύ αμφιλεγόμενη προσωπικότητα (με υποστηρικτές, αλλά και πολλούς αμφισβητίες), με βάσει τα πεπραγμένα του ως τεχνικός διευθυντής στην εποχή της πολυμετοχικότητας.

Πριν αναλύσουμε περαιτέρω τους λόγους που δίνουν μέχρι στιγμής το προβάδισμα στους Λυμπερόπουλο και Αντωνίου, πρέπει να επισημάνουμε πως στην "πράσινη" λίστα των υποψηφίων υπήρχαν μέχρι το βράδυ της Παρασκευής (17/12) τουλάχιστον 6 με 7 ονόματα.

Οι δύο εξ αυτών ήταν ξένοι (Ασάνοβιτς κι άλλος ένας), ωστόσο τα ονόματά τους αποφασίστηκε να πάνε πιο χαμηλά στις επιλογές και να δοθεί προτεραιότητα στις "ελληνικές" λύσεις, αφού αποτελούσε επιθυμία (και) του Αλαφούζου ο νέος διευθυντής να έχει πλήρη εικόνα της ομάδας και να μπει αμέσως στη... δουλειά, χωρίς να χρειαστεί έξτρα περίοδο προσαρμογής. Ένα "ελληνικό" όνομα ήταν επί παραδείγματι ο Ζήσης Βρύζας, ο οποίος μολονότι το διέψευδε το πρωί του Σαββάτου, είναι απόλυτα διασταυρωμένο πως δέχθηκε προσέγγιση απ’ τους "πράσινους", αλλά για δικούς του λόγους δεν ήθελε να αφήσει τη θέση που κατέχει αυτή τη στιγμή στην Επιτροπή Εξομάλυνσης της ΕΠΟ.

Για τον Αντωνίου, υπάρχουν πολλοί που εκφράζουν ήδη τις "ενστάσεις" τους, ωστόσο οι στενοί συνεργάτες του προέδρου του Παναθηναϊκού έκριναν πως πληροί αρκετά απ’ τα βασικά κριτήρια που είχαν τεθεί εξαρχής κι έτσι το όνομά του όχι μόνο μπήκε στη λίστα των υποψηφίων, αλλά έφτασε μέχρι την τελική ευθεία πριν την τελική "κρίση"! Ο ένας στους δύο λοιπόν… κερδίζει και μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης (20/12) αναμένεται να παρθεί η τελική απόφαση απ’ τον Γιάννη Αλαφούζο, αφού πρώτα ο πρόεδρος της "πράσινης" ΠΑΕ κάνει απευθείας συναντήσεις και με τους δύο βασικούς υποψηφίους. Μέχρι τότε, πάμε να αναλύσουμε λίγο παραπάνω τα δεδομένα, με τα υπέρ και τα κατά του καθενός, τουλάχιστον έτσι όπως μπήκαν στο "ζύγι" απ τους ίδιους τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού.

ΝΙΚΟΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

-Νο1 και απόλυτα βασικό κριτήριο: Είναι νέος, πολύ φιλόδοξος (όπως έδειξε και στην πρώτη κουβέντα που έκανε με τον Χρήστο Παναγόπουλο) και γνωρίζει πολύ καλά την παναθηναϊκή νοοτροπία.

-Εχει εμπειρία (έστω και μικρή) απ’ τη θέση του τεχνικού διευθυντή, καθώς πέρασε απ’ το αντίστοιχο πόστο πριν από μια τριετία στην ΑΕΚ της Γ’ Εθνικής, παραμένοντας για περίπου 17 μήνες.

-Γνωρίζει πολύ καλά τα περιορισμένα οικονομικά περιθώρια του Παναθηναϊκού, ωστόσο αυτό τον ίδιο τουλάχιστον δεν τον προβληματίζει, αφού έχει εμπειρία σε διαχείριση μικρού μπάτζετ και διαθέτει έτοιμη "ατζέντα", ειδικά πάνω στην ελληνική αγορά.

-Ένα βασικό "θέμα" για τον Νίκο Λυμπερόπουλο είναι το τι θα κάνει με τους παίκτες που εκπροσωπεί ως μάνατζερ. Πως θα τους "καλύψει" επαγγελματικά, δεδομένου ότι θα πρέπει να αφήσει στην άκρη (για δεύτερη φορά) το επάγγελμα του ατζέντη. Εφόσον επιλεγεί πάντως, το "ζήτημα" αυτό αναμένεται να ξεπεραστεί μέσω συνεργατών που είχε ο ίδιος ως μάνατζερ.

-Ο "Λύμπε" έχει (συ)ζητήσει στην πρώτη επαφή που έγινε με τους "πράσινους" για συγκεκριμένο πλάνο, με ορίζοντα διετίας, ζητώντας να υπάρχει υπομονή, χρόνος και εγγυήσεις απ’ την πλευρά της διοίκησης σε βασικά πράγματα που θα χρειαστούν για να γίνει σωστά η δουλειά του. Απ’ τον Παναθηναϊκό, υπήρξε απόλυτα θετική ανταπόκριση, ωστόσο, περισσότερες λεπτομέρειες θα τεθούν επί τάπητος στην κουβέντα που θα κάνει ο Μεσσήνιος με τον ίδιο τον Αλαφούζο.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

-Ένα απ’ τα βασικά κριτήρια της επιλογής του είχε να κάνει με τον "αποδυτηριακό" ρόλο του. Στην εποχή της πολυμετοχικότητας, όπου ο Παναθηναϊκός είχε "δύσκολα" αποδυτήρια, γεμάτα με πολλές ισχυρές προσωπικότητες, ο Αντωνίου ήξερε καλά πως και πότε να παίζει το ρόλο του "κακού" και να κρατάει τα… χαλινάρια. Σ’ αυτό τουλάχιστον είχε πετυχημένη παρουσία.

-Προέρχεται απ’ την ακαδημία του Παναθηναϊκού, γνωρίζει άριστα την Παναθηναϊκή ιδέα και νοοτροπία, όπως κι ο Μαρίνος Ουζουνίδης, με τον οποίο συνυπήρξαν συμπαίκτες στο "τριφύλλι" (από το καλοκαίρι του ’92 ως τον Δεκέμβριο του ’94), ενώ έχει εμπειρία απ’ το πόστο του τεχνικού διευθυντή, γνωρίζοντας την ομάδα και τις ανάγκες της.

-Κάπου εδώ ξεκινούν τα "αλλά". Ο 54χρονος άλλοτε άσος του "τριφυλλιού" είναι "ανενεργός" και μακριά εντελώς απ’ το ποδόσφαιρο εδώ και 6 χρόνια (μένει σχεδόν μόνιμα πλέον στη Σαντορίνη). Δεν έχει "ατζέντα" και κύκλο με ομάδες και μάνατζερ και σίγουρα αποτελεί τεράστιο ερωτηματικό το αν θα μπορέσει να διαχειριστεί μια κατάσταση με τόσο μικρό μπάτζετ. Άλλες εποχές κι άλλες οι δυνατότητες του πολυμετοχικού Παναθηναϊκού το 2008, κι άλλες (πολύ πιο περιορισμένες) σήμερα.

-Πολλοί βλέποντας την υποψηφιότητα του Αντωνίου, άρχισαν σενάρια περί πιθανής επιστροφής του Νικόλα Πατέρα στα κοινά του Παναθηναϊκού. Κάτι τέτοιο (επί του παρόντος τουλάχιστον) δεν φαίνεται να υπάρχει στις σκέψεις του προέδρου του τελευταίου νταμπλ του "τριφυλλιού". Το να ζητήθηκε η γνώμη του για τον Αντωνίου, από τους συνεργάτες του Γιάννη Αλαφούζου ή κι απ’ τον ίδιο τον Mr. ΣΚΑΪ, είναι κάτι πολύ πιθανό, αλλά μέχρις εκεί…

Σε κάθε περίπτωση όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν ως το μεσημέρι της Τρίτης (20/12). Τη Δευτέρα (19/12) ο Αλαφούζος θα έχει συνάντηση με τον Λυμπερόπουλο στον ΣΚΑΪ και το πρωί της Τρίτης θα βρεθεί με τον Αντωνίου. Θα "ζυγίσει" τα δεδομένα κι ακολούθως θα πάρει τις τελικές του αποφάσεις. Κι όπως έλεγαν απ’ την "πράσινη" ΠΑΕ, "…το αργότερο ως το μεσημέρι της Τρίτης, θα έχουμε ανακοινώσεις…".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τελείωσαν οριστικά Λεντέσμα και Ιβανόφ
Μίλησε και με Βρύζα ο Παναθηναϊκός!

News 24/7

24MEDIA NETWORK