Τα… σκορ πρόκρισης Λουτσιάνο-Γιόχανσον!

Οι αήττητες επιδόσεις των "φρέσκων" αποκτημάτων του Παναθηναϊκού επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο και τα προηγούμενα ανταμώματά τους τη τελευταία διετία. Ένα… εναλλακτικό θέμα του Contra.gr εν όψει των δύο αγώνων του "τριφυλλιού" με τους Βάσκους με φόντο τους ομίλους του Europa League.

ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ ΝΕΒΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ ΝΕΒΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Σε 11 μέρες ο Παναθηναϊκός μπαίνει στην πρώτη (πολύ πιο μεγάλη απ’ την Γκαμπάλα) «δοκιμασία» της σεζόν, έχοντας ξεκάθαρο χαρακτήρα αουτσάιντερ στα δύο παιχνίδια με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, για τα πλέι-οφ του Europa League με έπαθλο μία θέση στους ομίλους της διοργάνωσης…

Κι όμως! Στο εφετινό ρόστερ του «τριφυλλιού», υπάρχουν δύο πολύ «φρέσκα» πρόσωπα, που και την Αθλέτικ έχουν αντιμετωπίσει πρόσφατα (έχοντας ξεκάθαρη άποψη της δυναμικής της, αφού οι αλλαγές στο ρόστερ των Βάσκων την τελευταία διετία ήταν απειροελάχιστες), και «εικόνα» του «Σαν Μαμές» έχουν, και μπορούν να επιβεβαιώσουν προς τους συμπαίκτες τους πως μέσα στο γήπεδο (ακόμη και με την Αθλέτικ), όλα ΓΙΝΟΝΤΑΙ!

Ο λόγος για τους Λουτσιάνο Νέβες και Ματίας Γιόχανσον (που ξεκινάει προπονήσεις με το «τριφύλλι» απ’ την Κυριακή 6/8), οι οποίοι κατέγραψαν με τις πρώην ομάδες τους… σκορ πρόκρισης κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο! Και σίγουρα θα ήθελαν να ζήσουν ένα αντίστοιχο, υπέροχο déjà vu και με τη φανέλα του «τριφυλλιού».

Ο Λουτσιάνο αντιμετώπισε πέρσι τους Βάσκους ως παίκτης της Λεγανιές για την Primera Division και έμεινε… αήττητος κόντρα στην προσεχή αντίπαλο του Παναθηναϊκού, με δύο αποτελέσματα που αν αφορούσαν νοκ-άουτ αγώνες Κυπέλλου ή Ευρώπης, θα έδιναν στην ομάδα του το… εισιτήριο της πρόκρισης.

Στις 14 Ιανουαρίου 2017, για την 18η αγωνιστική της La Liga, η Λεγανιές έφερε εντός έδρας ισοπαλία 0-0 στο «Municipal de Butarque» κόντρα στην Αθλέτικ, με τον Λουτσιάνο να μπαίνει αλλαγή στο 74’ στη θέση του Ντάρβιν (ως αριστερός winger) και να χάνει μία πολύ καλή ευκαιρία στο 85’ για να κάνει το 1-0.

Στο β’ γύρο του πρωταθλήματος, μια αγωνιστική πριν το φινάλε η Λεγανιές απέσπασε πολύτιμη ισοπαλία 1-1 στο «Σαν Μαμές» σφραγίζοντας ουσιαστικά την παραμονή της. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός του Παναθηναϊκού αγωνίστηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι σ’ όλο το 90λεπτο (έγινε αλλαγή με τον Γκερέρο στο 91’) και πανηγύρισε έναν βαθμό «χρυσάφι» που κράτησε τη Λεγανιές στην πρώτη κατηγορία.

Ο δε Γιόχανσον, αντιμετώπισε την Αθλέτικ ως παίκτης της Αλκμάαρ την περίοδο 2015-16 στη φάση των ομίλων του Europa League (11 γκρουπ) και πανηγύρισε δύο σπουδαία αποτελέσματα, τα οποία ωστόσο δεν έφτασαν για να δώσουν στην ολλανδική ομάδα την πρόκριση.

Την 1 Οκτώβρη 2015, η ΑΖ νίκησε με 2-1 τους Βάσκους στο «AFAS Stadion» με τον Σουηδό μπακ-χαφ βασικό σ’ όλο τον αγώνα (δέχθηκε κίτρινη στο 47’), ενώ στις 10 Δεκεμβρίου 2015, απέσπασε ισοπαλία 2-2 στο «Σαν Μαμές». Ο Γιόχανσον έπαιξε και στο συγκεκριμένο ματς σ’ όλο το 90λεπτο και μάλιστα έβγαλε την ασίστ προς τον Γιάνσεν στο 88’, στη φάση του 2-2.

Μεγάλη υπόθεση να υπάρχουν στο δυναμικό του «τριφυλλιού» δύο παίκτες που γνωρίζουν τι θα συναντήσουν την 17 Αυγούστου και πολύ περισσότερο, μία εβδομάδα αργότερα, στη ρεβάνς του «Σαν Μαμές»…

News 24/7

24MEDIA NETWORK