Τελειώνει το deal Αλαφούζου-Pan Asia για τον ΠΑΟ

Προ της υλοποίησης η τελική συμφωνία μεταξύ του μεγαλομετόχου της "πράσινης" ΠΑΕ και του fund που εκπροσωπεί ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ για την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Η κοινή γραμμή ως προς τα χρέη και το χρονοδιάγραμμα πληρωμών, η μοναδική "εκκρεμότητα" και η άφιξη του Ταϊλανδού επιχειρηματία στην Αθήνα. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr

Η κατάσταση στον Παναθηναϊκό είναι πια "ασφυκτική" απ' τα δεκάδες, ανοικτά, οικονομικά μέτωπα και τις ποινές που του έχουν επιβληθεί κάθε μέρα που περνάει και το μέλλον του "παίζεται" κορώνα-γράμματα. Πλέον τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και το "κλειδί" για την επιβίωση του "τριφυλλιού" δεν είναι άλλο απ’ την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Κάτι που -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Contra.gr- δεν μοιάζει τόσο μακρινό…

Τουναντίον, καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν πως το deal μεταξύ του fun "Pan Asia" που εκπροσωπεί ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ και του Γιάννη Αλαφούζου, αναμένεται να επικυρωθεί, καθώς έχει φτάσει ένα βήμα απ' την τελική συμφωνία.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, υπήρξαν αλλεπάλληλες επικοινωνίες των δύο πλευρών, στη διάρκεια των οποίων οριοθετήθηκαν τα τελικά σκέλη της διαπραγμάτευσης και δη εκείνα που αφορούν τα χρέη που θ' αναλάβει η κάθε πλευρά, πόσα χρήματα θα μπουν στην αρχή της νέας προσπάθειας κι απ’ τις δύο πλευρές (απ' τον Αλαφούζο για κάλυψη χρεών που θα πάρει πάνω του, όπως π.χ. το θέμα Βέμερ) και πότε θα αποπληρωθούν τα υπόλοιπα.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως πλέον η συμφωνία έχει πλέον "κλειδώσει" και μένει να διευθετηθούν ορισμένα μικρά σημεία, για να πέσουν οι υπογραφές. Για το λόγο αυτό μάλιστα, αναμένεται στην Αθήνα και ο Πιεμπονγκσάντ (πιθανότατα) το βράδυ της Πέμπτης (3/5), μαζί με δικηγόρους και συνεργάτες του, ούτως ώστε να κάνει την τελική συνάντηση με την πλευρά Αλαφούζου την επομένη (Παρασκευή 4/5) και να τελειώσουν το deal.

Αυτό που είναι ξεκάθαρο πάντως απ' την πλευρά του 63χρονου επιχειρηματία είναι η πρόθεσή του να έρθει στην Ελλάδα όσο το δυνατόν πιο "αθόρυβα" γίνεται προκειμένου να αποφύγει τα Μ.Μ.Ε., έως ότου ρυθμιστούν όλες οι λεπτομέρειες γύρω απ' τη συζήτηση με τον Αλαφούζο. Γι' αυτό μην αποκλείσετε το ενδεχόμενο να έρθει στην Αθήνα 1-2 μέρες νωρίτερα, ούτως ώστε να αποφευχθεί ο… ντόρος και να τελειώσει το θέμα μακριά απ' τα φώτα (και τη δεδομένη πίεση) της δημοσιότητας.

Ένα απ' τα βασικά θέματα που έχει μείνει ως "εκκρεμότητα" απ' την πλευρά του fund είναι το πρόσωπο που θα αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ, εφόσον οριστικοποιηθεί η αλλαγή σελίδας. Οι υποψήφιοι επενδυτές θέλουν να βγει μπροστά (ως εκπρόσωπος του κλαμπ και στα θεσμικά όργανα) ένα πρόσωπο που θα έχει κύρος, τεχνοκρατικές αντιλήψεις και ικανότητα να "περπατήσει" στο δύσκολο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Επ' αυτού δε, έχουν ήδη εξεταστεί δύο-τρεις περιπτώσεις και μέσα στις επόμενες ημέρες -εφόσον ολοκληρωθεί η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό του Παναθηναϊκού- θα παρθεί η τελική απόφαση.

Αυτό επίσης που διαρρέει απ' την πλευρά του fund, είναι πως τα μέλη της "Pan Asia" έχουν προετοιμάσει ήδη πλάνο με συγκεκριμένες κατευθύνσεις για την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού σε όλα τα επίπεδα και με τον Ισραηλινό, άλλοτε προπονητή της Τσέλσι, Άβρααμ Γκραντ να αναλαμβάνει επικεφαλής ολόκληρου του ποδοσφαιρικού τμήματος.