Τέλη Νοέμβρη στην Παιανία, προχωράει το "Γ. Καλαφάτης"

Η θέση της ΠΑΕ ΠΑΟ για τα έργα στο Κορωπί, η άδεια για νέα γήπεδα στα 50 στρέμματα και η μετακόμιση (και) της ανδρικής ομάδας στο παλιό προπονητήριο των «πράσινων» για 2-3 προπονήσεις την εβδομάδα! Το Contra.gr αναλύει…

Τέλη Νοέμβρη στην Παιανία, προχωράει το "Γ. Καλαφάτης"
kalafatis ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σε πλήρη επιβεβαίωση του προ διμήνου δημοσιεύματος τουContra.grγια την επιστροφή της ακαδημίας του Παναθηναϊκού στο αθλητικό κέντρο της Παιανίας προχώρησε για πρώτη φορά η «πράσινη» ΠΑΕ το μεσημέρι του Σαββάτου (29/10), τονίζοντας παράλληλα, πως οι εργασίες για την ανάπλαση του «Γ. Καλαφάτης» θα συνεχιστούν κανονικά, αφού αποκτήθηκε άδεια για την κατασκευή νέων γηπέδων εντός των 50 στρεμμάτων που είχαν αποκτηθεί, το 2013 μαζί με το προπονητικό, απ’ τον Κωνσταντίνο Τσακίρη.

Η επίσημη θέση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανέφερε πως: «Το τελευταίο διάστημα προέκυψαν δημοσιεύματα για τις προπονητικές εγκαταστάσεις “Γ. Καλαφάτης”. Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός υπενθυμίζει σε όσους ανησυχούν για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του προπονητικού μας κέντρου, την από 30 Μαΐου 2013 ανακοίνωσή της σχετικά με το θέμα. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού συνεχίζει τα βήματα μπροστά για να εξελίξει το “Γ. Καλαφάτης” σε ένα από τα πιο σύγχρονα προπονητικά κέντρα, αποδεικνύοντας ότι πρόκειται για ένα έργο μακράς πνοής.

Από τη μέρα που παρέλαβε τις εγκαταστάσεις έχουν γίνει πολλά βελτιωτικά έργα όπως η ανάπλαση των γηπέδων, η κατασκευή γυμναστηρίου, η αναμόρφωση των ξενώνων και των γραφείων. Πρόσφατα ο Παναθηναϊκός απέκτησε άδεια για την κατασκευή γηπέδων στα 50 στρέμματα που γειτνιάζουν με τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις και συμπεριλαμβάνονται στη συμφωνία του 2013. Παράλληλα προχωράει στην ενοικίαση γηπέδων στις προπονητικές εγκαταστάσεις της Παιανίας για να μπορέσει να ικανοποιήσει ταχύτερα τις απαιτήσεις της πρώτης ομάδας και της ακαδημίας».

ΔΥΟ ΝΕΑ ΓΗΠΕΔΑ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ

Ας δούμε τώρα λίγο πιο αναλυτικά, τα όσα βγαίνουν τόσο απ’ την «πράσινη» θέση, όσο και μέσα απ’ το ρεπορτάζ. Ο Παναθηναϊκός θέλησε να κάνει αυτή την τοποθέτηση, για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα και να μην υπάρχουν ανησυχίες για το αν μπορεί ή όχι να «τρέξει» το πλάνο ολικής αναμόρφωσης του προπονητηρίου του. Αυτό έχει χαραχθεί εδώ και καιρό απ’ τους Γιάννη Αλαφούζο και Ζιλμπέρτο Σίλβα σε συνεργασία με άλλα στελέχη της ΠΑΕ και γι’ αυτό το περασμένο Σάββατο (22/10) ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού πήγε στο Κορωπί, προκειμένου να δει από κοντά τους χώρους που θα γίνουν οι εργασίες. Έργα που σε πρώτη φάση περιλαμβάνουν δύο νέα γήπεδα, εντός των (επιπλέον) 50 στρεμμάτων που έχει στην κατοχή του ο Παναθηναϊκός, για τα οποία έχει εξασφαλιστεί ήδη άδεια. Κι ακολούθως θα προχωρήσουν και οι υπόλοιπες βελτιωτικές εργασίες.

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ

Από εκεί και πέρα, σε ότι αφορά τα υπάρχοντα γήπεδα του «Γ. Καλαφάτης», η συντήρηση στο ένα απ’ τα δύο γήπεδα με φυσικό χλοοτάπητα που χρησιμοποιούσε η ομάδα το τελευταίο τετράμηνο (μέχρι να ανακατασκευαστεί πλήρως το δίπλα) προχωράει κανονικά. Και γίνεται με πολύ προσεκτικά βήματα, ούτως ώστε ο τάπητας να έχει όλες απαραίτητες προδιαγραφές (μαλακότητα εδάφους, απορρόφηση κραδασμών) για να μην επιβαρύνει τη δουλειά των παικτών στις προπονήσεις και προκύπτουν έξτρα προβλήματα τραυματισμών…

ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ "ΜΕΓΑΛΟΙ"

Η δεύτερη είδηση που βγαίνει στο φινάλε της «πράσινης» τοποθέτησης είναι πως στην επικείμενη συμφωνία με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη για την ενοικίαση γηπέδων και μέρους των εγκαταστάσεων του προπονητικού της Παιανίας (τα οποία ανήκει στον «καπετάνιο»), περιλαμβάνεται -εκτός απ’ την ακαδημία- χρήση ΚΑΙ απ’ την πρώτη ομάδα. Όχι καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά πιθανότατα για 2-3 προπονήσεις σε εβδομαδιαία βάση, έως ότου είναι απολύτως έτοιμα τα γήπεδα στο «Γ. Καλαφάτης». Και να υπάρχει μεγαλύτερος χρόνος προετοιμασίας τους.

ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΗΔΗ

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως τα έργα συντήρησης και αναμόρφωσης του… παρατημένου προπονητικού κέντρου της Παιανίας έχουν «τρέξει» πολύ τις τελευταίες δέκα μέρες. Το ένα γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα που βρίσκεται δίπλα στο γυάλινο κτίριο, έχει κουρευτεί, «τρυπηθεί» και σε κάποια σημεία του (όπου υπήρχαν «τρύπες») έχει πραγματοποιηθεί επανασπορά και μέσα σε 15-20 μέρες αναμένεται να είναι έτοιμο. Το δε γήπεδο δίπλα στο προπονητήριο έχει «ξηλωθεί» ήδη και έχει γίνει ολική ανακατασκευή του, ούτως ώστε να είναι έτοιμο σε ένα μήνα.

Όπως λέγεται μάλιστα, αν όλα κυλήσουν βάση του αρχικού πλάνου, η ακαδημία του Παναθηναϊκού (και ακολούθως για κάποιες μέρες της εβδομάδας και η πρώτη ομάδα) θα «μετακομίσει» στην Παιανία μέχρι το τέλος Νοέμβρη, με το που ετοιμαστούν και οι ξενώνες, αλλά και οι 2-3 αίθουσες που θα δοθούν για τους προπονητές…

News 24/7

24MEDIA NETWORK