Τελικό "παζάρι" με Λανς για τον Κλωναρίδη

Η διαπραγμάτευση του Παναθηναϊκού για να ρίξει τα "θέλω" της γαλλικής ομάδας στο δικό του "ταβάνι", η άφιξη του μάνατζερ του Μασούντ στην Αθήνα και οι εξελίξεις για το "διαζύγιο" με την πλευρά του Βέμερ. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

Τελικό "παζάρι" με Λανς για τον Κλωναρίδη

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον το θέμα της (επαν)αγοράς του Βίκτωρα Κλωναρίδη απ' τη Λανς, με τον Παναθηναϊκό να προχωράει στο τελικό στάδιο της διαπραγμάτευσης. Σε αυτή τη φάση οι πιθανότητες να "κλειδώσει" η συμφωνία είναι σημαντικές παρά το γεγονός πως υπήρξαν ορισμένα εμπόδια το τελευταίο διάστημα.

Στο deal που έγινε στις 31 του περασμένου Αυγούστου για την παραχώρηση του ομογενούς επιθετικού στον γαλλικό σύλλογο, ο Παναθηναϊκός είχε λάβει ένα πολύ μικρό ποσό (περί τις 120.000 ευρώ), χωρίς να κρατήσει ποσοστό μεταπώλησης. Όταν οι δύο ομάδες κάθισαν ξανά στο τραπέζι τον περασμένο Γενάρη κι έκλεισαν μέσα σε 72 ώρες την επιστροφή του "Κλώνα" στο "τριφύλλι", μέσω εξάμηνου δανεισμού, ο Παναθηναϊκός δέχθηκε να καλύψει το μισό των απολαβών του με τη Λανς, ωστόσο στην τότε συμφωνία δεν συμπεριλήφθηκε οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι.

Αυτό που τέθηκε επί τάπητος εντούτοις, στη χειμερινή συζήτηση των δύο συλλόγων, ήταν πως ο Παναθηναϊκός θα είχε τον πρώτο λόγο για να κάνει δικό του ξανά τον 26χρονο άσο το καλοκαίρι, αντί ενός λογικού ποσού (χωρίς να προσδιοριστεί αυτό επ' ακριβώς).

Τις τελευταίες εβδομάδες ο Νίκος Λυμπερόπουλος έκανε αρκετές συζητήσεις τόσο με την πλευρά του Κλωναρίδη όσο και με τους ανθρώπους της Λανς. Η τελευταία έγινε στα τέλη της εβδομάδας, με τη γαλλική ομάδα να ζητάει ένα ποσό λίγο πιο πάνω απ' το "ταβάνι" που είχε οριοθετήσει αρχικά ο Παναθηναϊκός για την αγορά του Κλωναρίδη.

Αντιθέτως, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες απ' το "τριφύλλι", δεν τέθηκε θέμα απ’ τη Λανς για άμεση εξόφληση όλου του ποσού, αλλά το όποιο (μικρό) κώλυμα έχει παρουσιαστεί απ' το ύψος των οικονομικών αξιώσεών της, που είναι λίγο μεγαλύτερες απ' όσο υπολόγιζαν οι "πράσινοι". Κι επ' αυτού γίνεται πλέον η διαπραγμάτευση με τους "χρυσοκόκκινους", με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να αισιοδοξούν πως μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα υπάρξει συμφωνία.

Σε ό,τι αφορά τώρα τον ίδιο τον παίκτη, υπήρξαν κάποιες σκέψεις, για να ψάξει ξανά την προοπτική του εξωτερικού (με προίκα την πολύ καλή παρουσία του στο τελευταίο εξάμηνο), ωστόσο σε συζητήσεις που είχε με τον "Λύμπε" το τελευταίο διάστημα, φαίνεται πως "ψηφίζει" πλέον Παναθηναϊκό (οι "πράσινοι" του προσφέρουν διετές συμβόλαιο). Κι εφόσον υπάρξει deal με τη Λανς, δεν αναμένεται να υπάρξει θέμα με τον ίδιο.

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΤΟΥ ΜΑΣΟΥΝΤ

Στην υπόθεση του Σοτζέι Μασούντ, αναμένονται εξελίξεις προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Ο μάνατζερ του έχει προγραμματίσει ταξίδι στην Αθήνα την προσεχή Πέμπτη (15/6) και είναι πολύ πιθανό να συναντηθεί και με τον Νίκο Λυμπερόπουλο για να συζητήσουν την προοπτική συνεργασίας των δύο πλευρών.

Ο Ιρανός μέσος έχει "ψηθεί" απ' τον Ουζουνίδη για να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό (παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται καθημερινά απ’ τον Νίκο Ζαμάνη για να μείνει στον Πανιώνιο), ωστόσο περιμένει να ακούσει -πολύ πιο επίσημα πλέον- και την "πράσινη" προσφορά. Παρά το γεγονός ότι οι "πράσινοι" δεν έχουν ακόμη ελεύθερη θέση μη κοινοτικού ποδοσφαιριστή (υπάρχει κινητικότητα τα τελευταία 24ωρα γύρω απ' τον Μπουμάλ, αλλά και τον Ατζαγκούν), στο "τριφύλλι" εκτός απροόπτου θα επιδιώξουν να "κλειδώσουν" προφορικά (κι όχι μόνο) τη συμφωνία με τον Μασούντ, ούτως ώστε με το που "ελευθερωθεί" θέση ξένου να επισημοποιήσουν την πρώτη καλοκαιρινή μεταγραφή.

ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ "ΞΕΚΟΛΛΑΕΙ" ΤΟΥ ΒΕΜΕΡ

Εξελίξεις αναμένονται άμεσα κι απ' το γκρουπ των παικτών που δεν υπολογίζονται απ' τους "πράσινους". Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία 24ωρα υπήρξε κινητικότητα στο θέμα του Γενς Βέμερ και δεν αποκλείεται σύντομα να προκύψει η πρώτη συμφωνία για αποδέσμευση.

Αντίστοιχες συζητήσεις συνεχίζονται και με τον ατζέντη του Ρινάλντι, ενώ από εβδομάδα θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει λίγο και η υπόθεση του Τελάντερ, καθώς υπάρχουν τουλάχιστον δύο ομάδες απ' την αγγλική Championship που έχουν δείξει (φιλολογικό μέχρι στιγμής) ενδιαφέρον για τον Δανό στόπερ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK