"Θα παίξουν Τσάβες-Γιόχανσον"

Η επιβεβαίωση των προθέσεων του Μαρίνου Ουζουνίδη να ρίξει στη μάχη με τον Πλατανιά τον Αργεντινό στράικερ και τον Σουηδό μπακ, το παράπονό του για το -2 και η ψύχραιμη προσέγγιση για τους στόχους του Παναθηναϊκού στο νέο πρωτάθλημα.

"Θα παίξουν Τσάβες-Γιόχανσον"

Άμεση αντίδραση μετά τη σκληρή ήττα απ' την Αθλέτικ Μπιλμπάο περιμένει από την ομάδα του ο Μαρίνος Ουζουνίδης στο κυριακάτικο (20/8) παιχνίδι με τον Πλατανιά στα Περιβόλια, προκειμένου να ξεκινήσουν με το... δεξί τις υποχρεώσεις του στη Superleague.

Ο Έλληνας προπονητής, μιλώντας στη NOVA, εξέφρασε το παράπονό του για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός θ' αρχίσει με -2 το πρωτάθλημα, τονίζοντας πως οι ποινές πρέπει να ολοκληρώνονται στο φινάλε κάθε σεζόν και να μην μεταφέρονται και στην επόμενη, ενώ ξεκαθάρισε πως τόσο ο Αντρές Τσάβες όσο κι ο Ματίας Γιόχανσον θα κάνουν το ντεμπούτο τους την Κυριακή με την "πράσινη" φανέλα.

" Κατ' αρχήν ξεκινάμε με μείον βαθμούς. Ένας κανονισμός που δεν είναι δίκαιος. Όχι μόνο για εμάς. Στο περσινό πρωτάθλημα ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ με μείον βαθμούς. Είναι κάτι που πρέπει να το δουν και να το αλλάξουν. Δεν μπορεί να ξεκινάει ένα νέο πρωτάθλημα και να μην είσαι στην ίδια αφετηρία με όλους τους άλλους. Όταν γίνεται κάτι σε μια σεζόν, να τιμωρείται για εκείνη τη σεζόν και όχι για την επόμενη. Πρέπει να το δουν για να υπάρξει μια ισότητα στο πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα, σε ένα νέο πρωτάθλημα πάντα έχεις φιλοδοξίες και στόχους. Αυτό που θέλουμε είναι να ξεκινήσουμε στο παιχνίδι της Κυριακής όσο γίνεται καλύτερα, δηλαδή νικηφόρα, για να δούμε τη συνέχεια όπως πρέπει".

Ερωτηθείς για το αν μπορούν οι "πράσινοι" να πάρουν το πρωτάθλημα, ο 48χρονος τεχνικός τόνισε πως " είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για αυτό. Άλλα τα παιχνίδια της Ευρώπης κι άλλα του πρωταθλήματος. Είναι εντελώς διαφορετικός ο ρυθμός και το στιλ παιχνιδιών. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε απ' αυτό. Οι συνθήκες που επικρατούν στους αγώνες πρωταθλήματος είναι εντελώς διαφορετικές. Από εκεί και πέρα, το έχω ξαναπεί είμαστε μια καλή ομάδα, μια ομάδα που μπορεί να διεκδικήσει πράγματα κι αυτό πρέπει να κάνουμε. Τώρα αν θα καταφέρουμε στο τέλος της χρονιάς να έχουμε κατακτήσει κάτι, αυτό θα το δούμε. Είναι πολύ νωρίς ακόμα".

Όσο για το πόσο εύκολα θα είναι για τον Παναθηναϊκό να αφήσει πίσω του την ήττα απ’ την Αθλέτικ; " Εύκολο δεν είναι, αλλά δεν μπορούμε να μένουμε και πίσω. Δεν μένω εγώ στο ότι κάναμε καλή εμφάνιση με την Μπιλμπάο, το θέμα είναι ότι χάσαμε που σημαίνει πως κάναμε κάποια λάθη. Θα πρέπει να τα διορθώσουμε αυτά, δείχνουμε ότι έχουμε αρκετά καλά στοιχεία σαν ομάδα πρέπει να τα κρατάμε και να τα βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο. Στις απουσίες και τα προβλήματα είμαστε συνηθισμένοι, θα δούμε ποιος θα παίξει. Έχω πει πολλές φορές ότι είμαστε μια μεγάλη ομάδα. Είμαστε μια ομάδα με στόχους και δεν μπορούμε να παραπονιόμαστε. Πρέπει να κοιτάμε τι έχουμε, να δουλέψουμε με αυτό και να κοιτάς να κερδίσεις τα παιχνίδια".

Ο Ουζουνίδης αναφέρθηκε ακόμη στους Τσάβες και Γιόχανσον λέγοντας πως " θα τους δούμε. Σίγουρα θα μπορέσουν να βοηθήσουν. Τώρα σε πόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, αν θα είναι από την αρχή ή στη διάρκεια του παιχνιδιού θα το δούμε. Το σίγουρο είναι πως αυτά που έχουμε δει μέχρι στιγμής κι από τις εξετάσεις που έχουν κάνει τα παιδιά, είναι σε ένα επίπεδο που μπορούν να βοηθήσουν", ενώ για την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος, πρόσθεσε:

" Ακόμα δεν ξεκίνησε, θα το δούμε. Πάντα στην αρχή περιμένουμε καλύτερο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και στην πορεία γίνονται πολλά που αλλάζουν τις ισορροπίες. Ας ελπίσουμε να γίνουν καλά παιχνίδια και να κερδίζει ο καλύτερος".

Σε ερώτηση για το τι θα ήθελε να πει στον κόσμο του Παναθηναϊκού, ο προπονητής του «τριφυλλιού» ήταν ξεκάθαρος: " Ότι πρέπει να είναι κοντά στην ομάδα. Η ομάδα δημιουργείται από την αρχή, έχουν γίνει πολλές αλλαγές. Θέλουμε να είναι κοντά στην ομάδα, να αγαπούν την ομάδα. Έχουν δείξει πως είναι κοντά στους παίκτες και θέλουμε να γίνει στη συνέχεια. Για να γίνει αυτό πρέπει κι εμείς να συνεχίσουμε να δουλεύουμε καλά, να δείχνουμε πράγματα στο γήπεδο γιατί ο κόσμος για αυτό έρχεται. Θέλει να βλέπει μια ομάδα που προσπαθεί, που διεκδικεί τα αποτελέσματα και να φεύγει από το γήπεδο βλέποντας την ομάδα να δίνει ό, τι καλύτερο μπορεί".

Τέλος, μίλησε και για τις ομάδες που περιμένει να ξεχωρίσουν: " Όλες οι ομάδες, κι ο Ολυμπιακός σαν πρωταθλητής τα τελευταία χρόνια, κι ο ΠΑΟΚ έχει δυναμώσει κι η ΑΕΚ, ο Πανιώνιος έχει κρατήσει μια ισορροπία. Νομίζω οι ομάδες της πεντάδας αυτές θα είναι οι ίδιες που θα έχουν και φέτος μια πιο καλή σεζόν από τους άλλους. Έτσι φαίνεται μέχρι τώρα από τις κινήσεις. Πάντα όμως στο πρωτάθλημα υπάρχουν εκπλήξεις και ομάδες που δεν τις περιμένεις. Σίγουρα θα υπάρχει ανταγωνισμός, τώρα πόσο μεγάλος θα είναι αυτός θα φανεί".

News 24/7

24MEDIA NETWORK