Θα πονέσει η τσέπη του Γουακάσο

Η -ανόητη- αποβολή του Μουμπάρακ Γουακάσο στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Αγιαξ θα του στοιχίσει και οικονομικά. Ποιο είναι το πρόστιμο που θα κληθεί να πληρώσει ο Γκανέζος βάσει του εσωτερικού κανονισμού και τι του είπε ο «Στραματσόνι. Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Κώστα Γουλή.

Θα πονέσει η τσέπη του Γουακάσο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μουμπάρακ Γουακάσο είχε συχνά-πυκνά στην έως τώρα καριέρα του, θέματα με τη «διαχείριση» του… εκνευρισμού του μέσα στο γήπεδο. Δεν είναι λίγες οι φορές που αντίκρισε την κόκκινη κάρτα στα ισπανικά γήπεδα, χάνοντας την ψυχραιμία του με μαρκαρίσματα, ακραίες διαμαρτυρίες στους διαιτητές και «καυγάδες» με τους αντιπάλους. Στο ματς της Πέμπτης (15/9) με τον Αγιαξ «ξέφυγε» στο 92ο λεπτό, όταν πήγε και ζήτησε με πολύ άσχημο τρόπο τα… ρέστα από τον Γκουντέλι, για το πολύ σκληρό τάκλιν που του είχε κάνει δευτερόλεπτα νωρίτερα κι ενώ το ματς είχε διακοπεί σ’ ένα φάουλ πάνω στον Βιγιαφάνιες.

Εκτός από την τιμωρία που τον περιμένει (και θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα απ’ την UEFA), η οποία μπορεί να φτάσει έως και τις 3 αγωνιστικές (!), ο Γκανέζος θα κληθεί να πληρώσει κι ένα πολύ «τσουχτερό» πρόστιμο, με βάση τον εσωτερικό κανονισμό της ομάδας. Τπ ύψος του προστίμου μάλιστα, αναμένεται να είναι υψηλότερο απ’ το προβλεπόμενο (μπορεί να φτάσει έως και τις 3.000 ευρώ) για «παραδειγματισμό», αφού η απερισκεψία του Γκανέζου έκανε «ζημιά» στην ομάδα.

Το θέμα της αποβολής του Γουακάσο (και συνολικά των καρτών) έθιξε ο «Στράμα» μπροστά σ’ όλη την ομάδα στην ομιλία που έκανε στην προπόνηση της Παρασκευής, όντας «ευθύς» και ξεκάθαρος προς τον παίκτη του. «Μουμπάρακ, ξέρω ότι είσαι “μαχητής” και ο αντίπαλός σου σε χτύπησε πάνω στη διακοπή του αγώνα, όμως αυτό που έγινε δεν το δέχομαι. Δεν το δέχομαι να παίρνουμε τέτοιες κόκκινες κάρτες και γενικά να βλέπουμε κάρτες για τέτοιους λόγους. Το ίδιο ισχύει για όλους…» τόνισε ο «Στράμα», που έβαλε αντίστοιχα… χέρι και στον Βιγιαφάνιες για ένα παρόμοιο περιστατικό με τον Φέλτμαν.

Ο Ιταλός συζήτησε το θέμα κι επί προσωπικού με τον Γουακάσο, ενώ συνομίλησε για λίγο και με τον Ιβανόφ για τη δική του αποβολή, αν κι αυτή προήλθε από δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα σε φάση. Είναι πολύ πιθανό πάντως να τιμωρηθεί κι ο Βούλγαρος στόπερ με ένα -μικρότερο- πρόστιμο, βάσει του εσωτερικού κανονισμού σε θέματα καρτών και αποβολών!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το παράπονο του Στραματσόνι

News 24/7

24MEDIA NETWORK