Τι πληρώνει, σε ποιους και πότε ο Παναθηναϊκός

Πώς θα "μοιραστούν" τα χρήματα της μεταγραφής του Βλαχοδήμου στη Μπενφίκα: οι πληρωμές μισθών κι ενοικίων προς τους ποδοσφαιριστές την Παρασκευή (27/10), το μέρος της δόσης Οκτώβρη που θα καταβληθεί τη Δευτέρα και οι δύο "δρόμοι" για επιπλέον έσοδα μέχρι το τέλος του 2017. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Από την περασμένη Παρασκευή (20/10) ο Παναθηναϊκός εισέπραξε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων της μεταγραφής του Οδυσσέα Βλαχοδήμου στην Μπενφίκα και τη Δευτέρα (23/10) πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην ΠΑΕ, προκειμένου να αποφασιστεί το πως θα διανεμηθούν τα λεφτά και να καλυφθούν πολλές απ' τις βασικές "ανάγκες" της ομάδας, σε όλα τα επίπεδα.

Ένα μέρος των χρημάτων απ' την πώληση του "Odi" θα καταλήξουν σε διάφορα "μέτωπα" ζωτικής σημασίας, όπως είναι π.χ. οι δόσεις των προσφυγών που έχουν ήδη τελεσιδικήσει, προκειμένου να μην αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός (άμεσα τουλάχιστον) άλλα... βάσανα με κινδύνους για "-3". Άλλο ένα ποσό θα κρατηθεί για τις καθημερινές ανάγκες της ομάδας, αλλά και για να καλυφθεί τουλάχιστον ένας μισθός για τους εργαζόμενους της ΠΑΕ και της Ακαδημίας, ενώ το μεγαλύτερο "μερίδιο" θα πάει στις πληρωμές των δόσεων των παικτών της ανδρικής ομάδας.

Την Παρασκευή (27/10), η "πράσινη" ΠΑΕ θα καταβάλει προς τους παίκτες μισθούς, ενοίκια και άλλα χρήματα που οφείλονται τους τελευταίους μήνες, εξοφλώντας τις συγκεκριμένες υποχρεώσεις της προς το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Από εκεί και πέρα, τη Δευτέρα (30/10), θα πληρώσει προς ποδοσφαιριστές και προπονητικό τιμ ένα μέρος των δόσεων του Οκτώβρη. Το ύψος των χρημάτων που θα λάβει ο καθένας πιθανότατα θα ποικίλει (από 30%-40%-50% ανάλογα με το ύψος του συμβολαίου του), ενώ την ίδια μέρα θα πληρωθεί μέρος της δόσης συμβολαίων και προς τους ποδοσφαιριστές που είχαν ένα μήνα νωρίτερα την πρώτη δόση στα συμβόλαιά τους, όπως ο Τσάβες, ο Λουτσιάνο, ο Κολοβέτσιος και ο Καμπέσας.

Και κάπου εδώ αρχίζουν τα (πολύ) δύσκολα για την καταβολή του υπολοίπου στις δόσεις του Οκτώβρη, αφού άλλα έσοδα μέχρι το τέλος του 2017 δύσκολα θα προκύψουν για τους "πράσινους". Εκτός εάν προκύψει και κάποια άλλη "έξτρα" πώληση (τύπου Βλαχοδήμου) ή εάν υπάρξει σούπερ ανταπόκριση από τον κόσμο στο κομμάτι της οικονομικής βοήθειας και των εισφορών προς τους λογαριασμούς της ομάδας...

News 24/7

24MEDIA NETWORK