Το Contra.gr συνάντησε τον Πιεμπογκσάντ: "Να επαναφέρουμε τον ΠΑΟ σε υψηλό επίπεδο"

Ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ μίλησε στο Contra.gr λίγη ώρα μετά το ιστορικής σημασίας ραντεβού με τον Αλαφούζο για την αλλαγή σελίδας στον Παναθηναϊκό. Η πίστη του για το επικείμενο deal, το πλάνο του για το "τριφύλλι", ο λόγος που αποφάσισε να επενδύσει στην Ελλάδα και η υπόσχεση που άφησε. Η πρώτη εν Ελλάδι συνέντευξή του στο Contra.gr.

Το Contra.gr συνάντησε τον Πιεμπογκσάντ: "Να επαναφέρουμε τον ΠΑΟ σε υψηλό επίπεδο"
Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ 24 MEDIA

Το μεσημέρι του Σαββάτου (5/5), μετά την σχεδόν 4ωρη συνάντηση του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ με τον Γιάννη Αλαφούζο στον ΣΚΑΪ, καταπώς φαίνεται μπήκαν οι βάσεις για την πώληση του Παναθηναϊκού στο fund "Pan Asia" και οι εξελίξεις δείχνουν πως είμαστε προ των πυλών, μίας ιστορικής αλλαγής σελίδας στο ιδιοκτησιακό της "πράσινης" ΠΑΕ.

Από τις 9:50 το πρωί (όταν κι έφτασε στο φαληρικό κανάλι με τους συνεργάτες του ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας), έως τη 13:45 που ολοκληρώθηκε το ραντεβού του με τον σημερινό μεγαλομέτοχο του "τριφυλλιού", τέθηκαν επί τάπητος όλες οι λεπτομέρειες και τα επόμενα βήματα προς το μεγάλο deal.

Καταληκτική ημερομηνία αλλαγής; Η 30η Ιουνίου.

Αφού έπεσαν οι πρώτες μεταξύ τους υπογραφές και "κλείδωσαν" τα βασικά ζητήματα του MoU, το οποίο και θα δρομολογήσει τις επόμενες κινήσεις των δύο πλευρών, ως την μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών στο consortium που εκπροσωπεί ο 63χρονος επιχειρηματίας, ο Πιεμπονγκσάντ έφυγε για το ξενοδοχείο στα νότια προάστια όπου έμεινε απ' το βράδυ της Παρασκευής (4/5), ώστε να προετοιμαστεί για τα επόμενα ραντεβού του επί ελληνικού εδάφους. Οι συνεργάτες του ωστόσο έμειναν στον ΣΚΑΪ για αρκετές ώρες ακόμη, προκειμένου να τρέξουν τα υπόλοιπα διαδικαστικά ζητήματα, μετά τη συνάντηση κορυφής.

Ενδιάμεσα, ο Πιεμπονγκσάντ έκανε μία στάση στο "Απόστολος Νικολαΐδης", όπου ξεναγήθηκε για περίπου μισή ώρα στην ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού, προκειμένου να έχει μια πρώτη εικόνα του "σπιτιού" της ομάδας και στις 15:16 έφτασε στο ξενοδοχείο του. Εκεί τον περίμενε το Contra.gr, κυνηγώντας την πρώτη εν Ελλάδι συνέντευξή του.

Αν και... αιφνιδιασμένος απ' την παρουσία των Μ.Μ.Ε. έξω απ' το ξενοδοχείο, ζήτησε λίγο χρόνο για ν' ανέβει στο δωμάτιό του και να μαζέψει τα πράγματά του (λίγο αργότερα έκανε check-out) και μετά από περίπου μισή ώρα, αποδέχθηκε να κάνει μία μικρή τοποθέτηση για το αποτέλεσμα της μεγάλης διαπραγμάτευσης με τον Γιάννη Αλαφούζο. Δίνοντας παράλληλα κι ένα πρώτο "σημάδι" των προθέσεων του ιδίου, αλλά και των υπολοίπων μελών που συγκροτούν το fund "Pan Asia" για το πρότζεκτ τους γύρω από τον Παναθηναϊκό και την επόμενη μέρα του συλλόγου.

"ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΑ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ…"

" Είμαι αισιόδοξος. Είναι αλήθεια πως πήγαμε καλά και είμαι αισιόδοξος. Είχαμε μία πολύ καλή συνάντηση και συζήτηση με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού κ. Αλαφούζο", τόνισε αρχικά ο Πιεμπονγκσάντ, χαμογελαστός και με πολύ καλή διάθεση.

" Σαφώς και πρόκειται για μία σύνθετη συζήτηση, αλλά πιστεύω ότι είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε πια πολύ κοντά.Καταλαβαίνουμε τι θέλουν κι εκείνοι από την πλευρά τους, καταλαβαίνουν τι θέλουμε εμείς κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Για μένα τα τρέχοντα θέματα της ομάδας, δεν είναι "δικά" μας θέματα. Και δεν είναι μόνο "θέματα" του ιδιοκτήτη. Αλλά, στο ποδόσφαιρο χρειάζεται να δουλέψουν όλοι μαζί για να δουν πως μπορούν να δημιουργήσουν πολύ καλύτερες συνθήκες, όχι μόνο για ένα μεγάλο κλαμπ όπως είναι ο Παναθηναϊκός, αλλά και για τη χώρα".

Το Contra.gr συνάντησε τον Πιεμπογκσάντ: "Να επαναφέρουμε τον ΠΑΟ σε υψηλό επίπεδο"

"ΓΙ' ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΠΕΝΔΥΣΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"

Αναλύοντας περαιτέρω τις σκέψεις του και το πλάνο που έχει συγκροτήσει μαζί με το υπόλοιπο fund, ο Πιεμπονγκσάντ εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να επενδύσει στη χώρα μας, αλλά και το πώς θέλει να δει τον Παναθηναϊκό σε λίγα χρόνια.

" Πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι μια πολύ σημαντική χώρα στην Ευρώπη κι αν δουλέψεις σωστά και με ακρίβεια, μπορείς να "χτίσεις" κάτι που θα έχει πολύ μεγαλύτερη αξία και να το ανεβάσεις σε πολύ υψηλότερο επίπεδο. Αυτή είναι και η δουλειά μου (σ.σ. γελάει).

Θα κάνω το καλύτερό μου για να το υποστηρίξω όλο αυτό. Ξέρετε όλοι εκπλήσσονται γιατί έδειξα ενδιαφέρον να επενδύσω στην Ελλάδα, ενώ συνήθως οι επενδύσεις που κάνουμε είναι στη Μεγάλη Βρετανία. Όμως ως επαγγελματίας και με όλη την καλή διάθεσή μου, βλέπω ότι ένα κλαμπ όπως ο Παναθηναϊκός έχει ένα μεγάλο όνομα και αν γίνει η σωστή, η κατάλληλη επένδυση και έρθουν και καλοί παίκτες στην ομάδα, μπορούμε να τον επαναφέρουμε σε πολύ υψηλό επίπεδο".

"ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΑΣ"

Σε ερώτησή μας τώρα για το πόσο σημαντικό εμπόδιο μπορεί να αποτελέσει για το πρότζεκτ που έχει στο μυαλό του μαζί με το υπόλοιπο fund, το γεγονός πως μετά τις τελευταίες αποφάσεις της Superleague, ο Παναθηναϊκός την επόμενη σεζόν θα έχει σημαντικούς περιορισμούς στις μεταγραφές του και παράλληλα θα ξεκινήσει με -6 βαθμούς, ο Πιεμπονγκσάντ ήταν ξεκάθαρος:

" Η δική μου άποψη πάνω σ' αυτό, είναι η εξής: αν παρουσιάσεις ένα καλό πλάνο, λίγο αργότερα θα δείξουν όλοι κατανόηση σε αυτό που θέλεις να κάνεις και να παρουσιάσεις. Όλοι γνωρίζουν πως κινούμαστε σε απόλυτα επαγγελματικά στάνταρ, ο τρόπος δουλειάς μας είναι επαγγελματικός και θα το δείξουμε αυτό και με τις πράξεις μας. Όλα τα θέματα μπορούν να επιλυθούν. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό πάνω σ' αυτό".

Ακολούθως μας ευχαρίστησε ευγενικά, διότι πλέον η ώρα είχε περάσει κι έπρεπε να σπεύσει για τα επόμενα ραντεβού της ατζέντας του, καθώς λίγο πριν τις 21:00 έπρεπε να αναχωρήσει. Χειραψία και μία τελευταία ατάκα: " Όλα θα πάνε καλά". Μία ευχή που μετά τα όσα έχουν γίνει εφέτος στον Παναθηναϊκό, έχει ανάγκη κάθε φίλος του Παναθηναϊκού και περιμένει να τη δει πλέον και στην πράξη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK