Το πρώτο… μεγάλο "deal" του "Λύμπε"!

Πόσα γλίτωσε ο Λυμπερόπουλος απ’ το "πράσινο" ταμείο, με τη συμφωνία που έκανε με την πλευρά του Ιβάν Ιβανόφ για τη λύση του συμβολαίου του – Μιλάει και με Πορτογάλο ακραίο επιθετικό ο Παναθηναϊκός, που φουλάρει για τον Ισακ.

Το πρώτο… μεγάλο "deal" του "Λύμπε"!

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος, όπως και ο Μαρίνος Ουζουνίδης, μπήκε στα… πολύ βαθιά με το "καλημέρα" στον Παναθηναϊκό. Και με το που ανέλαβε τη θέση του τεχνικού διευθυντή, είχε να αντιμετωπίσει ένα σωρό ανοικτά ζητήματα και "μέτωπα" που έπρεπε να κλείσουν εντός συγκεκριμένου χρονικού ορίζοντα.

Πέραν απ’ την "ενεργοποίηση" του τμήματος σκάουτινγκ και το "τσεκάρισμα" στόχων για την ενίσχυση του Παναθηναϊκού στο χειμερινό, μεταγραφικό "παράθυρο", ο Μεσσήνιος διευθυντής του "τριφυλλιού" έπρεπε να "τρέξει" και τις υποθέσεις των παικτών που δεν υπολογίζονταν απ’ το τεχνικό τιμ κι έπρεπε να αποχωρήσουν απ’ την ομάδα.

Αποστολή ακόμη πιο "δύσκολη", δεδομένων των συνθηκών της αγοράς, της περιόδου, αλλά και των περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων του Παναθηναϊκού. Το βάρος εξαρχής έπεσε στην υπόθεση του Ιμπάρμπο, όπου εξακολουθεί να… ταλαιπωρεί το "τριφύλλι", ωστόσο υπήρχαν κι άλλα μεγάλα "μέτωπα", με τον "Λύμπε" να επιτυγχάνει το απόγευμα της Τρίτης (24/1), το πρώτο του μεγάλο deal, ως τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού: Την αποδέσμευση του Ιβάν Ιβανόφ.

Κι όσο κι αν πολλοί μπορεί να πουν "έλα μωρέ ποιος Ιβανόφ, αν δεν μπορούσαν να λύσουν κι αυτού το συμβόλαιο, ποιανού θα έλυναν" τα δεδομένα ήταν πολύ διαφορετικά. Και πολύ περισσότερα τα νούμερα και τα χρήματα που "γλιτώνει" ο σύλλογος σε βάθος τριετίας απ’ το "χαίρεται κι αντίο" του Βούλγαρου στόπερ.

Δεδομένο Νο1: Ο δικηγόρος/μάνατζερ του παίκτη έκανε πάρα πολλά… μπρος-πίσω τις τελευταίες πέντε ημέρες στις διαπραγματεύσεις με τον Παναθηναϊκό. Φάνηκε απ’ την περασμένη εβδομάδα, πως η όλη διαδικασία δεν θα ήταν… εύκολη, αφού η πλευρά του "Ιβο" αρνήθηκε και τις δύο (τουρκικές) προτάσεις που του έφεραν οι "πράσινοι" (Αντάλιασπορ, Γκαζιάντεπσπορ), τονίζοντας την ανησυχία της για τις συνεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις και το καθεστώς ανασφάλειας που υπάρχει στη γειτονική χώρα.

Σεβαστό κι ανθρώπινο όλο αυτό, θα πει κανείς, αλλά απ’ την άλλη, όταν οι δύο πλευρές κάθισαν στο… τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να λύσουν κοινή συναινέσει το συμβόλαιό τους, ο δικηγόρος του Ιβανόφ, έκανε μονίμως νερά. Τη μια μέρα ήταν έτοιμος για το deal και την επομένη τα… γύριζε.

Δεδομένο Νο2: Η επιμονή ωστόσο και η σκληρή γραμμή του Λυμπερόπουλου, οδήγησαν σταδιακά την πλευρά του Ιβανόφ σε… υποχώρηση, υπό το φόβο να χάσουν κάποιες πολύ καλές οικονομικά προτάσεις που είχαν στα χέρια τους, όπως αυτή της ρωσικής Αρσεναλ Τούλα. Κι ως εκ τούτου, οδήγησε σ’ ένα πολύ καλό deal τον Παναθηναϊκό.

Δεδομένο Νο3: Το "τριφύλλι" θα πληρώσει προς τον Βούλγαρο, άλλο ένα μικρό μέρος του β’ εξαμήνου της εφετινής σεζόν (170.000 ευρώ το σύνολο των απολαβών του την πρώτη χρονιά) κι από εκεί και πέρα θα γλιτώσει τα επόμενα 2 χρόνια του συμβολαίου του (έληγε το καλοκαίρι 2019, με 180 και 190.000 ευρώ απολαβές αντίστοιχα). Αν δε συνυπολογίσουμε και την εφορία, το συνολικό ποσό που θα γλιτώσει το "τριφύλλι" απ’ τον Βούλγαρο στόπερ, ξεπερνάει σε βάθος τριετίας τις 700.000 ευρώ. Νούμερο… ανακουφιστικό για τα ταμεία του Παναθηναϊκού…

ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟ "WINGER"

Σε ό,τι αφορά τώρα τις μεταγραφές των "πράσινων", το βάρος έχει πέσει στην απόκτηση του κοινοτικού φορ για τον οποίο "καίγεται" ο Ουζουνίδης, όπου το "τριφύλλι" φουλάρει τις συζητήσεις του με τη Ράντερς για τον Μίκαελ Ισακ. Παράλληλα όμως εξετάζονται κι άλλες περιπτώσεις που αφορούν τόσο τα "φτερά" της επίθεσης, όσο και τη θέση του επιτελικού χαφ. Πάντα όμως σε συνάρτηση με το οικονομικό και με το αν θα "τελειώσει" εντός… χρόνου (ήτοι ως την 31η Ιανουαρίου) η υπόθεση του Ιμπάρμπο, για να εξοικονομηθεί ένα ποσό περίπου 1,2 εκατ. ευρώ.

Οι "πράσινοι" είναι σε επαφές και με ακραίους επιθετικούς, έχοντας "κόψει", οριστικά την περίπτωση του Ράιαν Μέντες της Λιλ, καθώς δεν βρέθηκε σημείο επαφής ως προς τις αξιώσεις του παίκτη. Η Λιλ δεν ζητούσε χρήματα για να τον παραχωρήσει (μένει ελεύθερος στο τέλος της σεζόν), πέρα ένα ποσοστό μεταπώλησης 20%, όμως ο διεθνής με το Πράσινο Ακρωτήρι άσος, ζητούσε συμβόλαιο 500.000 ευρώ. Και πλέον ο Παναθηναϊκός κοιτάζει αλλού, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως είναι σε συζητήσεις με Πορτογάλο winger.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Επίσημα τέλος από τον Παναθηναϊκό ο Ιβανόφ
Περνάει καλά στον Παναθηναϊκό, δεν λέει όχι σε επιστροφή στη Serie A!

News 24/7

24MEDIA NETWORK