Το πρώτο "ΟΚ" (και) από Κορίνθιανς!

Οι Βραζιλιάνοι έδωσαν το αρχικό «πράσινο φως» για τη μεταγραφή του Λουτσιάνο Νέβες στον ΠΑΟ για ένα ποσό περίπου 400.000 ευρώ. Εκκρεμεί η τελική διαπραγμάτευση για το ποσοστό μεταπώλησης και τον τρόπο καταβολής των χρημάτων. Συνέντευξη Τύπου την Τρίτη στη Βραζιλία ο 24χρονος επιθετικός, πριν ξεκινήσει το ταξίδι του για την Ελλάδα

Το πρώτο "ΟΚ" (και) από Κορίνθιανς!

Ένα βήμα από την ολοκλήρωσή της έχει φτάσει πλέον η μεταγραφή του Λουτσιάνο Νέβες στον Παναθηναϊκό, με τον Βραζιλιάνο περιφερειακό επιθετικό να προβάρει ήδη τα… πράσινα.

Η Δευτέρα (10/7) είχε μία σειρά από εξελίξεις, που δρομολόγησαν ακόμη πιο αποφασιστικά το θέμα της μετακίνησης του 24χρονου Βραζιλιάνου κυνηγού στο «τριφύλλι» για τα τρία επόμενα χρόνια.

1.Μετά τη συμφωνία και τις υπογραφές με τον παίκτη (απ’ τα ξημερώματα της Κυριακής) για συμβόλαιο από την 1η Ιανουαρίου 2018 (οι «πράσινοι» είχαν το δικαίωμα, αφού η συνεργασία του με την Κορίνθιανς ολοκληρώνεται στις 31/12), οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού πέρασαν στις απευθείας διαπραγματεύσεις με τη βραζιλιάνικη ομάδα.

Εχοντας πλέον ως ατού τη συμφωνία με τον Λουτσιάνο, οι «πράσινοι» πίεσαν τη διοίκηση της Κορίνθιανς να αποδεχθεί την πρότασή τους, αφού σε λιγότερο από 6 μήνες μπορεί να τον χάσει δίχως να βάλουν… ευρώ στο ταμείο της. Η διαπραγμάτευση έφτασε σε πολύ προχωρημένο στάδιο το απόγευμα της Δευτέρας, με τους Βραζιλιάνους να δίνουν το πρώτο προφορικό «ΟΚ», για ένα ποσό που προσεγγίζει τις 400.000 ευρώ.

Επί της ουσίας ΚΑΙ η Κορίνθιανς έχει ανοίξει το δρόμο για να προχωρήσει η μεταγραφή και οι δύο μοναδικές εκκρεμότητες που υπάρχουν είναι: α) Ο τρόπος της καταβολής των χρημάτων απ’ τον Παναθηναϊκό, β) Το ποσοστό μεταπώλησης που έχει ζητήσει η Κορίνθιανς. Οι Βραζιλιάνοι αξιώνουν ποσοστό 25%, όμως οι «πράσινοι» δεν το έχουν αποδεχθεί και επ’ αυτού γίνεται ακόμη διαπραγμάτευση. Υπάρχει πάντως η αίσθηση πως μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (11/7) θα υπάρξει τελική συμφωνία και στο ποσοστό μεταπώλησης, αλλά πολύ πιο χαμηλό σε σχέση με αυτό που αξιώνουν οι Βραζιλιάνοι.

2.Ο παίκτης, έχοντας ενημερωθεί για την πορεία των συζητήσεων ανάμεσα στα δύο κλαμπ, έδωσε το «παρών» τη Δευτέρα στην πρώτη προπόνηση της ομάδας του και αποχαιρέτισε τους συμπαίκτες του και τους προπονητές του, προετοιμάζοντας ακολούθως τα πράγματά του για τη μετακόμισή του στην Ελλάδα.

3.Κατά τη διάρκεια της Τρίτης (προς το απόγευμα Ελλάδος, διότι υπάρχει και η διαφορά της ώρας με τη Βραζιλία), ο Λουτσιάνο έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου (σε συνεργασία με τους ανθρώπους της Κορίνθιανς), προκειμένου να αποχαιρετίσει και τον κόσμο της ομάδας.

Κι επειδή στην Ελλάδα, ίσως να μην έχουμε (ακόμη) απόλυτη «αίσθηση» για τη σημασία της μεταγραφής του Βραζιλιάνου άσου, ο Λουτσιάνο αποτελεί αυτή τη στιγμή έναν απ’ τους πιο σημαντικούς και αγαπητούς παίκτες της Κορίνθιανς και η επικείμενη αποχώρησή του, δεν έχει ηχήσει… καλά στ’ αυτιά των οπαδών της. Γι’ αυτό κι ο ίδιος σκοπεύει να δώσει την Τρίτη τη συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να χαιρετίσει τους φίλους της Κορίνθιανς και να εξηγήσει τους λόγους της αποχώρησής του.

Μάλιστα, αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου, κι εφόσον έχουν ολοκληρωθεί οι τελικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη βραζιλιάνικη ομάδα, ο 24χρονος επιθετικός αναμένεται να αναχωρήσει για την Ελλάδα, στην οποία (εάν δεν υπάρξουν… ανατροπές) αναμένεται να φτάσει το βραδάκι της Τετάρτης (12/7).

News 24/7

24MEDIA NETWORK