Το ψάχνει πλέον δυνατά για Βιάτρι

Γιατί ο Αργεντινός φορ της Εστουδιάντες μπήκε πιο δυνατά απ’ όλους στο «κάδρο» του επιθετικού που αναζητεί ο ΠΑΟ, το πρώτο «ΟΚ» του Ουζουνίδη, η πρόοδος στις επαφές των τελευταίων 48 ωρών και η θετική διάθεση του 29χρονου άσου (κατόχου ιταλικού διαβατηρίου) να έρθει στην Ελλάδα. Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

Το ψάχνει πλέον δυνατά για Βιάτρι

Στον Παναθηναϊκό περιμένουν να δείξει σημεία… ζωής ο «εξαφανισμένος» εδώ και 4 μέρες Βίκτορ Ιμπάρμπο (ήταν αδικαιολογήτως «απών» κι απ’ την προπόνηση του Σαββάτου 31/12), πιέζοντας τον μάνατζέρ του να σταματήσει να πουλάει… τρέλα και να αναλάβει σοβαρές πρωτοβουλίες. Τόσο για να βρεθούν τα ίχνη του Κολομβιανού επιθετικού και να γυρίσει στην Ελλάδα, όσο και για να του βρει ομάδα (που να καλύπτει και θα «θέλω» της Κάλιαρι) και να αρχίσει να μπαίνει σε μία σειρά το θέμα της αποδέσμευσής του.

Οσο ο «Μπάμπης» συνεχίζει την… κοπάνα και δεν προχωρά το «διαζύγιό» του με τον Παναθηναϊκό, τόσο θα παραμένει «παγωμένος» ο μεταγραφικός σχεδιασμός των «πράσινων» για τον Γενάρη. Αφενός διότι παραμένει «εγκλωβισμένο» ένα σημαντικό κομμάτι του μπάτζετ, το οποίο αφορά το δεύτερο μισό του συμβολαίου του Κολομβιανού φορ (μαζί με το «ενοίκιο» προς την Κάλιαρι το ποσό για το β’ εξάμηνο της σεζόν ξεπερνάει το 1 εκατ. ευρώ) κι αφετέρου διότι στο ρόστερ του «τριφυλλιού» δεν υπάρχει (επί του παρόντος) ελεύθερη θέση ξένου. Κι ως εκ τούτου, όσο κι αν θα το ήθελαν οι Νίκος Λυμπερόπουλος και Μαρίνος Ουζουνίδης (ιδίως ο 48χρονος τεχνικός) δεν μπορούν να «τρέξουν» περιπτώσεις μη κοινοτικών, όπως επί παραδείγματι ο Μασούντ Σοτζέι, που αποτελεί και τον Νο1 στόχο για τη θέση του επιτελικού χαφ.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙΣ

Είναι δεδομένο πως εδώ κι αρκετές μέρες τόσο ο «Λύμπε», όσο και τα μέλη του τμήματος σκάουτινγκ, έχουν επικεντρωθεί σε περιπτώσεις κοινοτικών ποδοσφαιριστών, σταχυολογώντας την τελική λίστα των επιλογών, με βάσει τις ανάγκες που υπάρχουν στο δυναμικό της ομάδας. Η υπόθεση του Μασούντ, όπως έχουμε επισημάνει εδώ και μέρες στο Contra.gr, είναι σε άμεση συνάρτηση με τον Ιμπάρμπο. Αν βρεθεί σχετική άκρη με τον Κολομβιανό κι εντέλει… χαιρετίσει, τότε ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για τον διεθνή Ιρανό μεσοεπιθετικό, ο οποίος έχει buy out στο συμβόλαιό του με τον Πανιώνιο. Και η περίπτωσή του δείχνει πολύ πιο εφικτή.

Για την επίθεση, αν και ο Ουζουνίδης θα ήθελε στο «Γ. Καλαφάτης» (και) τον Καρίμ Ανσαριφάρντ (που ΔΕΝ έχει πει ακόμη το «ναι» στον Ολυμπιακό), διατηρώντας την πολύ συχνή επαφή μαζί του, το γεγονός ότι δεν υπάρχουν θέσεις ξένων στο «πράσινο» ρόστερ, καθιστά την υπόθεση (σχεδόν) απαγορευτική. Δεν είναι διόλου… τυχαίο άλλωστε, το γεγονός ότι τα τελευταία δύο 24ωρα, ο Παναθηναϊκός έχει αρχίσει να «ψάχνεται» πολύ πιο σοβαρά κι «ενεργά» πλέον για την περίπτωση του Λούκας Εζέκιελ Βιάτρι.

ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ

Ο 29χρονος (τρεις φορές διεθνής) Αργεντινός επιθετικός, που αναγέννησε την καριέρα του στην Εστουδιάντες, είχε προταθεί προ δεκαημέρου στους «πράσινους». Τον «τσέκαρε» με προσοχή για 1-2 φορές και ο Ουζουνίδης κι έδωσε το «ΟΚ» προς τον Λυμπερόπουλο για να κοιτάξει με προσοχή τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης και τις πιθανότητες της μεταγραφής του.

Ο Βιάτρι μένει ελεύθερος ως γνωστόν το καλοκαίρι απ’ τους «φοιτητές» κι απ’ την 1η Ιανουαρίου, μπορεί να διαπραγματευτεί με όποια ομάδα θέλει ο ίδιος. Το κασέ του είναι πολύ υψηλό και φτάνει τα επίπεδα… Ιμπάρμπο (700-750.000 ευρώ το χρόνο), ενώ οι αξιώσεις της Εστουδιάντες για να τον αποδεσμεύσει από τα τώρα φτάνουν τις 250.000 ευρώ. Νούμερα (ειδικά ως προς τις απολαβές του παίκτη) πολύ υψηλά, τα οποία προσπαθεί να «κατεβάσει» ο Παναθηναϊκός -μαζί με κάποια μπόνους στόχων και συμμετοχών- στις απευθείας συζητήσεις που γίνονται με την πλευρά του Αργεντινού φορ τις τελευταίες 48 ώρες. Κι όπως αναφέρουν οι πληροφορίες απ’ την Αργεντινή από την Πέμπτη (29/12) άρχισε να υπάρχει «πρόοδος» στις συζητήσεις ανάμεσα στους «πράσινους» και την πλευρά του παίκτη, προκειμένου να βρεθεί σε πρώτη φάση πεδίο συνεννόησης ανάμεσά τους και να «πιεστεί» στη συνέχεια η Εστουδιάντες.

ΘΕΛΕΙ… ΕΥΡΩΠΗ!

Εξ’ ου άλλωστε και το σερί των δημοσιευμάτων τα τελευταία δύο 24ωρα απ’ τον Τύπο την Αργεντινής (με πρώτη όλων την αθλητική εφημερίδα «Ole»), που διατηρούν στον… αφρό το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον 29χρονο επιθετικό.

Ο δε Βιάτρι «ψήνεται» με την προοπτική του Παναθηναϊκού και της «μετακόμισής» του στην Ελλάδα, αφού δεν είχε ζήσει ποτέ μέχρι σήμερα το… ευρωπαϊκό όνειρο. Όταν είχε την ευκαιρία να το κάνει (με τουλάχιστον 5-6 ομάδες της Ισπανίας να τον έχουν βολιδοσκοπήσει) είχε μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη την Αργεντινή το 2008 και δεν μπόρεσε να πάρει μεταγραφή για τη «γηραιά» ήπειρο.

Πλέον το «τριφύλλι» του προσφέρει αυτή την ευκαιρία να κάνει έστω και στα 29 του το βήμα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Μέχρι να φτάσουν ωστόσο σ’ ένα πιθανό deal, υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος. Και ένα σημαντικό οικονομικό πλαίσιο που πρέπει να «γεφυρωθεί» ανάμεσα στις δύο πλευρές. Το σίγουρο πάντως, είναι ότι οι «πράσινοι» το… ψάχνουν πια πολύ δυνατά για τον Βιάτρι, που έχει κερδίσει πόντους στη «μάχη» για τον επιθετικό, όντας πλέον πιο μπροστά και απ’ τον Μίκαελ Ισακ, για τον οποίο η Ράντερς αξιώνει πάνω από 500.000 ευρώ, μολονότι μένει ελεύθερος σε 6 μήνες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK