Το τετράγωνο "φωτιά", γίνεται βάση του Παναθηναϊκού

Ο Ουζουνίδης που βρήκε πλέον την άκρη μεσοεπιθετικά με την τετράδα Εμποκού, Βιγιαφάνιες, Κλωναρίδη, Μπεργκ, οι σταθερές στο παιχνίδι των "πράσινων", οι κανονικοί μπακ και η πρώτη νίκη. Το Contra.gr κάνει μια διαφορετική προαναγγελία του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Παναιτωλικό.

Το τετράγωνο "φωτιά", γίνεται βάση του Παναθηναϊκού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οταν ανέλαβε τα ηνία του Παναθηναϊκού τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε να ανέβει μπροστά του ένα… βουνό, για να "ξυπνήσει" τον εγωισμό μίας ομάδας, που είχε βυθιστεί αγωνιστικά με μία νίκη σε 11 αγώνες και με ένα ρόστερ που ήθελε ξεκαθάρισμα, καθώς αρκετοί παίκτες δεν είχαν πλέον διάθεση να παίξουν για το τριφύλλι.

Εψαξε, δοκίμασε, "έκοψε", έδωσε ευκαιρίες, έμαθε να ζει με προβλήματα και απουσίες επί ένα μήνα σερί, δεν έλαβε την ενίσχυση που θα ήθελε (στο βαθμό τουλάχιστον που θα επιθυμούσε) ελέω του οικονομικού, αλλά και διότι καθυστέρησαν οι αποδεσμεύσεις του Ιμπάρμπο (κι ακολούθως του Γουακάσο), αλλά εντέλει φαίνεται πως βρίσκει την… άκρη. Και ακόμη περισσότερο καταλήγει στη "βάση" και στις σταθερές που έψαχνε στο επιθετικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού, το οποίο για τον ίδιο τον Ουζουνίδη ήταν και το Νο1 πρόβλημα των πράσινων.

Σ’ όλο αυτό βεβαίως έπαιξαν καθοριστικό ρόλο η επιστροφή του Ζοσέ-Πολ Εμποκού από το Κύπελλο Εθνικών Αφρικής (με τρομερή διάθεση και κέφι, τα οποία τα έχει μεταφέρει στην ομάδα) και η απόκτηση του Βίκτωρα Κλωναρίδη. Ο Μπεργκ δεν είναι πλέον σαν τον… κούκο στην "πράσινη" επίθεση και ο Βιγιαφάνιες δεν έχει πάνω του όλο το βάρος της δημιουργίας. Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού "άνοιξε" σε χώρο και ιδέες.

Ο Ουζουνίδης αποφάσισε να χτίσει το τριφύλλι τις τελευταίες 15 μέρες πάνω στο 4-4-2 στην ευθεία, αλλά με τους δύο ακραίους επιθετικούς (Εμποκού, Βιγιαφάνιες) πολύ ψηλά στις πτέρυγες και με εντολή να συγκλίνουν διαρκώς προς τα μέσα για να ψάχνουν το "σκαλοπάτι" απ’ τους Μπεργκ (κυρίως) και Κλωναρίδη. Αυτοί ακριβώς οι τέσσερις παίκτες, έχουν δημιουργήσει ένα επιθετικό τετράγωνο… φωτιά στα δύο τελευταία ματς με Γιάννινα και Αστέρα Τρίπολης, όπου ο Παναθηναϊκός δημιούργησε συνολικά, όσες τελικές είχε στα υπόλοιπα παιχνίδια του μέσα στο 2017.

Μία άλλη πολύ βασική αλλαγή; Η μεγαλύτερη "ελευθερία" που δίνει πλέον ο Ουζουνίδης στους ακραίους μπακ. Γιατί; Μα γιατί έχει πλέον κανονικούς όχι… δυσλειτουργικούς μπακ-χαφ. Ο Κουλιμπαλί γύρισε απ’ το Κύπελλο Εθνών Αφρικής με τρομερή ενέργεια και τα ανεβάσματά του δίνουν έξτρα παίκτες στο δεύτερο μισό του γηπέδου και αποτελούν μεγάλο κεφάλαιο στην επιθετική ανάπτυξη του Παναθηναϊκού. Το ίδιο κι ανασταλτικά, αφού οι καλύψεις του Μαλέζου διεθνή είναι εξαιρετικές και μέχρι στιγμής δεν έχει θέματα.

Με απλά λόγια, ο "Κούλι", κάνει όσα δεν κάνουν μαζί Μέστο και Μαρινάκης και σίγουρα προσφέρει μεγάλη πολυτέλεια και ασφάλεια στον Ουζουνίδη. Αντίστοιχα, στο αριστερό άκρο του Παναθηναϊκού, το φορμάρισμα του Χουλτ που έκανε… πάρτι απ’ την πλευρά του στο ματς με τον Αστέρα, ήρθε την κατάλληλη στιγμή, δίνοντας την ευκαιρία στον Εβρίτη τεχνικό να χτίζει πλέον το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του με 6 και 7 παίκτες. Κι αυτό είναι πολύτιμο στοιχείο, απέναντι σε κλειστές άμυνες που θα πάνε στη Λεωφόρο για… ταμπούρι.

Η ουσία είναι πως ο Ουζουνίδης αρχίζει όντως να βάζει σε μια σειρά πλέον (και) το αγωνιστικό των πράσινων, οι οποίοι ωστόσο καλούνται να βρουν διάρκεια και σταθερότητα και να μην περιοριστούν σε εμφανίσεις "κομήτες". Ο αγώνας της Κυριακής (12/2) με τον Παναιτωλικό στο "Απόστολος Νικολαΐδης" είναι ένα τέτοιο "τεστ".

Κι αν ο Παναθηναϊκός συνεχίσει από εκεί που… σταμάτησε την περασμένη Τετάρτη (8/2) κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, είναι σίγουρο πως λίγο-λίγο και ο κόσμος του θα αρχίσει να αγκαλιάζει και πάλι (έστω και λίγο πιο… επιφυλακτικά) την ομάδα. Κι αυτό θα είναι η πρώτη μεγάλη "νίκη" για τον Ουζουνίδη και τους παίκτες του…

News 24/7

24MEDIA NETWORK