Το "θολό" τηλεοπτικό τοπίο του Παναθηναϊκού!

Τι λάμβανε ως τώρα το "τριφύλλι" απ’ τη NOVA, ποιες είναι οι προθέσεις του καναλιού της Κάντζας εν όψει της τελικής διαπραγμάτευσης, το "παρασκήνιο" απ’ το παρελθόν, το πρόσωπο που θα κάνει από πλευράς ΠΑΟ την όλη κουβέντα και η COSMOTE TV που… παραμονεύει. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Παναθηναϊκός EUROKINISSI SPORTS

Οι μεγάλες αλλαγές που συντελούνται στο τηλεοπτικό τοπίο των ομάδων τηςSuperleague, μετά την κατάρρευση της κεντρικής διαχείρισης, "ακουμπούν" βεβαίως και τον Παναθηναϊκό, έστω κι αν σε πρώτη φάση ηNOVA(κυρίως) και ηCOSMOTETVέχουν ρίξει το βάρος τους στις άλλες μεγάλες ομάδες.

Ενας λόγος που έχει πάει πιο πίσω ο τελικός κύκλος της διαπραγμάτευσης με τους "πράσινους" έχει να κάνει και με το ασταθές, διοικητικό τοπίο στο "τριφύλλι", αλλά και με τα… πρόσωπα που θα κάνουν την όποια κεντρική συζήτηση.

Ο Παναθηναϊκός λάμβανε απ’ το τηλεοπτικό συμβόλαιο σε ετήσια βάση, ένα ποσό λίγο κάτω απ’ τα 3 εκατ. ευρώ, συν τα υπόλοιπα ποσά που προέκυπταν απ’ τη βαθμολογική θέση του και το ισομερές μερίδιο που δινόταν προς τους συλλόγους. Χρήματα που τα τελευταία 2,5 χρόνια ήταν "εγκλωβισμένα" για να αποπληρώνουν τα ανακυκλώμενα δάνεια που είχε πάρει η διοίκηση Αλαφούζου. Υπήρξαν δε και χρονιές που το όλο ποσό έπεφτε κατά πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, καθώς οι "πράσινοι" πλήρωναν ρήτρες για "μη τέλεση αγώνα", επεισόδια και λοιπά πρόστιμα…

Για την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2018-19), όπου οι ομάδες πάνε πλέον σε… κατά μόνας συζητήσεις με τηNOVAκαι τα υπόλοιπα κανάλια, ο Παναθηναϊκός παραμένει ακόμη στον "αέρα". Επί του παρόντος έχει κάνει μόνο μία πρώτη, διερευνητική συζήτηση με το κανάλι της Κάντζας, με κεντρικό άξονα το να διατηρήσει τουλάχιστον το ποσό που λάμβανε ετησίως με το προηγούμενο καθεστώς. Κάτι που συγκεντρώνει δεδομένα πολλές δυσκολίες, λόγω (και) της κάκιστης πορείας του, αλλά και διότι πρέπει να αποσαφηνίσει (και) ηNOVAτο δικό της "ταβάνι", αφού κάνει συζητήσεις με όλους τους "μεγάλους".

Την όλη διαπραγμάτευση με τηNOVAαπό πλευράς Παναθηναϊκού –όσο κι αν ακούγεται… περίεργο- φαίνεται πως δεν θα την κάνει ο Χρήστος Παναγόπουλος, μολονότι συνήθως παίρνει "πάνω" του τέτοιου είδους υποθέσεις. Κι αυτό διότι οι σχέσεις του δεξιού χεριού του Γιάννη Αλαφούζου, με τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τηςForthnet, Πάνο Παπαδόπουλο (ο οποίος και διαχειρίζεται όλο το κομμάτι των επαφών) είναι οι χειρότερες δυνατές. Οι δυο τους έχουν μία απίστευτη κόντρα που κρατάει πολλά χρόνια (στα… όρια της απόλυτης έχθρας) κι όπως λέγεται ήταν κι ο… λόγος της πρώτης απομάκρυνσης του Παναγόπουλου απ’ τον Παναθηναϊκό και το κανάλι του 61χρονου εφοπλιστή, τον Οκτώβρη του ’13.

Εκείνη την περίοδο ο Αλαφούζος "καιγόταν" για να βρεθεί μία φόρμουλα και να επεκταθεί το τηλεοπτικό του Παναθηναϊκού με τηNOVA, όμως οι χειρισμοί του Παναγόπουλου είχαν "τορπιλίσει" τις διαπραγματεύσεις.

Στην τελική κουβέντα, όταν ο Παπαδόπουλος ενημέρωσε τον Αλαφούζο για το λόγο που δεν μπορούσαν να τα βρουν οι δύο πλευρές, ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού ζήτησε απ’ τον Παναγόπουλο να κάνει… πίσω, εκείνος δεν έκανε κι έτσι επήλθε το "διαζύγιο". Δύο χρόνια και δύο μήνες μετά βεβαίως (Δεκέμβριος του ’15), ο επί σειρά ετών "σιωπηρός πρωθυπουργός" της "πράσινης" ΠΑΕ επανήλθε στο προσκήνιο και στο ρόλο που είχε στην πρώτη του θητεία στο "τριφύλλι".

Ετούτη τη φορά όμως -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες- ο Αλαφούζος του ζήτησε να μείνει… εκτός απ’ την όλη διαδικασία και τον τελικό κύκλο των συζητήσεων με τηNOVA, θα κάνει ένας άλλος οικονομικός συνεργάτης του 61χρονου εφοπλιστή, που (όπως λέγεται) είχε "συμμετοχή" και στις καλοκαιρινές συζητήσεις που έγιναν με την πλευρά Γιαννακόπουλου για την ΠΑΕ.

Μέχρι το τελευταίο δεκαήμερο του Μάρτη, ο Παναθηναϊκός αναμένεται να καθίσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τηNOVAγια να επιχειρήσει να βρει, μία βάση συμφωνίας στα λεφτά που έπαιρνε ως τώρα.

Ουδείς όμως μπορεί να… προδικάσει το πώς θα κινηθεί ως τότε η πλευρά τηςCOSMOTETV, που βλέποντας πως "χάνει" τους υπόλοιπους "μεγάλους", θέλει να κάνει… ρελάνς έστω με τον Παναθηναϊκό. Αν ωστόσο, προσεγγίσει τα λεφτά που έπαιρναν ως τώρα οι "πράσινοι" απ’ τηNOVA, θα πάρει ισχυρό προβάδισμα, διότι οι προθέσεις που υπάρχουν απ’ την Κάντζα περιλαμβάνουν ένα τελικό ποσό μειωμένο κατά 15-20%.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το όλο… σίριαλ θα έχει ακόμη πολλά "επεισόδια".

News 24/7

24MEDIA NETWORK