Τον 11αδάτο φορ τον θέλει... χθες ο Ουζουνίδη: Ποιον θα διαλέξει...

Η έρευνα αγοράς που έχουν κάνει ήδη οι "πράσινοι" για τον βασικό επιθετικό, που θέλει όσο το δυνατόν γρηγορότερα ο Μαρίνος Ουζουνίδης για να είναι "ενδεκαδάτος" στις 7/1 κόντρα στον Πλατανιά, είναι εξαρτημένη από το οικονομικό status. Ποια τα ακριβή δεδομένα

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Ουζουνίδης EUROKINISSI

Μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Βαγγέλη Οικονόμου το απόγευμα της Παρασκευής (29/12), στον Παναθηναϊκό ανεβάζουν πλέον "στροφές" προκειμένου να ολοκληρώσουν την επόμενη κίνησή τους.

Αυτή αφορά στο πιο βασικό κομμάτι του "πράσινου" παζλ και αποτελεί προτεραιότητα του Μαρίνου Ουζουνίδη: Την απόκτηση ενός βασικού επιθετικού, που θα δώσει "πνοή" και πάνω απ' όλα γκολ στην "αναιμική" επίθεση του "τριφυλλιού", η οποία κατέγραψε ιστορικό χαμηλό στο πρώτο μισό της σεζόν με 11 τέρματα σε 15 αγωνιστικές!

Το ιδανικό για τον 49χρονο τεχνικό θα ήταν να έχει διαθέσιμο τον νέο επιθετικό της ομάδας... χθες, προκειμένου να εγκλιματιστεί το συντομότερο δυνατόν και να είναι "ενδεκαδάτος" το μεσημέρι της 7ης Ιανουαρίου (3 μ.μ.) στον αγώνα με τον Πλατανιά στη Λεωφόρο. Πόσο μάλλον απ' τη στιγμή που δεν θα έχει στη διάθεσή του για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ούτε τον Γκιγέρμο Μολίνς, ο οποίος έχει δηλωθεί να εκτίσει ποινή μίας αγωνιστικής.

Τα ασφυκτικά οικονομικά δεδομένα ωστόσο των "πράσινων" δεν προσφέρουν μεγάλη ευελιξία, τουλάχιστον ως προς το χρόνο. Διότι αφενός η επιλογή που θα γίνει θα πρέπει να "βγει" πάση θυσία (κι ως εκ τούτου πρέπει να εκμηδενιστούν οι πιθανότητες "λάθους") αφετέρου εκ των πραγμάτων θα πρέπει να είναι μία κίνηση πολύ φθηνή. Πράγμα που απαιτεί μεγάλη διαπραγμάτευση και πολύ προσεκτικούς χειρισμούς.

Στην παρούσα φάση, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έχουν ήδη καταλήξει σε μία λίστα υποψηφίων, η οποία μάλιστα τα τελευταία δύο 24ωρα "μαζεύτηκε" κι άλλο σε μόλις 2-3 ονόματα επιθετικών από το εξωτερικό (την Ιταλία κι όχι μόνο), πάνω στα οποία έχουν επικεντρωθεί ως τώρα οι Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος και Μαρίνος Ουζουνίδης.

Παράλληλα, συγκεντρώνονται κι εξετάζονται έξτρα περιπτώσεις που είτε προτείνονται είτε προκύπτουν μέσω του σκάουτινγκ, ωστόσο μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να γίνει ο πρώτος κύκλος επαφών με τις ομάδες και τους υποψηφίους.

Φυσικά πρόκειται για περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που θα έρθουν με 6μηνο "δανεισμό" (και κάποιους άλλους που μένουν ελεύθεροι την 31η Δεκεμβρίου), με τον Ουζουνίδη να έχει θέσει ως προαπαιτούμενο την αγωνιστική ετοιμότητά τους. Κοινώς, ο φορ που θα επιλεχθεί θα πρέπει να έχει παιχνίδια και προπονήσεις και γενικά να είναι "ενεργός" το τελευταίο 6μηνο, ούτως ώστε να ενταχθεί αμέσως στο γκρουπ των "πράσινων" και να υπολογίζεται από την πρώτη μέρα.

Σίγουρα, όχι η πιο εύκολη αποστολή του κόσμου, αν αναλογιστεί κανείς και το οικονομικό status του Παναθηναϊκού και το χρόνο που πιέζει ασφυκτικά. Υπάρχει πάντως εκτίμηση, πως στην… αυγή του νέου έτους, οι "πράσινοι" θα είναι σε θέση να κάνουν τη δεύτερή μεταγραφική κίνησή τους. Κι από εκεί και πέρα, ανάλογα με τις αποχωρήσεις, αλλά και το πώς θα διαμορφωθεί συνολικά το ρόστερ του "τριφυλλιού", ίσως υπάρξει και κάτι… επιπλέον (π.χ. δεξιός μπακ, εφόσον πωληθεί ο Κουλιμπαλί).

News 24/7

24MEDIA NETWORK