Τόσα θα πάρει ο Εσιέν για να φύγει!

Ήρθε για να παίξει, δεν έπαιξε, πληρώθηκε. Φεύγει και πάλι θα πληρωθεί. Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις ο Γκανέζος μέσος αποτελεί και τυπικά παρελθόν από τους "πράσινους", οι οποίοι χρειάστηκε να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τον... ξεφορτωθούν και πάλι καλά! Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ: Κώστας Γουλής.

Τόσα θα πάρει ο Εσιέν για να φύγει!

Ο Μάικλ Εσιέν πέρασε και δεν… ακούμπησε την περασμένη σεζόν απ’ τον Παναθηναϊκό και πλέον αποτελεί και τυπικά παρελθόν έπειτα απ’ την επικύρωση του "διαζυγίου", με τους "πράσινους" να γλιτώνουν ένα ποσό που προσεγγίζει, με την εφορία, τις 545.000 ευρώ.

Ο Παναθηναϊκός γνωστοποίησε το μεσημέρι της Τρίτης (20/9) επικύρωση της συναινετικής λύσης συμβολαίου με τον Μάικλ Εσιέν, η οποία είχε επιτευχθεί επί της ουσίας από τις 2 Αυγούστου, στις τελικές συζητήσεις που είχαν γίνει με την πλευρά του Γκανέζου μέσου. Το θέμα όλες αυτές τις εβδομάδες ήταν περισσότερο… τυπικό, αφού στην πραγματικότητα η λύση συμβολαίου είχε προκύψει από τις 2/8, με τον παίκτη να βρίσκεται πλέον σε συζητήσεις με τη Melbourne City, για να συνεχίσει την καριέρα του στην A-League της Αυστραλίας.

Στο deal που επιτεύχθηκε, με τον δικηγόρο του Εσιέν και τον πολύ "σκληρό" ατζέντη του Φαμπιέν Πιβετό, έπειτα από δεκάδες επαφές, ραντεβού κι ανταλλαγές mail, ο Παναθηναϊκός θα καταβάλει ως "αποζημίωση" για τον (εφετινό) δεύτερο χρόνο συμβολαίου του 34χρονου μέσου, το ποσό των 500.000 ευρώ από τις 800.000 ευρώ, που ήταν οι πάγιες απολαβές του. Το δε ποσό, θα πληρωθεί σε 5 δόσεις, μέχρι το προσεχές καλοκαίρι, με τους "πράσινους" να γλιτώνουν τις υπόλοιπες 300.000 ευρώ. Αν δε σ’ αυτές προστεθεί και η εφορία, το "κέρδος" για τους "πράσινους" απ’ τη συγκεκριμένη υπόθεση, προσεγγίζει τις 545.000 ευρώ.

Το μικρότερο δυνατό "κακό" για τον Παναθηναϊκό, από μια "διδακτική" υπόθεση και παράδειγμα προς… αποφυγήν (για όλους) τα επόμενα χρόνια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πότε έρχεται ο μάνατζερ του Μπεργκ και όλες οι λεπτομέρειες του συμβολαίου του

News 24/7

24MEDIA NETWORK