Τόσο ήρεμος δεν έχει υπάρξει ο Ουζουνίδης

Οι -to the point- ατάκες του προπονητή του Παναθηναϊκού για το ντέρμπι, η ηρεμία που προσπάθησε να μεταφέρει σ' όλη την ομάδα του, το σύστημα του clasico και η ποιότητα που πρέπει να βγει στον... αφρό. Το Contra.gr αναλύει τις δηλώσεις του τεχνικού του "τριφυλλιού", 48 ώρες πριν από τη... μάχη με τον Ολυμπιακό.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΠΑΟ / ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΠΑΟ / ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Πολύ ήρεμος, με διάθεση για χιούμορ, αλλά και μεγάλη πίστη στις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών του και στην ποιότητα που δεν έχουν καταθέσει ακόμη στο 100% μέσα στο γήπεδο, εμφανίστηκε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στην καθιερωμένη συνέντευξή του στη NOVA, εν όψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ένα 48ωρο πριν από το μεγάλο clasico με τον "αιώνιο" αντίπαλο, ο προπονητής του Παναθηναϊκού ήταν πολύ "χαλαρός", θέλοντας να αποφορτίσει την πίεση απ' τους παίκτες του πριν από το μεγαλύτερο παιχνίδι της σεζόν.

Αρχικά έκανε σχετική πλακίτσα, όταν ρωτήθηκε από τους ρεπόρτερ για το αν σκόπευε να πει την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι. " Την είπε την ενδεκάδα ο προπονητής του Ολυμπιακού; Αν την είπε μπορώ να την πω κι εγώ (σ.σ. γελάει). Δεν νομίζω ότι υπάρχουν μυστικά σ' αυτό το παιχνίδι γιατί και οι δύο προπονητές ετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν όχι μόνο τους έντεκα που θ' αρχίσουν, αλλά και πιθανές αλλαγές και σχήματα που θα διαμορφωθούν την ώρα του αγώνα. Οπότε δεν έχει καμία αξία αυτή τη στιγμή να μπαίνουμε σε ονόματα...", τόνισε αρχικά ο Εβρίτης τεχνικός, που δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το γεγονός πως θα έχει στη διάθεσή του τον Ροντρίγο Μολέδο.

" Δεν περιμέναμε την τιμωρία, αλλά είπαμε δεχόμαστε την απόφαση. Οπως και δεχόμαστε και αυτή που έγινε τώρα. Ο Ροντρίγκο είναι ένας παίκτης στην άμυνα που μάς δίνει διαφορετικά στοιχεία από τα άλλα στόπερ μας. Έχει δύναμη, ταχύτητα, ένας παίκτης που υπολογίζει και ο αντίπαλος επιθετικός. Θεωρώ ότι μας λείπουν από την ομάδα τα στοιχεία του Ροντρίγκο και η συμμετοχή του θα μας βοηθήσει αρκετά".

ΠΕΡΙ ΜΟΥΝΙΕ Ο ΛΟΓΟΣ

Ένα απ' τα θέματα που κλήθηκε να απαντήσει ο Ελληνας τεχνικός ήταν το κατά πόσο υπολογίζει για το βασικό σχήμα τον Αντονί Μουνιέ, ο οποίος κατά γενική ομολογία τα πήγε πολύ καλά στα δύο τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια του Παναθηναϊκού σε Λαμία και Καρδίτσα: " Δεν θ' αμφιβάλλουμε τώρα για τον Άντονι. Είναι ένας παίκτης που έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια πως έχει παίξει σε υψηλό επίπεδο χρόνια στη Γαλλία, στην Ιταλία... Αν θ' αρχίσει είναι άλλο θέμα. Ίσως ήταν και λάθος μου που τον έβαλα τόσο γρήγορα στην ομάδα χωρίς να είναι έτοιμος και το είχα πει και στην αρχή. Το συζήτησα και μαζί του. Να του δοθεί σιγά-σιγά ο χρόνος για να δείξει όσα μπορεί. Είναι σοβαρός επαγγελματίας και θα μας βοηθήσει. Το έδειξε και στο ματς του Κυπέλλου παρά τον άσχημο αγωνιστικό χώρο, στον οποίο σίγουρα δεν πρέπει να έχει αγωνιστεί άλλη φορά στην καριέρα του. Έδειξε διάθεση και θέληση και τον υπολογίζουμε. Το αν θ' αρχίσει ή όχι είναι κάτι που θα το δούμε. Σας είπα πως ίσως δεν είναι ακόμη έτοιμος 100% να παίζει σερί παιχνίδια".

ΤΟ 4-2-3-1 ΚΑΙ ΤΟ 4-3-3

Επόμενο αντικείμενο της κουβέντας τα διαφορετικά συστήματα που χρησιμοποίησε ο Παναθηναϊκός στα τελευταία παιχνίδια του και το κατά πόσο "κλειδώνει" πλέον το 4-2-3-1. "Δεν θέλουμε ν' αλλάξουμε πολλά πράγματα στο στιλ μας. Αυτή την στιγμή δουλεύουμε και τα δύο συστήματα, οπότε και για τους παίκτες είναι πιο εύκολο να προσαρμοστούν. Στην Λαμία που δεν αρχίσαμε καλά, μετά με το 4-3-3 στο β' ημίχρονο λειτουργήσαμε καλύτερα. Κάθε παιχνίδι έχει τις ιδιαιτερότητες. Ξέρουμε πώς παίζει ο Ολυμπιακός και θα κοιτάξουμε να παρουσιάσουμε την καλύτερη ενδεκάδα και διάταξη για να κερδίσουμε το παιχνίδι".

Όσο για το αν ανησυχεί μήπως μπουν οι παίκτες του νωχελικά στο ντέρμπι; "Δεν νομίζω ότι θα υπάρχει τέτοιο πρόβλημα το Σάββατο. Αν δεν μπούμε καλά στο παιχνίδι, τότε τα αίτια θα είναι βαθύτερα. Παίζουμε στο γήπεδό μας, μπροστά στον κόσμο μας, ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Όσα προβλήματα κι αν έχουμε στην ομάδα αυτή τη στιγμή, ένα παιχνίδι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Και σε τελική αν κάνεις έχει κάτι άλλο στο μυαλό του πρέπει να δείξει πράγματα στο ματς αυτό".

"ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ"

Για το που μπορεί να κριθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Ουζουνίδης ήταν ξεκάθαρος: " Τα ντέρμπι είναι πολλά μαζί. Μπορεί να το ξεκλειδώσει ένας παίκτης από μόνος, μπορεί και η συνολική απόδοση. Εμείς δεν μπορούμε να στηριχτούμε σε μια μονάδα. Είμαστε μια ομάδα που αν λειτουργήσουμε σωστά ως σύνολο μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε, αν όχι μπορούμε να χάσουμε από οποιονδήποτε. Περιμένω το Σάββατο όλοι οι παίκτες να είναι στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Να βγάλουμε μαχητικότητα, διάθεση, την αποφασιστικότητα, αλλά και την ποιότητα. Ακόμη δεν έχουμε βγάλει την ποιότητα που μπορούμε μέσα στο γήπεδο και αυτό είναι ένα θέμα που με προβληματίζει. Και τα παιδιά δεν είναι ευχαριστημένα στον βαθμό που θέλουν ως μονάδες. Νομίζω είμαστε πρώτοι στην κατηγορία των λαθών. Δεν επιτρέπεται να συμβαίνει αυτό στον Παναθηναϊκό. Είναι ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη ως ομάδα και αν βγάλουμε την ποιότητα που πρέπει έχουμε πιθανότητες να κερδίσουμε το παιχνίδι".

Και κατέληξε, σε ερώτηση για το αν μπορεί να γίνει αυτός ο αγώνας αφετηρία για κάτι καλύτερο στη συνέχεια: "Είναι ένα ματς που πρέπει για πολλούς λόγους να κερδίσουμε. Για βαθμολογικούς λόγους όσο κι αν δεν είμαστε καλά".

News 24/7

24MEDIA NETWORK