Βλαχοδήμος στο Contra.gr: "Θα είμαστε αυτοί που πρέπει στην Ευρώπη"

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος μίλησε στο Contra.gr κι έδειξε σίγουρος για τον νέο Παναθηναϊκό, τα ευρώ-προκριματικά και τη σεζόν που έρχεται. Τι είπε για τους παίκτες που αποχώρησαν κι αυτούς που ήρθαν ως τώρα στο "πράσινο" ρόστερ.

Βλαχοδήμος στο Contra.gr: "Θα είμαστε αυτοί που πρέπει στην Ευρώπη"

Μέσα σ’ ένα χρόνο άλλαξαν τα πάντα για τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο… Από δεύτερη και τρίτη επιλογή στους γκολκίπερ, υπό ένα καθεστώς έντονης αμφισβήτησης και καθημερινής δοκιμασίας στις προπονήσεις, για να (απο)δείξει ότι αξίζει θέση στο ρόστερ και να αποτινάξει τη… σκιά των αμφιβολιών μετά το «αναιμικό» πρώτο εξάμηνό του στον Παναθηναϊκό, πλέον θεωρείται και είναι το αδιαμφισβήτητο Νο1 κάτω απ’ τα «πράσινα» γκολπόστ.

Ξεχειλίζοντας δε κι από αυτοπεποίθηση, όχι μόνο γιατί «έγραψε» 31 παιχνίδια στο κοντέρ του την περσινή σεζόν, αλλά και γιατί επέστρεψε προ ημερών στο «πράσινο» καμπ, ως πρωταθλητής Ευρώπης με τις Ελπίδες της Γερμανίας, ανήκοντας πλέον στην ευρωπαϊκή ελίτ της ηλικίας του. Στο μυαλό του «Odi» ωστόσο, τίποτε δεν έχει αλλάξει ως προς τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο, αλλά και για όλα όσα θέλει να πετύχει με το «τριφύλλι».

" Είναι πραγματικά πολύ ωραίο το συναίσθημα να κατακτάς την κορυφή της Ευρώπης με την εθνική U21. Το ευχαριστηθήκαμε όλοι μας πάρα πολύ. Όμως αυτό πάει πέρασε πλέον. Η χαρά στις επιτυχίες πρέπει να κρατάει μία, δύο μέρες... Τώρα πλέον έχω άλλα πολύ σημαντικά πράγματα μπροστά μου με τον Παναθηναϊκό και το μυαλό μου είναι μόνο εδώ και στο πως θα πετύχουμε τους στόχους μας τη σεζόν που ξεκινάει…" τόνισε αρχικά στο Contra.gr με «σκληρή», γερμανική σοβαρότητα ο ομογενής γκολκίπερ, στο περιθώριο της παρουσίασης των νέων εμφανίσεων του Παναθηναϊκού.

Οι αλλαγές στο «πράσινο» ρόστερ ήταν (και) φέτος πολλές, το ίδιο και οι αποχωρήσεις παικτών με μεγάλη προσφορά, ποιότητα και προσωπικότητα, ωστόσο ο ίδιος δεν δείχνει να χάνει την πίστη του γι’ αυτό που ξεκινάει.

" Ναι, είναι αλήθεια πως έφυγαν αρκετοί παίκτες. Και η απουσία του Μάρκους (σ.σ. Μπεργκ) είναι σημαντική, διότι ήταν πολύ μεγάλο κομμάτι της ομάδας. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Οι παίκτες αλλάζουν όμως αυτό που μένει πάντα είναι η ομάδα. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους. Με όσα έχω δει πάντως, σ’ αυτές τις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας που δουλεύουμε όλοι μαζί, έχω πολύ καλό προαίσθημα για τη χρονιά που έρχεται…

Είμαστε δεμένοι πολύ ως γκρουπ και πιστεύω ότι θα φτιάξουμε μία πολύ καλή ομάδα. Οι παίκτες που ήρθαν είναι πολύ ποιοτικοί και έχουν μεγάλα κίνητρα για να πετύχουν και νομίζω ότι θα έρθουν και κάποιοι παίκτες ακόμα. Έχουμε μια πολύ καλή βάση και νομίζω πως μαζί με το τεχνικό τιμ, μπορούμε να φτιάξουμε μία ανταγωνιστική και σκληρή ομάδα. Το πιο σημαντικό είναι να έχουμε όλοι την υγεία μας και τα υπόλοιπα θα φανούν μέσα στο γήπεδο…».

Για το αν αισθάνεται ο ίδιος πολύ πιο «ώριμος» μέσα απ’ αυτή την πολύ απαιτητική σεζόν που προηγήθηκε, ο Βλαχοδήμος, κράτησε κάτω τη… μπάλα:

" Νιώθω πολύ καλά. Είναι σημαντικό να παίρνει ένας παίκτης παιχνίδια στα πόδια του, όμως ακόμη δεν έχω πετύχει τίποτα... Θέλω κάθε μέρα να δουλεύω στις προπονήσεις και να βελτιώνω έστω και λίγο τις αδυναμίες μου. Και να βοηθάω καθημερινά την ομάδα να πετυχαίνει τους στόχους της. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα αυτή τη στιγμή…".

Σε μία εβδομάδα ο Παναθηναϊκός μπαίνει στη «μάχη» των ευρώ-προκριματικών (με αντίπαλο τη Γιαγκελόνια ή την Καμπάλα), με το ρόστερ του να έχει ακόμη αρκετές ελλείψεις. Απολύτως λογικό και το… άγχος των φίλων του "τριφυλλιού" για το αν θα είναι η ομάδα έτοιμη να ξεπεράσει τα πρώτα εμπόδια στο δρόμο προς τους ομίλους του Europa League.

" Ναι, πιστεύω ότι θα είμαστε αυτοί που πρέπει, τη στιγμή που πρέπει. Γι’ αυτό δουλεύουμε όλες αυτές τις ημέρες στην προετοιμασία. Είναι πολύ σημαντικά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια για να μπούμε στους ομίλους και θεωρώ πως θα είμαστε έτοιμοι. Η ομάδα δουλεύει καλά κι έχουμε ακόμη μία εβδομάδα μπροστά μας, για να προετοιμαστούμε ακόμη καλύτερα…"

News 24/7

24MEDIA NETWORK