Βλέπει (και) τον Πογιανπάλο ο Παναθηναϊκός

Στο μικροσκόπιο των πράσινων, ο 22χρονος διεθνής Φινλανδός φορ της Λεβερκούζεν – Η προσπάθεια του Λυμπερόπουλου, η… επιστράτευση των «ακρών» του Κουτσολιάκου, ο Ισακ που θα τον περιμένει το τριφύλλι και οι άλλοι δύο υποψήφιο. Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Contra.gr

Βλέπει (και) τον Πογιανπάλο ο Παναθηναϊκός
Joel Pohjanpalo

Για τον Παναθηναϊκό και τον Νίκο Λυμπερόπουλο η απόκτηση του επιθετικού που θα πλαισιώσει τους Μπεργκ και Λέτο στη γραμμή κρούσης του «τριφυλλιού» είναι η Νο1 προτεραιότητα, στις πέντε μέρες που έχουν απομείνει ως το φινάλε της χειμερινής, μεταγραφικής περιόδου. Κι εκεί έχει ρίξει όλο το βάρος ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, έχοντας βεβαίως πολλές δυσκολίες λόγω των περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων και των περιθωρίων που έχει η ομάδα, με τον ίδιο να έχει θέσει πλέον ξεκάθαρες λογικές και «ταβάνι» στις μεταγραφικές αναζητήσεις του.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες τουContra.gr, αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός έχει επικεντρωθεί σε τέσσερις περιπτώσεις φορ. Ο πρώτος είναι ο… γνωστός εδώ και μέρες, Μίκαελ Ισακ της Ράντερς, τον οποίο οι «πράσινοι» δείχνουν διατεθειμένοι να περιμένουν μέχρι (και) τη Δευτέρα (30/1). Ασκώντας πίεση προς τη δανέζικη ομάδα να «ρίξει» κι άλλο τις αξιώσεις της για τον 24χρονο διεθνή Σουηδό, σε οικονομικό επίπεδο που μπορεί να καλύψει ο Παναθηναϊκός.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πηγές απ’ τη Γερμανία, ένας άλλος παίκτης που έχει μπει εδώ και λίγες μέρες στο «μικροσκόπιο» των ανθρώπων του «τριφυλλιού» είναι (και) ο διεθνής Φινλανδός επιθετικός (21 ματς/4 γκολ), Γιόελ Πογιανπάλο της Μπάγερ Λεβερκούζεν. «Απόφοιτος» των ακαδημιών της Ελσίνσκι, ο 22χρονος φορ (γεννήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 1994, στο Ελσίνκι), πήγε την 1Σεπτεμβρίου του 2013 ως «δανεικός» στη Λεβερκούζεν, με τις «ασπιρίνες» να τον δανείζουν εκ νέου στην Ααλεν, για να «εγκλιματιστεί» στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Το καλοκαίρι του ’14, ο Πογιανπάλο επέκτεινε το συμβόλαιό του με την Ελσίνκι ως το 2018 και οι Φινλανδοί ανανέωσαν με τη σειρά τους τον δανεισμό του στη Λεβερκούζεν για ακόμη δύο χρόνια. Η γερμανική ομάδα τον έδωσε στη συνέχεια στη Φορτούνα Ντίσελντορφ, με την οποία πέτυχε 13 γκολ σε 56 αγώνες. Στις 21 Μαρτίου 2016, η Λεβερκούζεν ανακοίνωσε την ενεργοποίηση της οψιόν αγοράς του αντί 2,2 εκατ. ευρώ.

Φέτος, ο Πογιανπάλο ξεκίνησε εξαιρετικά σημειώνοντας 4 γκολ ως αλλαγή (!) στα πρώτα δύο επίσημα παιχνίδια του με τη Μπάγερ (ένα στην ήττα με 1-2 απ’ τη Γκλάντμπαχ και… χατ-τρικ σε 13 λεπτά στο 3-1 επί του Αμβούργου). Η συνέχεια ωστόσο, δεν ήταν ανάλογη, αφού στις αρχές Οκτωβρίου υπέστη ράγισμα στο μετατάρσιο κι έμεινε εκτός για περίπου δύο μήνες. Επέστρεψε ως αλλαγή (34 λεπτά) στις 3 Δεκεμβρίου στο εντός έδρας 1-1 της Μπάγερ με τη Φράιμπουργκ, αλλά είναι πλέον τρομερά δύσκολο να βρει χώρο και χρόνο στην υπερπλήρη επιθετική γραμμή των «ασπιρίνων» που έχουν Τσιταρίτο, Κίελινγκ και Φόλαντ μπροστά απ’ τον μικρό.

Εκεί «πατάει» ο Παναθηναϊκός, εξετάζοντας την προοπτική δανεισμού του για 1,5 χρόνο (έχει συμβόλαιο ως το 2019). Με τις πληροφορίες απ’ τη Γερμανία να υποστηρίζουν πως ο «Λύμπε» έχει ζητήσει τη βοήθεια και του μάνατζερ Πολ Κουτσολιάκου (με τον οποίο έχει δυνατή φιλία απ’ την περίοδο που ήταν παίκτης), ποντάροντας στις πολύ καλές σχέσεις και άκρες του ομογενήagentμε τη Λεβερκούζεν.

Σε κάθε περίπτωση δεν μιλάμε για εύκολη υπόθεση, αφού πρέπει να βρεθεί η κατάλληλη φόρμουλα στο οικονομικό, ωστόσο στον Παναθηναϊκό πιστεύουν ότι έχουν πιθανότητες να αποσπάσουν το «ναι» του παίκτη και της Λεβερκούζεν. «Πατώντας» στο γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να του δώσει χώρο να εξελιχθεί σαν παίκτης (στη Μπάγερ θεωρούν τον Πογιανπάλο πολύ σημαντικό πρότζεκτ για το μέλλον).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ξέσπασμα Εσιέν κατά Αλαφούζου

News 24/7

24MEDIA NETWORK