Ζέκα: "Ντεμπούτο, Κύπελλο και 3-0 στο Καραϊσκάκη"

Ο Ζέκα δεν έχει ξεχάσει την πρώτη εμφάνισή του με τον Παναθηναϊκό, την κατάκτηση του κυπέλλου και φυσικά το 3-0 επί του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη.

Ζέκα: "Ντεμπούτο, Κύπελλο και 3-0 στο Καραϊσκάκη"
Ζέκα Παναθηναϊκός

Ο Κάρλος Ζέκα ποθεί, αλλά δεν υπόσχεται το πρωτάθλημα. Στις δηλώσεις που συνόδευσαν την ανανέωση του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό ως το καλοκαίρι του 2019, ο Πορτογάλος χαφ και αρχηγός μιλάει για το σήμερα και το χθες ιεραρχόντας τις πιο έντονες στιγμές που έχει ζήσει στο "τριφύλλι".

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟ PAO.GR

Παρότι προφανώς δεν είναι η πρώτη φορά που υπογράφεις ένα συμβόλαιο, τα πρώτα σου συναισθήματα μετά την επέκταση της συνεργασίας σου με την ομάδα ποια είναι;

"Για εμένα αυτή είναι μια πολύ ωραία στιγμή. Είναι κάτι που ήθελα πάρα πολύ, το ξέρουν όλοι ότι εδώ είναι το 'σπίτι' μου και θέλω να μείνω για πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό! Αν και αυτό είναι το τρίτο μου συμβόλαιο με την ομάδα νιώθω σα να έρχομαι για πρώτη φορά στα γραφεία. Σαν… πρωτάρης που μόλις γίνεται επαγγελματίας".

Με την υπογραφή αυτού του συμβολαίου και αν το εξαντλήσεις, θα κλείσεις οκτώ χρόνια στον Παναθηναϊκό και θα γίνεις ένας από τους μακροβιότερους ξένους όλων των εποχών, όπως ο Ρότσα ή ο Βαζέχα και ο Βάντσικ! Περίμενες αλήθεια ότι θα είχες αυτή την πορεία στην ομάδα όταν πρωτοήρθες;

"Αλήθεια; (σ.σ. γέλια). Σίγουρα δεν το περίμενα αυτό. Τότε, ήμουν ένα νέο παιδί που ερχόταν σε ένα μεγάλο Σύλλογο. Πάντα είναι δύσκολο αυτό γιατί συναντάς νέους παίκτες, νέο περιβάλλον, δεν ξέρεις πως θα εξελιχθούν τα πράγματα... Ευτυχώς, όλα κύλησαν καλά και... είμαι ακόμα εδώ. Σίγουρα, είναι τιμή για εμένα να μπαίνει το όνομά μου δίπλα σε παίκτες με ιστορία και προσφορά στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν νιώθω ακόμα ισάξιος τους! Πρέπει να δουλέψω σκληρά, να κερδίσω τίτλους και μετά θα δούμε αν θα μπω κι εγώ ίσως σε κάποια φωτογραφία".

Έχεις πανηγυρίσει την κατάκτηση ενός Κυπέλλου, αλλά όχι ενός Πρωταθλήματος, διάκριση που αναζητάει πάντα και ο Παναθηναϊκός. Πιστεύεις ότι φέτος... ήρθε η ώρα να γίνει αυτό πραγματικότητα και γενικώς τι στόχους βάζεις;

"Φίλε (σ.σ. στα ελληνικά), ο στόχος μου -και όλων μας, θα έλεγα- είναι να περάσουμε στους ομίλους του EuropaLeague. Προηγείται αυτό, είναι πολύ σημαντικό για όλους στην ομάδα! Από εκεί και πέρα, σίγουρα, εύχομαι να κερδίσουμε και το Πρωτάθλημα. Δεν μπορώ να το υποσχεθώ, αυτό που μπορώ να υποσχεθώ όμως είναι ότι θα το 'πολεμήσουμε' όσο μπορούμε, θα τα δώσουμε όλα για τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του και για να είμαστε χαρούμενοι στο τέλος της σεζόν".

Κάρλος, έχεις παίξει πάνω από 200 ματς στον Παναθηναϊκό, έγινες ο αρχηγός της ομάδας. Αν σου ζητούσαμε να γυρίσεις το χρόνο πίσω, ποιες είναι οι τρεις καλύτερες αναμνήσεις σου, αυτές που εσύ θα θυμάσαι... πάντα;

"Πω πω, αυτό θέλει λίγο ψάξιμο, κανονικά. Λοιπόν, η πρώτη και καλύτερη μου ανάμνηση θα είναι το πρώτο μου ματς με τον Παναθηναϊκό, στο Ισραήλ, εναντίον της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Αλλαγή, 'ψαρωμένος' αλλά και με... φτερά στα πόδια! Φυσικά, δεύτερη έρχεται η κατάκτηση του Κυπέλλου. Φοβερή εμφάνιση, σε γεμάτο γήπεδο, μεγάλη νίκη. Τι αλλά να ζητήσεις από έναν τελικό; Τρίτη θα πω το 0-3 εναντίον του Ολυμπιακού, στο 'Καραϊσκάκης'. Αποτέλεσμα που θα μείνει στην ιστορία, σίγουρα! Ελπίζω, πάντως, αλλά και εύχομαι την επόμενη φορά να έχουμε ακόμα περισσότερα πράγματα να θυμόμαστε".

Ο Πορτογάλος έκανε και μία ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο instagram γι' αυτήν την εξέλιξη στην καριέρα του:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Για πάντα Παναθηναϊκός ο Ζέκα

News 24/7

24MEDIA NETWORK