Ζιλμπέρτο… reloaded!

Η "ενεργοποίηση" του Βραζιλιάνου τεχνικού διευθυντή, η συνάντησή του με τον Αλαφούζο πριν τη σύσκεψη κορυφής της Τρίτης και η προεδρική... πάσα-προτροπή να σκληρύνει τη στάση του. Το Contra.gr αναλύει την προώθηση του Ζιλμπέρτο Σίλβα στο προσκήνιο...

Ζιλμπέρτο… reloaded!

Άργησε πολύ, αλλά ακόμη κι έτσι, ακόμη και τώρα ο Γιάννης Αλαφούζος πήρε την απόφαση να «ενεργοποιήσει» και να πάρει πολύ περισσότερα πράγματα απ’ τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, σε μια συνολική προσπάθεια να βρεθούν λύσεις στα αδιέξοδα και τις «τρικυμίες» που έχει βρεθεί ο Παναθηναϊκός τον τελευταίο μήνα. Με... κερασάκι στην απογοήτευση τη βαριά ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο Βραζιλιάνος τεχνικός διευθυντής των «πράσινων», ομολογουμένως δεν είχε έως τώρα τον πολύ «ενεργό» ρόλο, που θα έπρεπε να έχει εντός της ομάδας βάση της θέσης του και του τεράστιου ονόματος και των «παραστάσεων» που τον ακολουθούν. Δεν ήταν ποτέ μέχρι σήμερα Νταμπίζας, ούτε καν Φύσσας ή Βόκολος. Φταίει ο Παναθηναϊκός σ’ αυτό, ευθύνεται ο ίδιος ο Αλαφούζος, μολονότι έκανε μια απίστευτη προσπάθεια κι ένα σωρό ταξίδια την περασμένη άνοιξη, για να τον πείσει για να επιστρέψει στην Ελλάδα. Και να αποτελέσει βασικό «γρανάζι» στο νέο πρότζεκτ που «χτιζόταν».

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΡΟΛΟΣ

Παρόλα αυτά, η έως τώρα παρουσία του Ζιλμπέρτο περιοριζόταν ΜΟΝΟ στην εκπροσώπηση του συλλόγου στο εξωτερικό στις κληρώσεις και σε σημαντικά διεθνή gala και σε οργανωτικά ζητήματα της «πράσινης» ακαδημίας και του ποδοσφαιρικού τμήματος. Στον αντίποδα, η όποια επιρροή του στις μεταγραφές ήταν πολύ περιορισμένη (μόνο οι Ρέις, Ρινάλντι αποτέλεσαν δικές του εισηγήσεις), διότι ο πρόεδρος της ομάδας, αποφάσισε να δώσει σχεδόν εν λευκώ τη διαχείριση του μεταγραφικού σχεδιασμού στον Στραματσόνι.

Το τελευταίο δεν ήταν απαραιτήτως «κακό», αφού χάρη στον Ιταλό και τις επαφές/σχέσεις του με την αγορά, μπόρεσαν να έρθουν στην ομάδα 7 διεθνείς ποδοσφαιριστές, με στόχο να ανεβάσουν το ποιοτικό της επίπεδο. Ο ρόλος ωστόσο, του τεχνικού διευθυντή Ζιλμπέρτο πάνω σ’ αυτό το κομμάτι ήταν πολύ περιορισμένος και... ασυνήθιστος στο πως λειτουργούν τα κλαμπ, εντός κι εκτός συνόρων...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ «ΚΑΤΣΑΔΑΣ»

Εξαιρετικά περιορισμένη ήταν η παρουσία του στα αποδυτήρια, όπου ο εκάστοτε τεχνικός διευθυντής οφείλει να είναι εκεί, για να μιλήσει στους παίκτες, στον τόνο που πρέπει. Στα καλά και στα... άσχημα. Εδώ, η ευθύνη είναι σε μεγάλο βαθμό και του ίδιου του Ζιλμπέρτο, αφού λόγω χαρακτήρα και ιδιοσυγκρασίας, δεν το επεδίωκε. Δεν είναι άνθρωπος της «κατσάδας», ωστόσο απ’ την άλλη δεν βρήκε και το «έδαφος» που θα ήθελε για να παίξει και να «μπει» σ’ αυτό το ρόλο.

Ολο αυτό όπως φαίνεται «αλλάζει». Και άμεσα. Αρκετή ώρα πριν απ’ την ευρεία σύσκεψη της Τρίτης (8/11) στον ΣΚΑΪ, ο Γιάννης Αλαφούζος είχε ραντεβού για πολύ ώρα με τον Ζιλμπέρτο, ζητώντας και τη δική του γνώμη για τα κακώς κείμενα του τελευταίου μήνα. Ο Βραζιλιάνος τόνισε πως θα πρέπει να γίνει προσπάθεια απ’ όλους για να βγει η ομάδα απ’ την κρίση, να υπάρχει καλύτερη «επικοινωνία» όλων των ανθρώπων εντός του συλλόγου, ενώ ξεκαθάρισε πως ο προπονητής ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ απ’ όλο το κλαμπ και να κριθεί σε βάθος χρόνου.

Η «ΑΛΛΑΓΗ» ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Ο δε Αλαφούζος, ζήτησε απ’ τον Ζιλμπέρτο να γίνει πλέον πιο ενεργός και «σκληρός» σε θέματα πειθαρχίας και γενικότερων αποφάσεων και, παράλληλα να έχει έναν πολύ πιο σταθερό και δυναμικό ρόλο μέσα στα αποδυτήρια, δίπλα στον Στραματσόνι. Η πρώτη «επιβεβαίωση» πως ο Ζιλμπέρτο βγαίνει πλέον... ενεργά στο προσκήνιο σ’ αυτή την κρίσιμη καμπή για την ομάδα, φάνηκε κι απ’ την απόφαση να δώσει εντός των επόμενων ημερών (πιθανότατα την Παρασκευή 11/11) εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου, μαζί με τον Αντρέα Στραματσόνι προκειμένου να εξηγήσουν τα όσα έχουν γίνει τον τελευταίο μήνα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Βλάχος το μάτι της διοίκησης στην ομάδα, ο γενικός αρχηγός στον "πάγο"

News 24/7

24MEDIA NETWORK