Αυτός ήταν ο Πλετς του Πανιωνίου: Βράχος που... έμπαζε

Η καριέρα του Μαρσέλο Πλετς στον Πανιώνιο με το εξαιρετικό ξεκίνημα και το άδοξο τέλος, τα σοβαρά λάθη στον αγώνα με την Μπορντό για τα οποία υπήρξε όργιο φημολογίας και η πώλησή του τον Ιανουάριο του 2008 στην Ομόνοια.

Αυτός ήταν ο Πλετς του Πανιωνίου: Βράχος που... έμπαζε

Η είδηση ότι ο Μαρσέλο Πλετς διακινούσε τεράστια ποσότητα μαριχουάνας στην πατρίδα του και ότι απειλείται γι' αυτό το λόγο με πολυετή φυλάκιση είναι από αυτές που δημιουργούν εντύπωση.

Ο Βραζιλιάνος, κεντρικός αμυντικός ολκής στη Μπουντσελίγκα την προηγούμενη δεκαετία, πέρασε και από τα μέρη μας για 1,5 χρόνο όταν ο πολύ δυνατός Πανιώνιος των Τσακίρη και Λίνεν το 2006 τον έφερε στην Ελλάδα.

Στα 30 του ο Πλετς μετά από έξι χρόνια καριέρας στη Γερμανία αποτελούσε μία θαυμάσια επιλογή για το κέντρο της άμυνας του Ιστορικού και η τότε διοίκηση του πρόσφερε ένα μεγάλο σε απολαβές και μπόνους συμβόλαιο.

Ο Βραζιλιάνος προσαρμόστηκε αμέσως, έγινε ο βράχος και ο ηγέτης της άμυνας του Πανιωνίου ο οποίος έχοντας εξαιρετικό υλικό έφτασε μέχρι τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου.

Ο Πλετς ήταν τόσο εντυπωσιακός που κέρδισε γρήγορα το περιβραχιόνιο του αρχηγού της ομάδας ενώ με τη συνδρομή του ήρθε στη Νέα Σμύρνη και ο συμπατριώτης του Βάγκνερ Ριμπέιρο τον οποίο ο άλλοτε στόπερ της Γκλάντμπαχ είχε υπό την προστασία του.

Τα προβλήματα άρχισαν την επόμενη σεζόν και ιδιαίτερα μετά το ευρωπαϊκό ματς με την Μπορντό. Σοβαρά λάθη του Πλετς στοίχισαν στην ομάδα και κλόνισαν την εμπιστοσύνη της διοίκησης και προπονητή. Το ίδιο έγινε και στα εκτός έδρας ματς με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, στο δεύτερο μάλιστα ο Πανιώνιος βρέθηκε να χάνει με 3-0 στο πρώτο τέταρτο.

Ως συνήθως ακούστηκαν πολλά αλλά δεν αποδείχθηκε τίποτα. Ο Πλετς πάντως πωλήθηκε, κακήν κακώς θα έλεγε κανείς, στην Ομόνοια τον Ιανουάριο του 2008 αφού δεν τον σήκωνε άλλο το κλίμα της Νέας Σμύρνης. Στην Κύπρο έμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2009.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στη φυλακή για 800 κιλά ναρκωτικά πρώην παίκτης του Πανιωνίου

News 24/7

24MEDIA NETWORK