Ναλιτζής και Σαπουντζής για την κατάκτηση του Κυπέλλου το 1998

Οι αξέχαστες στιγμές που βίωσαν οι Αντώνης Σαπουντζής και Δημήτρης Ναλιτζής στον τελικό του 1998.

Ναλιτζής και Σαπουντζής για την κατάκτηση του Κυπέλλου το 1998

Σαν σήμερα πριν από 18 χρόνια ο Πανιώνιος νίκησε με 1-0 τον Παναθηναϊκό στο παλιό "Καραϊσκάκη" και στέφθηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία Κυπελλούχος Ελλάδας.

Ο σκόρερ της αναμέτρησης και τωρινός γενικός αρχηγός της ομάδας Δημήτρης Ναλιτζής, θυμάται εκείνες τις στιγμές: «Ολα έγιναν πολύ γρήγορα. Ο Τάκης (Φύσσας) πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και ουσιαστικά έπαιξε το 1-2 με τον Αντώνη (Σαπουντζή). Εγώ πήρα θέση στην περιοχή και περίμενα είτε πάσα, είτε κάποια κόντρα. Ο Αντώνης σούταρε αλλά ο Βάντσικ απόκρουσε. Η μπάλα στη συνέχεια πήγε στον Γιάννη (Καμίτσης), ο οποίος με είχε δει και αμέσως μου την έστειλε συστημένη. Τα όσα ακολούθησαν απλά δεν περιγράφονται με λόγια. Γίναμε όλοι ένα κουβάρι και όταν τελείωσε ο αγώνας, πραγματικά τα όσα ζήσαμε ήταν συγκλονιστικά».

Από την πλευρά του ο Αντώνης Σαπουντζής θυμάται: «Προετοιμαζόμασταν γι αυτό το παιχνίδι περίπου μια εβδομάδα. Στόχος μας ήταν να μπούμε, να το ευχαριστηθούμε και να δείξουμε ότι δίκαια βρεθήκαμε εκεί. Οταν πήρε την μπάλα ο Τάκης, έτρεξα στον κενό χώρο για να του δώσω επιλογή. Πράγματι με βρήκε και ουσιαστικά με έβγαλε τετ α τετ. Σούταρα, αλλά ο Βάντσικ απέκρουσε. Είχα στο μεταξύ δει τον Δημήτρη μόνο του και όταν ο Γιάννης έκανε την σέντρα, πανηγύρισα πριν μπει το γκολ. Είναι στιγμές που δεν ξεχνιούνται με τίποτα. Μέχρι να τελειώσει το ματς δώσαμε τα πάντα, αλλά τα όσα ακολούθησαν μετά, με την απονομή, αλλά και την επιστροφή στη Νέα Σμύρνη με το κύπελλο είναι πράγματα που δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ».

News 24/7

24MEDIA NETWORK