Ο Μασούντ τα βάζει με το θρησκευτικό κατεστημένο του Ιράν!

Ο Μασούντ Σοτζέι είχε το θάρρος και το σθένος να ορθώσει ανάστημα εναντίον του θρησκευτικού κατεστημένου του Ιράν και να μιλήσει για ένα θεμά-ταμπού της ιρανικής κοινωνίας χωρίς φόβο.

O Μασούντ Σοτζέι αποδεικνύει ότι παίζει πολύ μεγάλη μπάλα και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Μετά την οριστικοποίηση της πρόκρισης της Εθνικής ομάδας του Ιράν στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας του 2018, ο άσος του Πανιωνίου έθιξε ένα θέμα ταμπού για την κοινωνία της ασιατικής χώρας: την παρουσία των γυναικών στα γήπεδα.

Ως γνωστόν από το 1979, όταν και επικράτησε η Ισλαμική Επανάσταση στο Ιράν, στις γυναίκες απαγορεύεται να παρακολουθούν δια ζώσης αθλητικά δρώμενα.

Ο Μασούντ πρότεινε την άρση αυτού του ιδιότυπου εμπάργκο: "Πρέπει να βρεθεί μία λύση έτσι ώστε να επιτραπεί τελικά στις γυναίκες της χώρας μας να έρχονται στα γήπεδα στο μέλλον".

Από το στόμα του και στο αυτί του Ιρανού προέδρου Χασάν Ρουχάνι ο οποίος έχει ταχθεί επίσης υπέρ της άρσης της απαγόρευσης.

Μπάσκετ

Το Μεγάλο, Φιλερικό Λεξικό του Μπάσκετ

Μεγάλο ερμηνευτικό λεξικό μπάσκετ, από τον Γιάννη Φιλέρη. Τώρα που η μπασκετική χρονιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αξίζει να την παρακολουθήσετε χωρίς να ρωτάτε "τί είπε", "τι λέει", "τι σημαίνει".