Ο Πανιώνιος δεν έχει περάσει ακόμη τον κάβο

Πίσω από τη δήλωση του Νίκου Ζαμάνη για την μικρή προσέλευση του κόσμου του Πανιωνίου στο παιχνίδι με τον Πλατανιά κρύβεται και μία σχετική αγωνία για το μέλλον. Ο Ιστορικός δεν έχει ξεπεράσει ακόμη πλήρως τη δική του οικονομική κρίση.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (ÂÁÓÉËÇÓ ÌÁÑÏÕÊÁÓ / Eurokinissi Sports)
zamanis EUROKINISSI

Η δήλωση, ίσως υπέρ το δέον ειρωνική, του Νίκου Ζαμάνη για τη μικρή (έως απογοητευτική) προσέλευση κόσμου στο παιχνίδι του Πανιωνίου με τον Πλατανιά αποτυπώνει και μερικές βαθύτερες αγωνίες για το αύριο της ΠΑΕ.

Ουδόλως θα πρέπει κάποιος να πιστεύει ότι η ΠΑΕ Πανιώνιος έχει περάσει μια και καλή τον κάβο (που λέει και ο Αλέξης Τσίπρας) και ότι έχει αφήσει πίσω της οριστικά τα τρομερά οικονομικά προβλήματα του παρελθόντος. Κάθε άλλο. Ο κίνδυνος ελλοχεύει ακόμα και είναι σοβαρός!

Εξηγούμαστε: Το σύνολο σχεδόν των εσόδων της ΠΑΕ από την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της στο πρωτάθλημα πηγαίνει στους διακανονισμούς με την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Ο,τι απομένει, πηγαίνει σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, πρώην και νυν. Άρα από εκεί και δεν περισσεύει τίποτα!

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η εταιρία πρέπει να "ζήσει" με τα υπόλοιπα έσοδά της. Τα χρήματα από τις όποιες πωλήσεις πηγαίνουν κατευθείαν στην ομάδα για να καλυφθούν άλλες "τρύπες". Δεν πρόκειται για σταθερό έσοδο, ούτε κάθε καλοκαίρι μπορεί να είναι του... Αϊ Γιαννιού για να πουλάει ο Πανιώνιος ποδοσφαιριστές.

Απομένουν τα εισιτήρια. Οι διοικούντες δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις. Απλώς θέλουν να βγάζουν τα έξοδα των αγώνων από τις εισπράξεις. Ε, λοιπόν τις περισσότερες φορές ούτε αυτό γίνεται. Τα λειτουργικά έξοδα, οι αμοιβές του προσωπικού και τα λοιπά καλύπτονται και πάλι από το ταμείο της ΠΑΕ, δηλαδή από το ταμείο των μετόχων.

Από όλα τα παραπάνω θα έχετε καταλάβει ότι οι Ζαμάνης και Δάρας, με τα όποια λάθη τους, μεγάλα κάποιες φορές, βάζουν το χέρι στην τσέπη για να μένει η ΠΑΕ στον αφρό. Μέχρι πότε θα το κάνουν, το ξέρουν οι ίδιοι.

Το χρέος πάντως της ΠΑΕ Πανιώνιος ανέρχεται πλέον στα 3κ ευρώ (μείωση 4εκ τα τελευταία τρία χρόνια). Δεν απειλεί όσο στο παρελθόν, δεν αποτελεί τροχοπέδη, αλλά όμως είναι ακόμα εκεί. Ισως γι' αυτό να υπάρχουν ακόμα καθυστερήσεις σε συγκεκριμένες πληρωμές, ίσως γι' αυτό τα πράγματα παραμένουν ιδιαίτερα σφιχτά στο οικονομικό κομμάτι.

Στον Ιστορικό, τέλος, τρέμουν στο ενδεχόμενο να υπάρξει νέα μείωση των εσόδων από το τηλεοπτικό συμβόλαιο και πολύ περισσότερο στην πιθανότητα να "σπάσει" το ενιαίο μέτωπο και να αναζητήσει η κάθε ομάδα τη δική της τηλεοπτική στέγη. Σ' αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να υπάρξει νέα μείωση του μπάτζετ με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

News 24/7

24MEDIA NETWORK