Το... σαφάρι του Μανίκα στην Αφρική

Ο Πανιώνιος ήταν ανέκαθεν ομάδα πουτ πρόσεχε για να έχει και στο μέλλον. Γι' αυτό λοιπόν, ο Αντώνης Μανίκας έκανε τις προηγούμενες ημέρες ένα δύσκολο μεταγραφικό ταξίδι.

Ο σκάουτ του Ιστορικού βρέθηκε στο Καμερούν και παρακολούθησε τουρνουά Εθνικών ομάδων Νέων της Αφρικής σε μία προσπάθεια να εντοπίσει ταλέντα και να ανοίξει μία δίοδο επικοινωνίας για την ομάδα στην μαύρη ήπειρο.

Η αλήθεια είναι ότι τα κατάφερε και τα δύο. Ο Μανίκας ανέβηκε στο αεροπλάνο της επιστροφής με το καρνέ του γεμάτα ονόματα παικτών 17 και 18 χρονών που μπορούν να απασχολήσουν στο μέλλον. Επίσης γνώρισε κόσμο που ίσως του φανεί χρήσιμος στην προσπάθεια που θα κάνει, όταν την κάνει.

Είναι περιττό να τονίσουμε βέβαια ότι το εν λόγω τουρνουά μαγνήτισε τα βλέμματα των ευρωπαίων σκάουτ. Ανθρωποι της Λοριάν, της Μαρσέιγ, της Σαουθάμπτον, της Ναντ αλλά και άλλων ομάδων βρέθηκαν στο Καμερούν και τσέκαραν όλες τις ενδιαφέρουσες περιπτώσεις.

Ο ανταγωνισμός φυσικά θα είναι πολύ μεγάλος. Αλλά το γεγονός ότι ο Πανιώνιος βρέθηκε εκεί αποτελεί από μόνο του πολύ σημαντικό γεγονός.

Ήμουν Μέσα

Όταν μας έφτυναν στο Αμπντί Ιπεκτσί

Ολυμπιακός και Εφές έχουν παίξει 41 φορές στην Ευρωλίγκα στο τελευταίο τέταρτο του αιώνα και ο Γιάννης Φιλέρης θυμάται την πρώτη μονομαχία τους. Όταν ο Ιωαννίδης θύμιζε τον Νικηταρά τον Τουρκοφάγο.