Τζελέπης: "Δεν το περίμενα ότι θα έπαιζα στη Super League τόσο μικρός"

Ο νεαρός γκολκίπερ του Πανθρακικού, Γιώργος Τζελέπης παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΠ και αναφέρθηκε στο ντεμπούτο του στη Super League, τη δοκιμή στην Τζένοα, αλλά και στους επόμενους στόχους του.

Τζελέπης: "Δεν το περίμενα ότι θα έπαιζα στη Super League τόσο μικρός"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Ιστορία έγραψε ο γεννημένος στις 12/11/1999 τερματοφύλακας του Πανθρακικού Γιώργος Τζελέπης, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο 85΄ του αγώνα με την ΑΕΚ και έγινε, σε ηλικία 16 ετών, 4 μηνών και 2 ημερών ο νεότερος τερματοφύλακας που χρησιμοποιήθηκε ποτέ στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας, από το 1979, οπότε καθιερώθηκε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Ο Γιώργος Τζελέπης μίλησε στο www.psap.gr για το ρεκόρ που πέτυχε, στέλνοντας το δικό του μήνυμα σε όλους τους νέους ποδοσφαιριστές που ελπίζουν ότι θα έχουν και εκείνοι την ευκαιρία να περάσουν στο προσκήνιο :

"Αισθάνομαι -παραδέχεται- λίγο περίεργα. Ξεκίνησα τη σεζόν ως τέταρτος τερματοφύλακας στον Πανθρακικό, βρέθηκα τρίτος και να που πήρα την ευκαιρία και συνέβη, παράλληλα, να γίνω μέρος της ιστορίας, παίρνοντας το ρεκόρ του Κώστα Χανιωτάκη, κάτι που δεν γνώριζα, αλλά, αναμφίβολα, με ευχαριστεί ιδιαίτερα. Δεν το περίμενα ότι θα έπαιζα στη Super League τόσο μικρός σε ηλικία, αλλά, με δουλειά και ταπεινότητα όλα γίνονται. Ακόμα, φυσικά, είμαι στην αρχή. Με προσπάθεια και υπομονή, ελπίζω ότι θα μπορέσω να προχωρήσω. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλά παιδιά με ταλέντο, χώρος υπάρχει, απαιτείται επιμονή, υπομονή και διαρκής αγώνας. Αρκεί, ωστόσο, να το πιστέψουν ότι μπορούν…".

Ποδόσφαιρο έπαιξε για πρώτη φορά, σε ηλικία… 6 ετών.

Τον πήρε κοντά του ο πατέρας του Γιάννης, ο οποίος ήταν προπονητής στην Ακαδημία του Πανθρακικού, στο ξεκίνημα της, το 2006.

Και από τότε, εξελίσσεται, καθώς, γρήγορα καταστάλαξε στη θέση του τερματοφύλακα, που πάντα του άρεσε.

"Όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο… Εάν δεν είχε πάει ο πατέρας μου στον Πανθρακικό, δε θα είχα ξεκινήσει τόσο μικρός να παίζω ποδόσφαιρο και δεν γνωρίζω τι θα συνέβαινε αργότερα. Σαφώς, στάθηκα τυχερός τον πήγε ο πατέρας μου στην Ακαδημία του Πανθρακικού, μόλις δημιουργήθηκε και έτσι μπήκα στο γήπεδο, μαζί του, προτού πάω σχολείο. Αυτή η τριβή με βοήθησε πολύ".

Το καλοκαίρι του 2014 ο Τζελέπης έγινε επαγγελματίας στον Πανθρακικό, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Μόλις λίγες ημέρες αργότερα, δέχθηκε πρόσκληση από την Genoa, με την οποία δοκιμάσθηκε για μία εβδομάδα.

Οι Ιταλοί τον είχαν δει σε αγώνα της Εθνικής Oμάδας Κ-16.

"Η εμπειρία ήταν εξαιρετική, κάνω τα δικά μου όνειρα για το μέλλον, αλλά, ακόμα μόλις τώρα άρχισα και προέχει να βελτιωθώ και να καθιερωθώ στον Πανθρακικό και όλα θα έλθουν με τη σειρά τους", λέει ο Τζελέπης.

Ο 16χρονος τερματοφύλακας είναι μαθητής της Α΄ Λυκείου στην Κομοτηνή, την πόλη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.

"Προσπαθώ, με την ανάλογη συμπαράσταση, να συνδυάζω σχολείο και ποδόσφαιρο και ευτυχώς τα καταφέρνω. Θα ήθελα να συνεχίσω τις σπουδές μου, μετά το Λύκειο, στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Πιστεύω ότι θα τo πετύχω".

Ο Γιώργος είναι τώρα ο πιο… δημοφιλής μαθητής στο Α΄ Λύκειο της Κομοτηνής, αλλά, μένει συνετός και προσγειωμένος.

Αισθάνεται, μάλιστα, την ανάγκη να ευχαριστήσει "τους γονείς του, τον προπονητή τερματοφυλάκων της Ακαδημίας του Πανθρακικού Γιώργο Μπακιρτζίδη, που επίσης, είναι μέλος της οικογένειας του, αλλά και τον προπονητή τερματοφυλάκων της πρώτης ομάδας του Πανθρακικού Θεόδωρο Κάντα, που δε σταματά να τον συμβουλεύει".

Στα 16 του, ο Γιώργος Τζελέπης είναι ο παλαιότερος ποδοσφαιριστής της ομάδας του.

Μετά από 10 χρόνια στον Πανθρακικό, μάλλον, είναι απόλυτα φυσιολογικό να λέει: "είμαι υπερήφανος γιατί πέρασα στην ιστορία φορώντας τη φανέλα με το σήμα της ομάδας, όπου ανήκω από… μωρό και εύχομαι να έλθουν τα καλύτερα για τον Πανθρακικό και εμένα, με υγεία και υπομονή".

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γιώργος Τζελέπης: Ο τερματοφύλακας που εντυπωσίασε τον προπονητή του Μπουφόν

News 24/7

24MEDIA NETWORK