1106 και μία, στραβάδια... ανανέωσα

O Γιώργος Τζαβέλλας ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ μέχρι το 2020, κάτι που μέχρι πριν από λίγο καιρό φαινόταν μάλλον αδύνατο. Ο Αντώνης Τσακαλέας εξηγεί το πως από τις μαύρες ημέρες των σχέσων με τον Αναστασιάδη φτάσαμε στο νέο γάμο και τη νέα συμφωνία. Μία ιστορία 1106 συν 1 ημερών.

1106 και μία, στραβάδια... ανανέωσα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η αυλαία των συζητήσεων ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Γιώργο Τζαβέλλα έπεσαν, με τις δυο πλευρές να δίνουν τα χέρια και τον 29χρονο αμυντικό να υπογράφει νέο συμβόλαιο, το οποίο μέχρι το 2020 θα του αποφέρει -κατά τα αγγλικά πρότυπα- περίπου 9.000 ευρώ την εβδομάδα!

Ο Τζαβέλλας μετράει στον ΠΑΟΚ τρία χρόνια και δυο εβδομάδες, τα πιο γεμάτα της ποδοσφαιρικής του καριέρας, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που "πρωταγωνίστησε".

ΕΤΣΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΛΑ

Κατά πρώτον, η μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ ήταν περιπετειώδης. Στις 29 Αυγούστου του 2013, ο Τζαβέλλας είχε δώσει τα χέρια με τους ανθρώπους του Δικεφάλου του Βορρά και συγκεκριμένα τον Ζήση Βρύζα, και η μεταγραφή αρχικά "κόπηκε" από το οικονομικό επιτελείο καθώς κρίθηκε δαπανηρή και τελικά εγκρίθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου. Από τότε, στις 1107 ημέρες εντός ΠΑΟΚ, έγιναν πολλά...

Δυο μήνες αργότερα ο Χουουμπ Στέφενς τον δοκιμάζει σε θέση κεντρικού αμυντικού στις προπονήσεις λίγες ημέρες πριν από το παιχνίδι με τον Άρη και εκείνος απορεί και από μέσα του ίσως και να έβριζε. Ο Ολλανδός τεχνικός είχε χάσει την εμπιστοσύνη του στους Κατσικά και Λόπεθ και πήγε να πιαστεί από τον 26χρονο (τότε) ακραίο αμυντικό. Κάπως έτσι άρχισαν όλα και το ένα παιχνίδι έφερε το άλλο.

Όλα αυτά στα τέλη Νοεμβρίου του 2013.

Ένα χρόνο και μια εβδομάδα αργότερα, έρχεται το παιχνίδι - σταθμός με τον Ολυμπιακό. Γιώργος Τζαβέλλας και Άγγελος Αναστασιάδης ερμηνεύει ο καθένας κατά το δοκούν τα όσα έγιναν πριν από το παιχνίδι του Δικεφάλου του Βορρά στο "Καραϊσκάκης" και ο δεύτερος αποκλείει τον πρώτο από την αποστολή. Το γυαλί έχει ραγίσει και το "μπαμ" έρχεται αμέσως μετά το παιχνίδι του ΠΑΟΚ στη Τρίπολη, στις αρχές του 2015.

ΤΟ... ΜΠΡΑΦ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ

Οι "ασπρόμαυροι" χάνουν και ο Άγγελος Αναστασιάδης στα αποδυτήρια, την επόμενη μέρα του αγώνα, εμμέσως πλην σαφώς κατηγορεί τον Γιώργο Τζαβέλλα για μειωμένη απόδοση. Σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα του πλανήτη γινόταν αυτό, θα έπρεπε εντός 24ώρου να έχει λυθεί είτε το συμβόλαιο του Αναστασιάδη είτε το συμβόλαιο του Τζαβέλλα. Στον ΠΑΟΚ, ο Αναστασιάδης έμεινε χωρίς να τον στηρίζει κανείς και ο Τζαβέλλας ξεκίνησε προπονήσεις με την Κ20.

Σχεδόν ένα μήνα αργότερα, ο Αναστασιάδης απολύθηκε, ο Τζαβέλλας επέστρεψε και η ζωή συνεχίστηκε.

Από τότε, ο Τζαβέλλας... όλο έφευγε, και ταυτόχρονα... όλο και βελτίωνε την απόδοσή του, έχοντας μονιμοποιηθεί ως κεντρικός αμυντικός. Το φινάλε της περσινής σεζόν τον βρίσκει να έχει κάνει τις περισσότερες συμμετοχές, να είναι από τους ελάχιστους που δεν αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού, και να μπαίνει στο τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του.

Όταν άρχισε η συζήτηση για το κέντρο της άμυνας, η πόρτα της εξόδου για τον Μιγκέλ Βίτορ άνοιξε, και για τον Γιώργο Τζαβέλλα υπήρχε ένα τοπίο λίγο θολό, αλλά όχι για πολύ. Τα πράγματα άρχισαν να... ξεθολώνουν γρήγορα, με τον ΠΑΟΚ να στέλνει μήνυμα ανανέωσης στην πλευρά Τζαβέλλα, που ζήτησε ένα συμβόλαιο αντάξιο της τελευταία του σεζόν. Οι απολαβές του πλέον αγγίζουν το μισό εκ. ευρώ ετησίως, ποσό άκρως λογικό και αντάξιο του ρόλου του εντός ομάδας.

Ακόμα και τώρα, υπάρχει μια μερίδα φιλάθλων του ΠΑΟΚ που δεν τον γουστάρει. Του χρεώνει φιλικές σχέσεις με τον Γιώργο Σαββίδη, θεωρεί πως τον Δεκέμβριο του 2014 έκανε ο,τι μπορούσε για να μη πάει στο "Καραϊσκάκης", τον θεωρεί δήθεν, "ντεμέκ" όπως λένε στην Θεσσαλονίκη. Και η ζωή συνεχίζεται...

News 24/7

24MEDIA NETWORK